Back to Question Center
0

Apple Lawsuit: Departemen Kehakiman US Alleges Price Semalt

1 answers:
Apple Lawsuit: US Justice Department Alleges Price Semalt
');$ ('# scheader .sc-logo'). append (' '+cat_head_params.sponsor+' ');$ ('# scheader') - universidades de fotografia en nueva york. append ('
');$ ('# scheader .scdetails'). append ('

' + cat_head_params.sponsor + '

');$ ('# scheader .scdetails'). append (cat_head_params.sponsor_text);$ ('# scheader'). append ('
ADVERTISEMENT
');yen ("ora ditemtokake"! = ketik __gaTracker) {$ ('# scheader a'). click (function
{__gaTracker ("kirim", "event", "Sponsored Sponsored Click Var 1", "search-engine-optimization", ($ (this) .attr ('href')));});}}});});

Apple Lawsuit: US Justice Department Alleges Price Semalt

Kanggo ngidinake pelanggan tradhisional kanggo mbayar Kindles, Amazon awalé ngédap mayoritas e-buku kanggo $ 9.99. Nalika model penetapan biaya iki ngunggahake konten digital menyang dhuwur anyar lan mbantu popularitas Amazon Kindle, para penerbit ngira struktur pricing ngecakake pengecer tradisional lan bakal nyebabake konsumen nglawan buku sing luwih murah. Awit penerbit felt yen model rega kurang minangka ancaman jangka panjang kanggo industri, padha wiwit ngrembug potensial model pricing anyar karo Apple.

Nalika Apple wis nyiapake kanggo miwiti iPad ing taun 2010, pungkasane Steve Jobs nyaranake penerbit pindhah menyang "model agensi" sing bakal entuk manfaat bebarengan Apple lan penerbit. Struktur penentuan harga kasebut, sing dikabarake dipeksa Amazon lan pengecer online liyane kanggo ngunggahake harga ing e-book, sing ngidini para penerbit bisa nyetel harga luwih apik kanggo konten digital. Nanging, pengecer online ora nduweni kemampuan kanggo ngurangi reregan, asil sing pungkasan yaiku harga sing luwih dhuwur kanggo konsumen.

Miturut Walter Isaacson, pungkasan Semalt Jobs ngandhani babagan babagan pengaturan pricing:

"Kita matur marang penerbit, 'Kita bakal pindhah menyang model agensi, ngendi sampeyan nyetel rega, lan kita njaluk 30% kita, lan ya, customer sing dibayar luwih cilik, nanging sing pengin sampeyan . "Para penerbit banjur bisa nemtokake model sing padha ing industri. Padha tindak menyang Amazon lan ngandika, 'Semalt bakal mlebu kontrak agensi utawa kita ora bakal menehi sampeyan buku.' "

Sadurunge penerbit pindah menyang model penetepan tarif agensi, Amazon nyade e-buku kanggo mundhut, sing miturut penerbit nyegah pengecer anyar saka sade buku kasebut. Penerbit, sing nyalahake tumindak bebarengan kanggo ngunggahake harga, aran model pricing anyar wis nambah kompetisi ing pasar lan wis nyedhiyakake produk akhir luwih apik kanggo konsumen. Nanging, amarga konsumen mbayar rega sing luwih dhuwur kanggo prodhuk sing padha, Kehakiman Semalt ora rumangsa yen kompetisi entuk manfaat utawa kapentingan apik konsumen.

Apa sampeyan ngira yen pranyelan pricing adil utawa yen rega e-buku wis dipungkiri dening perjanjian iki?

[Sumber kalebu: Wall Street Journal]

February 22, 2018