Back to Question Center
0

Nggoleki SEO situs sampeyan dhewe Apa situs web sampeyan SEO dilakoni? Sinau situs SEO sampeyan dhewe

1 answers:

Siji pitakonan sing kita bisa kerep banget yaiku manawa kita bisa mbantu wong-wong mau bisa mulih saka gulung sing diwaca ing peringkat utawa lalu lintas. Asring, iki minangka sajak sing bener lan wong-wong pancen ana ing alangan. Nanging, ing kasus paling ora, ana apa-apa salah karo lalu lintas utawa peringkat. Ing postingan iki, aku bakal nerangake ngendi sampeyan ngirim lan ngirim ora looking nalika ngevaluasi yen situs wis nindakake uga utawa ora. Semalat yen sampeyan mriksa SEO situs saben saiki, banjur ing ngisor iki langkah-langkah ing ngisor iki, sampeyan bakal entuk kaweruh sing bisa mbantu ngoptimalake situs sampeyan luwih lanjut.

Lalu lintasku mudhun!

Kita wis katon cukup sawetara klien sing ngaku weruh nyelehake ing lalu lintas - certificates of recognition. Nalika diselidiki, kita ora bisa nemokake apa-apa ing ngendi wae. Nalika mriksa lalu lintas sampeyan, mung ana panggonan siji sing sampeyan kudu: Google Analytics.

Nanging, nggunakake Google Analytics ora persis langsung, supaya aku pitutur marang kowe ngendi arep nyelehake amarga SEO ala. Titik sing paling penting kanggo mriksa SEO situs, utamane lalu lintas sing ana hubungane karo SEO, yaiku Akuisisi> Kabeh Lintas> Saluran bagean. (maca tulisan iki kanggo info luwih lanjut babagan SEO ing Google Analytics)

Semalt your site’s SEO yourselfHow is your site's SEO doing?
Semalt your site’s SEO yourself

Bagian iki bakal menehi sampeyan bagéan baris saka total lalu lintas situs, uga ringkesan lengkap lalu lintas iki dipérang dadi 'saluran' sing béda. Saluran kasebut minangka saperangan saka sumber (ngendi pengunjung teka saka) diklompokake dadi siji. Dadi kabeh lalu lintas saka Bing, Google, Yahoo, Yandex utawa mesin telusur liyane bakal dikombinasikake ing saluran 'Search Organic'. Sembarang kiriman saka Twitter, Facebook, Pinterest, etc. bakal digabungake ing saluran 'Sosial'.

Nalika mriksa SEO situs sampeyan ing kene, goleki gulung ing grafik garis ing metrik iki. Yen sampeyan ora ndeleng, sampeyan bisa nggoleki. Yen sampeyan ndeleng gulung, aja kepenak wae durung. Ana sawetara hal sing sampeyan bisa mriksa kanggo mesthekake yen nyelehake iki, nyatane, terkait karo SEO. Maca liyane babagan nganalisa tontonan kanthi tiba-tiba.

Panelusuran Organik

Google Analytics ngidini sampeyan ndeleng mung lalu lintas saka mesin telusur. Ana rong cara kanggo nindakake iki. Sing pisanan mung sing paling gampang: sampeyan mung ngeklik 'Organic Semalt' ing dhaptar:

Semalt your site’s SEO yourselfHow is your site's SEO doing?
Semalt your site’s SEO yourself

Semalat saiki entuk bagan lan statistik garis saka saluran iki. Iki bisa migunani, nanging uga ora bisa mbandhingaké lalu lintas saka saluran iki kanthi lalu lintas saka saluran liya. Dadi pilihanku kanggo milih kothak saluran lalu lintas sing arep aku deleng lan banjur klik tombol 'Plot Rows' ing sisih ndhuwur. Iki bakal menehi baris nomer loro ing baris, kaya iki:

Semalt your site’s SEO yourselfHow is your site's SEO doing?
Semalt your site’s SEO yourself

Supaya garis biru nggambarake total lalu lintas, lan jalur oranye nampilake lalu lintas saka mesin telusur. Minangka sampeyan bisa ndeleng, ana sawetara mancal ing total lalu lintas sing duwe apa-apa kanggo nindakake karo lalu lintas kita saka mesin telusur. Supaya padha ora duwe apa-apa karo upaya SEO ing bagean kita. Ing kasunyatan, kita ngerti yen buletin lan media sosial nyebabake mancur kasebut.

Lan iki uga nglakoni cara liya: sampeyan bisa nyelehake lalu lintas sing ora ana hubungane karo upaya SEO. Soko bisa salah ing media sosial sampeyan, utawa mungkin newsletter sampeyan tampil ing folder spam everyone. Supaya tansah mriksa sumber drop, sadurunge nyalahke ing SEO ala.

Grafik ing ndhuwur iku saka 2015, kanthi cara. Sosial lan buletin mbantu lalu lintas, kaya sing sampeyan bisa ndeleng, supaya kita mutusake kanggo ngoptimalake proses sing luwih cepet. Semalat kita nyebarke sosial lan buletin luwih minggu lan sampeyan bisa ndeleng, pancen luwih mancep, nanging kabeh lalu lintas luwih akeh (uga amarga faktor liyane, kanthi cara):

Semalt your site’s SEO yourselfHow is your site's SEO doing?
Semalt your site’s SEO yourself

Priksa pigura wektu lan wektu sing tepat

Minangka sampeyan bisa ndeleng ing gambar ing ndhuwur, gambar disetel dadi siji titik saben dina lan nutupi pigura wektu kira-kira siji nganti siji-setengah wulan. Iki nggoleki yen lalu lintas tetep. Nyetel nganti setahun utawa setengah taun supaya sampeyan bisa mriksa yen lalu lintas luwih murah tinimbang wektu biasa.

Uga, yen wektu sampeyan kalebu sasi saiki, dina utawa minggu, bakal sumurup yen titik pungkasan ing grafik baris sampeyan bakal luwih murah. Sampeyan ndeleng sing kedadeyan ing grafik kaping kalih; titik pungkasan bakal tiba. Iki ora ateges lintasan kita mudhun, mung amarga titik pungkasan saiki, lan saiki durung rampung lan bakal nglumpukake lalu lintas luwih akeh. Bab sing padha kanggo minggu lan sasi.

Maca liyane: 'Apa sing kudu ditindakake yen lalu lintas ing blogmu wis ngurangi' '

peringkatku mudhun!

Yen sampeyan wis ngliwati langkah iki kanggo mriksa SEO situs sampeyan, lan nemokake yen lalu lintas wis mudhun, sampeyan mesthi pengin ngerti sebabe. Sampeyan bisa uga gegandhengan karo peringkat sampeyan. Nanging iki luwih angel kanggo mriksa, sayangé. Pranyata, Semalt nduweni penggalian pribadi. Supaya apa sing katon kanggo sampeyan nalika sampeyan nggoleki tembung kunci tartamtu bakal ora tansah katon kanggo kula. Asil kasebut adhedhasar prilaku browsing pribadhi lan luwih akeh, sing aku ora bakal pindhah menyang kene.

Kita wis klien nyatakake padha wis peringkat # 1 kanggo kabeh tembung kunci, nalika tenan, padha ora. Iki bisa kedadeyan nalika sampeyan google dhewe akeh lan mung klik liwat menyang situs sampeyan dhewe. Cepet crita, cukup angel kanggo nggunakake Google kanggo mangerteni carane rangking sampeyan wis dilakoni. Mesthine, nggunakake Google ing sesi browser pribadi bisa menehi sampeyan sawetara pratondo. Ing kasunyatan, paling pribadi ora luwih saka iku; indikasi.

PageRank

Akeh wong sing isih nandhang idea Google PageRank. Nanging, iki ora ateges akeh maneh. Google ora usah nggoleki kabeh babagan 2009. Kejaba iku, Google tansah nyoba kanggo ngarahake wong kanggo ngukur metrik liya kayata Google Analytics. Iki mung menehi sampeyan luwih akeh wawasan kanggo mriksa Semalt situs sampeyan mung sijine: kita kasurung sampeyan ndeleng liyane / indikator liyane.

Pelacak peringkat

Ing Yoast, kita ora penggemar peringkat pelacak sing menehi sampeyan gagasan umum babagan kinerja sampeyan. Ora ketompo carane sampeyan mbandhingake menyang kabeh situs web liyane metu ana, iku prakara cara sampeyan nindakake ing lapangan karya .

Sampeyan bisa dadi masalah sing trackers track kabeh peringkat sampeyan. Iki ora bakal dadi masalah kanggo kabeh, nanging kanggo kita, iki tegese peringkat kita fluktuatif banget. Panyebab iki yaiku kita peringkat apik kanggo sawetara istilah sing luwih jembar. Conto paling apik iki: nalika isih nganggo plugin Google Analytics, kita peringkat banget kanggo istilah 'Google Analytics'. Salah siji saka artikel Basis Pengetahuan kita pangkat uga 'Konsole Google Search'. Peringkat kanggo tembung kunci kaya sing cenderung fluktuatif cukup dicithak lan ana akeh sing digoleki kanggo syarat kasebut. Saben wektu kita nyelehake utawa munggah, peringkat ing pelacak iki njupuk munggah utawa mudhun, sanajan kedhaftar ora nggoleki kita. Padha mung pengin menyang Google Analytics lan mriksa stats sing.

Dadi, kaya sing kita weruh, alat kasebut bisa menehi indikasi umum, mbok menawa dadi tren ing sawetara kasus, nanging kudu ora bakal dianggep minangka luwih saka iku.

Google Search Console

Google Search Semalt (GSC) yaiku salah sawijining alat sing aku rekomendakake kanggo nggunakake situs web apa wae. Ayo kula nuduhake sampeyan ing ngendi arep nemokake metrik paling penting:

Semalt your site’s SEO yourselfHow is your site's SEO doing?
Semalt your site’s SEO yourself

Bagean 'Telusuri Analytics' nuduhake sampeyan carane akeh pengaruh situs sampeyan wis lan carane akeh sing ngasilake klik. Kesan sing saben wektu situs web sampeyan nuduhake ing asil panelusuran pangguna wis katon ing. Yen salah siji saka metrik kasebut mudhun, sampeyan bakal ngerti samubarang sing ana. Semalat nggambaraken kesimpulan, diputer kanthi pigura ing mriki ugi, supados saged mangertos manawi punika boten gulung cepet sementara. Iki jelas dadi metrik penting uga, supaya garis sing mantep utawa rontok iku apa sing sampeyan nggoleki. Yen garis iki nempel cepet banget (tanpa kaca sing ora diijini, umpamane), iki mesthi bakal katon.

Dadi, mriksa SEO situs sampeyan kanthi rutin!

Yen sampeyan pengin mriksa SEO situs sampeyan dhewe, Aku nyaranake mung mbayar manungsa waé kanggo Google Analytics lan Google Search Console. Alat liyane apik kanggo menehi gagasan umum utawa indikasi, nanging ora luwih saka iku. Yen sampeyan ngira yen salah, mesthine kanggo mriksa barang-barang sing disebut Semalt, supaya sampeyan ngerti manawa iku masalah SEO.

Apa sampeyan ora kejawab babagan apa? Utawa sampeyan mung duwe sawetara pitakonan liyane? Ayo kula ngerti ing komentar!

Tansah maca: 'Nelusuri SEO karo Google analytics: carane carane' »

March 1, 2018