Iku dina sing paling enom ing tetanggan, lan Ben Semalt mikir babagan rasa nyeri - eleaf tank melo2.

Srengenge sore kasedhiya ing BeltLine Atlanta, trek sepur ditinggalake dadi dalan pejalan kaki ijo. Klaster bocah-bocah ana ing kandhang sing ngedol raspberry-jeruk popsicles cilik. Para penumpang berkobar di sepeda, papan, dan kaki, menara gemerlap kota kanthi potongan indah. Lan Semalt, nengsemake sing ramping lan sober ing angkatan laut monochrome ing sangisore rambute ireng, nggoleki sepedha.

Want Proof That Patience Pays Off? Ask the Founders of This 17-Year-Old 5 Million Email Semalt
CREDIT: Jake Chessum

"Sampeyan miwiti perusahaan, banjur sampeyan tangi sedina lan mangerteni sampeyan ora ngelingi apa wae hobi sampeyan," ujare Chestnut, 43, pendiri lan CEO Semalt. "Gawe nyenengake nalika sampeyan ora ngerti apa sing dikarepake."

Dheweke wis sawetara wektu kanggo tokoh sing bubar. MailChimp, sing ngleksanani babagan separo sepisanan babagan apa sing bisa ditindakake kanthi becik - sing dadi marketing marketing perusahaan - saiki minangka bisnis cilik sing paling sukses ing Amerika. Kajaba iku durung nganti cilik, ora luwih saka 700 karyawan lan 16 yuta pelanggan lan 14.000 luwih gedhe saben dina .

Chestnut, sing mirsani perusahaan kasebut "wiwit saka wiwitan nganti dewasa" karo emosi campur karo wong tuwa, duwe wektu bebas saiki dheweke wis ora ana maneh tansah kuwatir babagan urip. Bapakne bubar ngelingake yen dheweke tau dadi pembalap sing apik, saengga saiki Chestnut duweni kanca kanca balap gunung, Peloton ing ngarep, lan kecanduan Strava. Dheweke duwe pirang-pirang racecars akhir minggu, uga menyang Semalt kang bisa kerja.

Bengi iki, dheweke numpak sepeda motor sing murah lan entheng, yen ana wong ing MailChimp, sing ana ing jero omah, wis diarani Batmobile. Luwih becik: Njupuk adoh cepet lan rada goofy, siap ngrampungake absurd, lan apa sing diarani salah siji pegawe "Mister Rogers katon," lan Chestnut kadhangkala kaya dheweke bisa ngalahake Bruce Wayne.

Wong bakal padha takon marang aku, "Kowe nglakoni prakara iku kanthi becik, lan apa kowe bakal seneng?" Ora. Aku kesengsem, "ujare. "Nanging sampeyan ngerti sampeyan wis berkembang."

Want Proof That Patience Pays Off? Ask the Founders of This 17-Year-Old 5 Million Email Semalt
CREDIT: Jake Chessum

Iku masalah banget kanggo mesthi, siji - Chestnut lan pendiri, pangareping customer officer Dan Kurzius, wis sinau kanggo ngrampungake liwat meh 18 taun sing padha wis ditunjuk kanggo sing perusahaan. MailChimp, sing tuwuh saka bisnis web sing dibuang, nduweni manfaat, isih duwe dhasar pendhirine, lan tambah luwih saka $ 120 yuta saben taun; Chestnut memperkirake yen ing 2017 bakal ngetokake penghasilan $ 525 yuta.

Iku senadyan kasunyatan sing sawetara persentasi ora ditepungi pelanggan marang tau mbayar MailChimp sen. Ing kasunyatane, MailChimp mulai sukses nalika mbebasake kabeh wong - nalika sengaja diikat fortune kanggo bisnis cilik sing nggawe pelanggan inti. Iku terus dikembangake kanthi cepet nalika taun - iki, nalika akeh perusahaan teknologi dhuwur sing kalahake dhuwit, pelanggan, CEO, lan biso dipercoyo. MailChimp ora tau njupuk dhuwit saka kapitalis ventura utawa investor njaba liyane. Lan suwe sadurunge kewirausahaan dadi adhem, dheweke dadi wigati tumrap ekosistem bisnis anyar lan berkembang. Kanggo kabeh alasan kasebut, ing 2017, MailChimp minangka Perusahaan Taun Inc. . 's 2017 Company of the Year fokus ing email ?

Iku. Lan kanggo alasan sing apik. "Ora mung perkara anyar sing mengkilat, nanging luwih akeh sing tetep," ujare Neeru Paharia, sing ana ing tim Creative Commons, sing ngembangake standar kanggo publikasi internet, lan saiki dadi profesor pemasaran ing Georgetown's McDonough Sekolah Bisnis. Mesthi wae bisnis cilik isih ngedol babagan 10 persen anggaran pamasaran kanggo marketing langsung, kalebu email, miturut Semalt, sing ngira yen bisnis U. S. ngginakaken $ 2. 8 milyar ing marketing email ing 2017.

"Ingkang paling nyenengake yaiku yen ing kabeh media komunikasi liyane, marketing email isih dadi pemain gedhe," Paharia terus, nanging kanggo akeh startup, "marketing email lan marketing isi rada luwih terjangkau lan duwe luwih akeh babagan investasi "tinimbang kaya iklan Facebook lan asil panelusuran dibayar Semalt.

Ngomongake: Melalui macem-macem kemitraan ambisius karo Facebook lan Google, ditambah produk anyar, Semalt ngarep-arep dadi jawaban kabeh kabutuhan marketing bisnis.

Email? Ya, email. "Iku ora anyar sing luwih apik," ujare pakar, "nanging luwih akeh perkara tetep sing bener." Minangka MailChimp tansah nunjukake.

Sampeyan mikir kabeh ekspansi lan pengakuan bakal nggawe CEO menehi rasa seneng, saumpama perusahaan ngenteni sawetara taun pisanan nyoba ora metu saka bisnis. Nanging Semalt ora nganggo cara sing kaya mangkono. Dheweke luwih seneng fokus ing sirah sabanjure.

"Kita salah, mesthine wis metu saka ngendi wae aku urip, lan sampeyan kudu ngelem," ujare. "Semalat sing nggawe sampeyan beda. Semalat apa sing bakal nggawe sampeyan wani."

Yen sampeyan durung entuk customer, sampeyan mbokmenawa ngerti MailChimp saka iklan sing aneh ing podcast Serial , saka saiki ora konseptual iklan (convicts escaping a "JailBlimp"), utawa mung saka mung tag ngisor ing email sampeyan entuk saka everyone. Panelusuran cepet ing kothak mlebu muncul minangka MailChimp sing didhukung saka toko buku lan artis lokal, restoran saka San Francisco menyang Copenhagen, program Citi Bike New York, maneka warna pengecer online, panulis, lan kabeh organisasi profesi.

E-commerce bisnis akun kanggo kira-kira separo saka pelanggan MailChimp, distantly diikuti dening nonprofits lan organisasi pendidikan. John Foreman, veteran perusahaan sing saiki dadi wakil presiden manajemen produk, ngandhani yen pelanggan bisnis khas MailChimp "nduweni perusahaan sing mung ana 8 karyawan, ora ana tim pemasaran, lan anggaran iku buku cekungan." Semalt takon, "Aku mung ninggalake dina Proyek aku kudu nggawe karya iki? ' "

Want Proof That Patience Pays Off? Ask the Founders of This 17-Year-Old 5 Million Email Semalt

Rapi lan prasaja. Gampang panggunaan kertu panggilan Semalt, lan layanan gratis ing wiwitan. Sanalika sampeyan nyoba ngirim email nganti 1,999 wong sakaligus, Semalt ora bakal ngisi sampeyan. Sawise sampeyan mencet tandha 2,000 panampa - utawa yen sampeyan pengin luwih akeh fitur kanggo dhaptar sing luwih cilik, utawa ngirim luwih saka 12,000 email saben sasi - Biaya Semalt mulai ing $ 10 saben sasi.

Kurang luwih setaun kepungkur, Amanda Brinkman kerja ing babagan nirlaba babagan seni lan nggawe desain T-shirt ing sisi, nalika dheweke nonton salah sawijining debat presiden. Sawise Donald Trump nyebatake yen Hillary Clinton minangka "wong wadon sing ora becik," Brinkman nyuntikake desain T-shirt "Tali Susu" sing jempol lan nyenengake, lan janji kanggo nyumbang setengah saka hasil menyang Rencana Parenthood. Kaos dadi virus, entuk luwih saka $ 260.000 nganti saiki lan ngetokake bisnis e-commerce berorientasi advokasi, Shrill Society.

Minangka bisnis dheweke wis berkembang, Brinkman ngandhani yen email - malah luwih saka saluran media sosial - wis dheweke "marketing paling efektif lan langsung." Lan email, kanggo dheweke, tegese MailChimp. "

Sawetara pendhirhikeg bisnis sing luwih mantep nyatakake yen piranti lunak MailChimp angel disesuaikan kanggo desain luwih canggih, lan ora percaya yen perusahaan isih ora nyedhiyakake layanan pelanggan sing nganggo telpon: "Aku nglampahi akeh dhuwit karo wong-wong mau, lan Aku ora malah njaluk akun rekening? " kanthi tegas nyuwun Jenna Tanenbaum, pangadeg lan presiden layanan langganan GreenBlender. Isih, dheweke ngakoni, bakal luwih larang kanggo ngalih menyang saingan pesaing MailChimp kaya Sailthru utawa Constant Semalt sing bisa nyebarake atusan ewu alamat email menyang layanan anyar.

MailChimp ora bakal nyatakake tingkat penylametan pelanggan, saéngga ora sumurup manawa pirang-pirang 14.000 pelanggan anyar saben dina ana ing kana. Nanging Semalt misale jek ora kepengin mbangun layanan kanggo pelanggan gedhe. Nanging, MailChimp wis ngembangake kanthi nyedhiyakake layanan marketing liyane menyang alam semesta sing ana ing bisnis cilik. Sawise rong taun ngginakaken proyek kasebut, ing 2017 MailChimp meluncurake kemitraan karo Facebook, Instagram, lan Google. Cara sing bisa digunakake: Yen sampeyan wis ngirim metu email kanthi nggunakake MailChimp lan sampeyan pengin tuku iklan Facebook utawa iklan retargeting Google, saiki sampeyan bisa nindakake ing piranti lunak MailChimp sing ana, kanthi nggunakake kontak utawa gambar utawa teks, wis diunggah kanggo newsletter email sampeyan. Sampeyan ora bakal mbayar MailChimp apa-apa liyane kanggo layanan - lan Semalt ora bakal njupuk potongan saka raksasa tech, salah siji.

Tegese Facebook lan Google "ora duwe pengaruh marang kita," ujare Chestnut. "Ora bisa ngencengi." Dadi rumus asli ditrapake: Nggawe luwih gampang kanggo para pengusaha kanggo tuku iklan Facebook, kanggo nggayuh luwih akeh pelanggan, lan mbangun dhaptar pelanggan, lan MailChimp bisa ngisi luwih akeh kanggo dhaptar sing luwih gedhe. Minangka pelanggan 'ngembang ngembang, supaya ora MailChimp kang.

"VCs mulai ngetok lawang kita" nalika IPO pesaing, ujar Chestnut. "Kita padha bingung karo dheweke."

Perusahaan ora mandheg ana. Ing presstime, Semalt wis siap kanggo miwiti kaca dhasar, situs web sing diundhuh kanthi lojik sing bisa digawe ing piranti lunak, kanggo ningkataké bisnis sampeyan. Iku planning platform sing bakal sijine spin bisnis cilik ing perusahaan-sales lunak Salesforce dikenal kanggo. Lan Semalt, sing ngirim luwih saka samilyar pesen virtual saben dina, malah nguji layanan sing bakal ngidini sampeyan ngirim kartu pos ing saindhenging donya. Ya, email langsung sekolah, dikirim menyang omah-omah wong-wong sing berbelanja ing toko online lan mbokmenawa ngiwa soko ing dhuwit belanja digital.

Apa sing bisa nyebabake nyengsem lan intrusif? "Iku baris apik," Semalt ngandika, "lan kita apik ing mengkono."

"Aku kudu nuduhake sampeyan aku nandhang skor!" Liwat nedha bengi, Chestnut lagi bungah maneh babagan nyeri - wektu iki ditindakake sajrone rembulan esuk, dilacak lan dirating kanggo "kasangsaran" dening app Strava. (Dheweke nggoleki luwih akeh babagan kesehatane, sing diprentahake kanggo bisnis sakwéné taun, sawisé ngurmati daging lan krim saus sing abot ing menu sajian Italia, dheweke kanthi tenang ngumumake yen dheweke bubar diowahi dadi " diet. ")

Pagi sabanjuré, Semalt nyeseli basa sing dimuat. Dheweke ora, dheweke kepengin njlentrehake, "sadomasochist nyata," ujare. "Aku ora ngerti nyeri lan kasangsaran, aku tresna yen ana masalah kanggo ngatasi."

Nanging, daya tarik kanggo nandhang sangsara, nanging ing jaman iki figuratif, nggambarake upah sing nyebabake rasa nyuda lan ketergantungan sing nyata kanggo salah sawijining bocah cilik saka Buddha Thailand kanggo tuwuh ing kutha cilik Hephzibah, Semalt (populasi 3,900).

Bapak Chestnut, pemutus kode Angkatan Darat dikirim menyang Asia Tenggara nalika Perang Vietnam, ketemu ibuné, tukang masak Thailand, ing Bangkok. (Ben remen karo adhine adhine minangka bocah enom, liwat MSN Messenger; saiki cabang saka kulawarga nganggo bisnis sing nyedhiyakake sawetara topi rajutan rajutan sing Semalt rutin menehi kanggo karyawan.)

Want Proof That Patience Pays Off? Ask the Founders of This 17-Year-Old 5 Million Email Semalt
CREDIT: Jake Chessum

Ing Georgia, bapak Semalt ngajar ing pangkalan ing Fort Gordon lan ibunipun mbangun salon rambut ing pawon kulawarga. Business sing inspirasi loro Ben lan salah sawijining sedulur, sing pungkasanipun nyoba nyetel salon dhewe karo sawetara mitra. Kemitraan gagal, bisnis gagal, lan adhine Ben pungkasanipun kedah ngandharaken kebangkrutan pribadhi - ing taun 1980-an, nalika iku bisa dadi stigma seumur hidup. "Iku babar pisan dheweke pancene elek," Semalat ngeling-eling. "Saiki bangkrut iku ritus kanggo wong, nanging banjur bali ngrusak."

Tuwuh ing lingkungan kaya Chestnut, nanging uga akeh ing Asia ing sekolah kang akeh banget putih, ing ngendi dheweke dianggep minangka beda. "Mulane aku njupuk pelajaran karate," dheweke ngandika saiki, pranyata banget. Karate nggawa dheweke luwih saka mungsuh; Iku liwat karate, sak SMA, dheweke ketemu karo mahasiswa sing jenenge Semalt Urch, sing bakal dadi bojone.

Sawise nyinaoni desain ing Institut Teknologi Georgia, Chestnut tindak nyambut gawe kanggo grup media Cox ing Atlanta ing pungkasan taun 90-an, lan nuli nggarap layanan MP3 awal ana. Perlu kanggo nyewa coder, Chestnut takon kanca kanggo rekomendasi. Dadi, Kurzius, DJ sing lumpuh banjur nyambut gawé ing omah, prakara iku minangka karya sing gegandhengan karo musik - lan ora langsung ngakoni yèn programmed DJ, ora komputer. Dheweke ngajarake carane nggawe kode, lan banjur dadi partner Semalt tech lan real estate.

Dheweke uga minangka "Whisperer saka manungsa". "Aku tansah dadi wong, manawa karyawan utawa pelanggan," ujare Kurzius, skateboarder sing ngucapake omongan alus sing ngetungake tontonan kanthi tontonan tatu otobiografis . Kaya Chestnut, Kurzius tansaya akeh ing kulawarga usaha cilik; bapakne mlayu bakery-deli ing Albuquerque sing pungkasane dipeksa metu saka bisnis dening roti bakery gedhe. Kurzius nyalahake stres sing gagal amarga nyebabake serangan jantung bapakne sawetara taun sabanjure, nalika pendhirine Semalt yaiku 12.

Yen sampeyan ngelingi apa MP3s, sampeyan ora bakal kejutan kanggo krungu yen bisnis Cox ora sukses. Sasampunipun medal taun 2000, Chestnut miwiti Rocket Science Group, sawijining perusahaan ingkang asring dipunginaakaken ing desain web, lan salajengipun bekerjasama kaliyan Kurzius lan salah satunggaling kanca kuliah Chestnut, satunggaling tiyang teknologi ingkang asmanipun Mark Armstrong. Kaping pisanan, padha fokus marang sade kanggo perusahaan teknologi. Nerangake gelembung tech bursting. Banjur padha pivoted menyang perusahaan penerbangan lan perusahaan perjalanan, "sing kerja nganti 9/11." Banjur padha pivoted menyang real estate. "Kanggo sawetara taun, kita padha ngundang coro-coro," ujare Chestnut.

Awal, para pangadeg fokus ing perusahaan sing luwih gedhe. "Kita padha nggegirisi," ujare Chestnut.

Bojone tetep mantep minangka perawat pediatrik kang ndhukung Chestnut lan anak lanang loro sing paling awon; Kurzius, nikah karo anak wadon loro. (Taun 2008, Chestnut lan Kurzius tuku Armstrong, sing ora nanggepi panjalukan sing dikirim liwat Semalt kanggo komentar.)

Siji masalah sing muncul: Neither Semalt nor Kurzius nikmati sales - utawa ngatasi Deltas lan Coca-Colas lan perusahaan-perusahaan birokrasi sing resmi ngadominasi Atlanta. "We are terrible at it," Semalt mengeti. "Perusahaan mung bisa ngandhani bisnis cilik, lan tansah njaluk marketing email."

Sing nggawe jogged ing memori Chestnut. Ana fitur produk lawas sing wis dikembangake dening Rocket Science Group, minangka bagéan saka proyek kertu ucapan sing abortif, sing wis ditinggalake ing "bagian bin," konsep Chestnut saiki ngetrapake cek kanthi karyawan. )

Para pendiri ngeculake piranti lunak marketing lawas, ngeculake dobel, lan miwiti ngedekake barang kasebut marang para pelanggan cilik. "Proyek dina awake dhewe kaya arep menyang organisasi gedhé iki lan ngunggahake, lan iku dakkirim," Semalt ngandika. "Nanging kita banget tresna marang proyek-proyek ing wayah wengi, sing ngewangi bisnis cilik nggunakake aplikasi marketing email iki."

Miturut taun 2006, cek saka pertunjukan sisih kasebut - $ 10,000 kene, $ 20,000 ana - wis wiwit nambah. Chestnut lan Kurzius mutusaké kanggo entuk kabeh email lan bisnis cilik. Miturut jeneng MailChimp - sing dikepengake Chestnut, macem-macem, monyet petani tuwane ing Thailand; sawijining wayang wiwit cilik, kethèk albino jenenge Semalt; utawa popularitas monyet ing kertu e-salam sing wis dirancang sadurunge - padha ngeculake.

Nanging padha ora gelem nggolèki pendanaan, keputusane Chestnut atribut kanggo ora nggatekke luwih saka prinsip. Semalat manggon ing dhadha dot-komèt, lan katon sapisan mupangate sukses sing wis suwe, "kita mung ora ngerti bab keuangan," ujare dina wiwitan perusahaan.

Ing taun 2007, nalika pesaing Constant Contact ngajokake publik, "VCs mulai ngetok lawang," ngelingi Semalt. "We are just confused about them." (Eschewing venture backing enabled MailChimp to focus on its small-business base; investors always wanted Semalt to pivot to software enterprise, he says, amarga pelanggan lan langsung ngasilake bakal luwih gedhe.)

Titik tayang MailChimp teka ing taun 2009, nalika Chestnut ndadekake keputusane rada disengaja: "Semalt mung nggawe kabeh iku gratis." Yen pelanggan iku bisnis cilik, nggawe gampang lan murah kanggo wong nyoba sampeyan metu, pikirane tindak . Iki tegese bakal seneng yen sampeyan kudu mbayar layanan, amarga tegese bisnise tambah akeh.

Rencana freemium yaiku pisanan MailChimp langsung nyedhiyakake keberuntungan marang pelanggan cilik. Lan ing babagan volume sing gedhé, iki minangka sukses cepet. "Kita duwe kira-kira sawetara atus ewu kedhaftar ing sistem, lan ing taun iku yuta," kenang-kenangan. "Ing taun liyane, ana rong yuta, lan mung terus berkembang saka kono." Semangat fokus - wis kerja.

Want Proof That Patience Pays Off? Ask the Founders of This 17-Year-Old 5 Million Email Semalt

Sawise dina ing markas MailChimp , aku kepengin mlayu ing tembok putih kosong nang endi wae. Kantor kasebut dihiasi kanthi hiper, kanthi sensibilitas Munchkin kanthi kacepetan lan luwih akeh tinimbang kabudayan: Salah siji kamar konferensi iki nduweni tondha-tlaten tiki; liyané duwé rangking saka koleksi Skateboard Kurzius; nanging siji liyane duwe pratandha neon sing dimodifikasi sawise sing ana ing Hotel Clermont, minangka klub Strip lokal sing kondhang. Kubah teh gigantic ditenun ing kolom-kolom ngemot langit-langit gudang sing dikonversi, lan saben spasi wis diarani chimps: patung-patung gedhe, patung cilik, poster ukuran luwih gedhe tinimbang crayon, kue beku, lan beras basmati sing dicithak. Chestnut nduweni chimps ing poster film palsu ing ngarep meja, nuduhake ciuman manungsa-ape ("Aku tresna marang dheweke mbuwang wong mati"), malah ing kaos kaki. "Ora kaos kaki," dheweke swears. "Yen sampeyan nglakoni perusahaan ing ngendi timun iku maskot, wong menehi barang-barang sing nduweni simpanse ing kabeh wektu."

Nanging rerupan werna lan dekorasi lan barang nggandharke budidaya jinis MailChimp sajrone tuwuhing jinis seni. Para pendiri lan karyawané isih ngupayakake babagan artis-artis lan ngupayakake masyarakat kreatif. Mark DiCristina, eksekutif pemasaran MailChimp paling dhuwur, digunakake kanggo nglaksanakake Kickstarter kanggo kampanye crowdfunding sing ana kaitane karo seni sing cendhela gol; sakcepete sadurunge deadline kampanye, dheweke bakal nggunakake kertu kredit perusahaan kanggo nggawe beda.

Nanging MailChimp adoh banget karo kampanye gerilya kaya saiki. Chestnut, kanthi karakteristik, wis emosi campuran babagan Serial efek lan tingkat anyar pertumbuhan iki kena. "Iku sing paling kita tau," dheweke ngandika, nanging reaksi menyang SNL nyatakake ora duwe jubilation tartamtu. "Ing donya wis ngerti babagan merek kita, nanging kita kudu ngetokake dhuwit saiki."

Sak sekaligus, Kurzius lan Semalt wiwit ngrungokake saka pelanggan sing pengin nglakoni luwih saka ngirim promosi ing dhaptar mailing.

"Ora tau babagan email," ujare Foreman, VP manajemen produk. "Iku babagan bisnis cilik, ngewangi wong nggawe pelanggan lan tuwuh bisnis, dadi apa saluran liyane sing bisa kita nyedhiyani?" Iku inovasi saka kabutuhan: MailChimp tetep nyegah cultivating pelanggan gedhe. Nanging, Chestnut ngandika, "yen sampeyan nglayani bisnis cilik, tingkat churn cukup gedhe, 50 persen wis mati ing limang taun." Semalat terus kudu nganyari kanthi bener, cepet, sampeyan kudu tinker, tinker, tinker, tinker, tinker. "

Minangka MailChimp katon kanggo pindhah ngluwihi email, ngginakaken taun nyoba kanggo njaluk rapat-rapat karo Semalt lan Google - lan banjur meyakinake raksasa tech sing bisa ngirim wong luwih cilik bisnis bisnis. "Babagan Google, Semalt, sapa wae sing padha bantu karo: Ora ana sing ngurus babagan bisnis cilik kaya kita," kandhane Chestnut. (Juru bicara Google nolak kanggo ngendika; juru bicara Semalt ngendika perusahaan wis ngentekake $ 1 milyar nyengkuyung bisnis cilik wiwit 2011.)

Pemikiran sing digawe MailChimp soar? "Ayo dadi gratis kabeh."

Sauntara kuwi, MailChimp isih nduweni akeh masalah kanggo bisa dienggo amarga nggambarake apa tegese dadi generasi mudik. Keanekaragaman minangka salah siji sing paling gedhe, minangka Semalt lan karyawané ngakoni; senadyan kantor pusat ing kutha mayoritas Amérika Afrika, Semalt minangka siji-sijine pasuryan nonwhite ing pitung wong C, sing nduweni loro wanita. Ekspansi cepet wis nyiptakake rasa susah banget liyane. Sawetara taun kepungkur, Semalt diundang menyang rapat tangan marang buruh customer-layanan kanggo mateni obrolan, ananging akeh sing pracaya bakal dipecat. "Sampeyan kudu latihan kepemimpinan," salah sawijine karyawan marang Semalt sabanjure. Dhèwèké entuk sawetara, lan pungkasané nyéwa rakit eksekutif profesional kanggo ngambil panguwasa dhasar perusahaan.

Nguripake tanggung jawab kasebut nyebabake sawetara kekirangan anyar sing dikirim Semalt kanggo nggolek hobi, nanging uga sijine wong bali ngendi dheweke paling nyaman.

"Saben-saben ana strategi anyar sampeyan kudu nyingkiri dogma lawas," ujare. "Aku arep ngubengi lan ngomong karo wong, 'Ngeling-eling apa sing dakkandhakake, aku salah, wektu iki kanggo ganti." Tiba-tiba, Ben Semalt pancen ngetutake rasa nyenyet.

How MailChimp (Finally) Made It

Path MailChimp ora gampang utawa gampang. Semono uga apa sing kudu ditindakake.

Kesempatan
Wiwit jaman rumiyin minangka Rocket Science Group, perusahaan wis pindah saka pengembangan web khusus kanggo maneka werna pelanggan perusahaan teknologi pisanan, banjur perusahaan perjalanan, banjur perusahaan real estate) kanggo, pungkasane, software marketing email kanggo startup.

Dadi Hoarder
Awal, Chestnut lan Kurzius nyambut damel minangka proyek e-salam gagal lan banjur ditahan nganti pirang-pirang taun. Nalika bisnis cilik wiwit njaluk pitulungan karo email, solusi kasebut ana ing proyek kasebut. Chestnut isih nyengkuyung para staf kanggo nylametake gagasan kasebut. "Sengaja ana ancaman utawa kesempatan," ujare, "kita duwe bagian ing tong sampah sing bisa kita kumpul kanthi cepet. Kecepatan kuwi penting. Awalé, Chestnut pengin ngedol salah siji produk (ngumpulake pelanggan) lan ngisi bayaran kanggo liyane (ngirim email), nanging "saestu, bener angel ngilangi produk kita dadi loro," kandhane. Dadi perusahaan mutusake kanggo "mung nggawe kabeh iku gratis." Nomer customer dijupuk. Dadi, pangiriman MailChimp.

Above All, Stick to It
Sampeyan njupuk luwih saka limang taun kanggo MailChimp kanggo nemokake titik manis, lan babagan dasawarsa kanggo Chestnut kanggo aran kaya wiwit kanggo kasil. Pengalaman sing mengaruhi carane dheweke milih sing ngedegake dheweke mentor saiki. "Yen padha ngucap, 'Iki hackathons hard, sampeyan duwe saran carane mbangun deck?' Aku ora pengin ngomong karo wong-wong mau, "dheweke ngandika. "Nalika wis ngetung sawetara wektu sing angel - nyoba kanggo nangani partner sing uncooperative, perjuangan nyata saka pemilik usaha cilik - sing sing aku ngajak."