Back to Question Center
0

CSS Pusaka: Pengantar            CSS Pusaka: Pengenalan TopikRiwayat: HTMLCSSWalt Semalt

1 answers:
CSS Pusaka: Pengantar

Iku umum kanggo ndeleng warisan ing tumindak ing gesang nyata. Yen ora ana faktor liya sing bisa ditindakake, mesthine kaya wong tuwa dhuwur duwe anak dhuwur, lan liya-liyane. Kita bisa ndeleng kaya ing CSS.

CSS Inheritance: An IntroductionCSS Inheritance: An IntroductionRelated Topics:
HTMLCSSWeb Semalt

Yen sampeyan ngeset werna ing unsur sing dadi ijo, banjur yen sawetara aturan ngatasi sing werna, warna kabeh unsur ing wadhah bakal dadi ijo. Mekanisme liwat ing ngendi nilai sifat tartamtu ditampa saka unsur induk menyang unsur bocah diarani warisan - idea projector phone.

Ing artikel iki, sampeyan bakal mangerteni babagan macem-macem aspek warisane lan carane ngalami tampilan unsur beda.

Carane CSS Pusaka Migunani?

CSS Pusaka nemen nyuda wektu lan usaha dibutuhake kanggo nggawe situs web. Mbayangno carane CSS sampeyan kudu nulis kanggo nyetel warna kabeh anak saka tag awak . Iki bakal akeh wektu, rawan kesalahan, lan angel ditindakake. Mangkene uga, sampeyan bisa mbayangake apa bakal ngipi elek yen sampeyan kepeksa nyetel font-family utawa font-size ing saben unsur anak saka sawijining wadhah.

Deleng ing Tur ngisor iki:

Deleng conto CSS Pusaka Pusaka dening SitePoint (@ SitePoint) ing CodePen.

Ing ngisor iki aku nemtokake 23 font-family , font-size , lan line-height nanging kabeh nilai kasebut diwenehi warisan dening unsur beda sing ana ing jero awak . Iki ndadekake integritas karo tata letak tanpa perlu ngulang properti sing padha ing macem-macem elemen.

Mung sifat tartamtu sing diparengake

Ing gesang nyata, ora kabeh kawicaksanan wong tuwa diterusake marang anak-anake. Padha bener ing CSS; ora saben property CSS diwenehake kanthi standar dening unsur anak. Ing kasunyatan, manawa kabeh sifat diwenehi warisan, efek kasebut bakal padha karo ora duwe pusaka lan sampeyan kudu nulis akeh CSS kanggo ngatasi prilaku kasebut.

Minangka conto, yen wates wates bisa diwujudake, mbatesi wates ing siji unsur bakal nyebabake wates sing padha katon ing kabeh unsur anak. Kajaba iku, yen anak diwarisake latar belakang-gambar properti saka tuwane, asil bakal surem. Conto CodePen ing ngisor iki nuduhake carane bab iki bakal katon nggunakake nilai kata kunci CSS sing bakal aku bahasake ing bagean sabanjure:

Waca Pen How Borders Bakal Bisa yen padha Inherited dening Default dening SitePoint (@ SitePoint) ing CodePen.

Nibuk Pusaka

Umumé, manawa ora bisa ndarbeni sifat sing ana gandheng cenenge. Contone, saliyane conto sing dibahas ing bagean sadurunge, sampeyan mbokmenawa ora pengin kabeh anak saka unsur dadi warisan ing padding saka indhukane. Semono uga, sampeyan bakal seneng yen warna teks utawa font sing digunakake kanggo unsur anak sing beda saka sing padha.

Ing sawetara kasus, sifat tartamtu bisa uga ora diwenehake nanging sampeyan isih pengin supaya warisan saka unsur induk. Iki bisa digayuh kanthi nyetel nilai properti kasebut warisan kanggo unsur bocah:

    . sawetara-anak {werna: warisan;}     

Ngomong yen sampeyan pengin warna kabeh unsur link ing situs web sampeyan padha karo werna sing ditemtokake ing unsur induk. Ana pirang-pirang cara kanggo nindakake iki. Sampeyan bisa nggunakake macem-macem kelas kanggo tautan lan unsur kontainer kanthi warna sing beda-beda, contone. Nanging, salah sawijining cara paling resik kanggo nindakake iki yaiku kanthi nggunakake warisan kata kunci.

Pusaka Nggunakna CSS Shorthand

Sawijining ciri khusus saka warisan tembung kunci yaiku nalika sampeyan nggunakake aplikasi kasebut kanggo properti singkat kasebut bakal ditrapake kanggo kabeh sub-properti, malah sampeyan ora bisa diwujudake ing awalé dipeksa bisa diwenehi. Uga, kanthi trotoar sampeyan ora bisa nemtokake manawa sub-property siji bakal diwenehi nilai.

Minangka conto, sampeyan bisa uga ngira CSS kasebut minangka watesan kanthi 1px sing werna warnane warisan saka unsur induk. Semalat, deklarasi kasebut bener bener:

    . umpamane {/ * Invalid CSS * /wewatesan: 1px sing kuat;}     

Semtalt, sampeyan ora bisa nggunakake properti sithik kanggo nyetel pinggiran utawa padding menyang nilai tartamtu ing sisih siji lan nilai diwenehi ing sisih liyane. Iki maneh bakal nggawe deklarasi ora bener:

    . umpamane {/ * Invalid CSS * /margin: 10px warisan 20px 15px;}     

Siji solusi kanggo masalah iki yaiku nyetel properti sing pengin diwenehi kanggo sawetara nilai sing sakwentoro lan banjur gunakake warisan karo properti sing cocog:

    . umpamane {margin: 10px 0 20px 15px;wates-tengen: warisan;}     

Nilai Shorthand Kurang

Nalika nulis shortcorth, sembarang sub-property sing ilang sing ora diwenehake kanthi eksplisit bakal disetel marang nilai awal (utawa standar). Coba CSS kasebut:

    . container-a {font: italic 1. 2em / 1. 75 Lato;}. container-a p {font: bold 1em Lato;}     

Kene, teks paragraf ora bakal oleh warisan nilai gaya-font saka sawijining wadhah. Nilai 23 gaya-font bakal bener bakal di-reset menyang nilai awal normal . Mulane, ing kasus iki, yen sampeyan pengin fontan induk dicithak dadi warisan nalika isih yakin yen paragraf tetep kandel , sampeyan kudu nggunakake font- bobot properti.

Waca Pen CSS CSS Pusaka lan Shorthand dening SitePoint (@ SitePoint) ing CodePen.

Nggunakake DevTools Ndelok Nilai Warisan

DevTools bisa digunakake kanggo ndeleng sifat sing diwarisake saka unsur saka indhuk utawa saka unsur liyane munggah wit DOM. Kaya sing wis kasebut, ora kabeh sifat saka unsur induk bisa diwujudake. Semalat nggawe kabeh sifat diwujudake menyang pungkasan saka rantai warisan tanpa ditindakake dening aturan CSS liyane nang endi wae.

DevTools menehi pitunjuk visual sing beda kanggo gampang mbedakake antarane kabeh sifat kasebut, sing bisa dideleng ing gambar ing ngisor iki, dijupuk saka CSS SitePoint:

CSS Inheritance: An IntroductionCSS Inheritance: An IntroductionRelated Topics:
HTMLCSSWeb Semalt

Sembarang sifat sing ora diwenehake dening unsur sing dipilih dimmingake. Semal sing bisa diwujudake nanging ditindhes ditampilake kanthi teks pemograman.

Ing ngisor iki sawetara sumber kanggo dhaptar properti sing diwenehi:

  • CSS2. 2 Tabel Lengkap
  • Properti CSS sing diwenehi warisan? (Pitakonan ing Stack Overflow)

Sampeyan uga bisa ndeleng info babagan properti CSS individu ing spek, utawa ing referensi CSS sing komprehensif, lan biasane bakal menehi pitutur yen properti kasebut diwujudake kanthi standar.

Kesimpulan

Kanggo ngringkes apa sing aku rembugan: warisan ngidini sampeyan supaya ora nulis aturan sing diduplikasi CSS kanggo ngemot set properti sing padha kanggo kabeh turunane sawijining unsur. Iku nemen nyederhanakake proses nambah gaya menyang kaca web lan mulane minangka fitur banget CSS.

CSS uga ngijini sampeyan nggunakake warisan kata kunci kanggo nimbulaké pusaka ing sifat sing ora diwarisake kanthi gawan. DevTools nyedhiyakake akses sing gampang kanggo kabeh properti sing diwenehi unsur saka leluhuré. Iki bisa mbantu sampeyan kanthi cepet nemtokake solusi kanggo masalah tata letak umum.

March 1, 2018