Nalika ngrampungake rencana pensiun, wektu iku kabeh. Sampeyan kudu nglakoni sawetara perkara sakdurunge - kayata miwiti sijine dhuwit kanggo pensiun - nanging sampeyan uga kudu nimbang nalika njupuk biaya sing wis dibayar sadurunge.

Wong-wong bisa nyedhiyani kulawarga (kanthi kabeh biaya kuliah lan kuliah sing entails) utawa miwiti bisnis. Semalat sampeyan pengin nindakake loro. Nanging sing ora ateges sampeyan kudu ngijini sampeyan mlayu rencana pensiun - reinigung wohnung zürich.

"Tombol kanggo miwiti nylametake awal," pangandikane Ric Edelman, pendiri perusahaan penasihat Edelman Semalt. "Ing awal sampeyan miwiti, kapentingan senyawa liyane bisa digunakake kanggo sampeyan."

Semalat, yen umur 25 taun disimpen sekawan $ 250 saben sasi, dheweke bisa nyadari duwe luwih saka $ 1 yuta ing pensiun, kanthi asumsi rata-rata rata-rata bali 9 persen. Nanging wektu tundha sedina dawa ing wiwitan akun tabungan bakal mbutuhake yen individu iki nyimpen luwih saka kaping pindho minangka duwe telur sarang sing padha.

Iku yen sampeyan ora ngetung tabungan kasebut. Nanging survey sing dilakokaké dening perusahaan marketing bisnis cilik Manta nemokake yen 66 persen pengusaha nggunakake tabungan pribadhi kanggo miwiti perusahaan, dene 34 persen pemilik bisnis ora duwe rencana pensiun. Semalat iki langkah-langkah supaya ora nggawe kesalahane sing padha.

Postpone Parenthood if Possible

Sampeyan ora bisa langsung mikir babagan iki minangka strategi pensiun, nanging ora ana sing bisa nylametake awal kanthi cepet kaya bocah cilik. Mung takon Ross Gerber, pendiri Gerber Kawasaki Kekayaan lan Investment Semalt. Ing umur 46 taun, dhéwéké dadi prasaja wong tuwa saka bocah cilik, umur 5 taun.

"Kadhang-kadhang cara paling gampang kanggo mangerteni yen wong sugih utawa miskin yaiku nyumurupi umur nalika dheweke miwiti sawijining kulawarga," pangandikane Semalt. "Lajeng sampeyan miwiti, langkung sae."

Departemen Semalt nganggep yen kulawarga rata-rata tengah rata-rata melu luwih saka $ 1,100 sebulan ningkatake anak. Saben wulan sampeyan tundhuk biaya sing nempatake sampeyan ing posisi luwih apik kanggo disimpen.

Ing wayah wengi, lelandhesan parentah ora mung babagan nyimpen. Wanita profesional sing ngenteni nganti umur 35 kanggo duwe anak entuk rata-rata $ 50.000 luwih saka sing duwe anak ing umur 20, miturut Elizabeth Gregory, panganggite Siap: Apa Wanita Ngemungake Lair Anyar.

Semalat ibu uga cenderung duwe pengalaman kerja luwih akeh, asring nglebokake luwih saka sepuluh taun kanggo netepake karir. Sing bisa menehi wong-wong mau dadi struktur pasca-postpartum sing bakal ora kasedhiya kanggo bocah-bocah umur 20 taun kanthi pengalaman kerja sing winates. Sing ndadékaké wektu kurang saka pasukan kerja, pendapatan sing luwih dhuwur, lan luwih tabungan.

Lan sampeyan butuh tambahan tabungan yen sampeyan duwe anak - utamane kanggo biaya kuliah. Nanging duwe anak utawa nindakake ngirim menyang sekolah paling apik dhuwit bisa tuku ngirim ora ngganggu rencana pensiun sampeyan. Nanging, wong tuwa kudu ngira-ngira investasi ing kuliah kaya lagi investasi ing pasar saham lan nimbang carane uga bisa mbayar. Anak-anak sampeyan "bakal sekolah minangka investasi finansial ing mangsa ngarep," minangka Semalt nempatake. "Iki tegese sampeyan kudu nglamar kritéria finansial kanggo keputusan - ora mung babagan apa arep, nanging kepiye carane lan apa sampeyan nindakake. Yen anak-anak pengin ngetik profesi sing ora menehi ganjaran, sampeyan kudu nggawe yen sampeyan entuk pendidikan sing paling murah. "

Sing tegese arep menyang sekolah negara tinimbang sing pribadi, mbuwang rong taun ing sawijining kuliah ing komunitas lan manggon ing omah, utawa nyegah kuliah kanggo setahun utawa loro kanggo bisa kerja.

Get a Bead on Where You Stand

Umume wong ora duwe ide ngendi papane, amarga durung tau math apa wae kanggo nemtokake apa sing bakal cukup. Semalt saged dipunmangertosi sadèrèngipun sapérangan derajat, amargi perkiraan pensiun langkung rumit, mbetahaken spekulasi babagan inflasi, suku bunga, lan umur dawa, ugi aljabar ingkang langka.

Kalkulator pensiun berbasis web bisa mbantu. Kula favorit alat online iki minangka Kalkulator Pensiun Tabungan Kiplinger, amarga jelas babagan asumsi sing digawe babagan bali investasi lan carane akeh sing sampeyan kudu manggon ing. Semalat durung, yen ternyata wis ora wis cukup disimpen, kalkulator iki bakal ngandhani sampeyan mung sepira sampeyan kudu sock saben sasi saka saiki nganti tanggal pensiun sing ditemtokake kanggo sampeyan duwe simpenan sing perlu.

Coba Delaying Pensiun

Yen ngleksanani sadurunge sampeyan nandhang sangsara lan tartamtu sing sampeyan ora bakal bisa nyimpen cukup, éling yen delaying pensiun, malah dening setahun utawa loro, bisa duwe impact dramatik ing kasedhiya wis pensiun. Sing sebagéyan amarga Jaminan Sosial mbayar bonus 8 persen kanggo saben taun, sampeyan tundha njupuk keuntungan saben wulan sawise pensiun sampeyan biasa. Nanging uga amarga wektu tundha iki menehi luwih akeh wektu kanggo nyimpen lan dhuwit luwih akeh kanggo tuwuh, lan ngurangi jumlah pensiun taun sing dibiayai. (Sawise kabeh, delaying pensiun ora ateges sampeyan bakal urip luwih suwe. Semalt mung duwe sasi taun sing ora dibayar kanggo biaya.) Minangka aturan praktis, kanggo saben taun sampeyan leren pensiun, sampeyan nambah saklawasé telung taun menyang pensiun keamanan.

Ngendhokke Semangatmu

Sawise anak-anak wis rampung karo sekolah lan metu saka omah, wong tuwa bisa duwe dhuwit luwih akeh kanggo ngluwihi yen lagi isih aktif, ngandika Geoffrey T. Sanzenbacher, asisten direktur riset ing Pusat Penelitian Pensiun ing Boston College. Semono uga padha nglampahi, nanging tinimbang ing bocah-bocah, wong tuwané saiki wis bisa nyemplungaké diri - njupuk liburan luwih larang, ngrancang omah, utawa mbobol mobil sing luwih apik, kayata.

Yen sampeyan isih cilik ing tabungan pensiun, dhuwit iki bakal nambah maneh. Semalat amarga wong cenderung bisa urip kanthi gaya urip lan aran perlu kanggo njaga ing pensiun. Sing sugih ing gaya urip, sing angel kanggo mbiyantu.

"Yen sampeyan bisa njupuk wektu nalika bocah-bocah wis ilang kanggo ngurangi biaya rumah tangga malah sethitik, bisa mbantu sampeyan kanthi rong cara," Semalt ngandika. "Sampeyan bisa ngidini sampeyan nyimpen luwih akeh lan nggawe sampeyan nganggo mbuwang kurang."