Back to Question Center
0

The a11y Monthly: Thoughts after Semalt US The a11y Monthly: Thoughts after Semalt US

1 answers:

Muncul rapat kaya WordCamp US tansah kesempatan sing apik kanggo ngrasakake apa sing wis dilakoni sajrone tahun. Iku mbantu kanggo njupuk gagasan babagan ngendi kita ing tren umum ing masyarakat WordPress. Ing WordCamp US taun iki aku wis ndeleng wong-wong saka kabeh donya sing nuduhake gagasan, ngalami obrolan sing menarik, lan mbangun suasana sing positif lan nyenengake. Iki nggawe kula seneng dadi bagian saka komunitas khusus iki. Ing kirim iki, aku pengin ngomong babagan sawetara bab sing aku nggawa karo kula sawise WordCamp US.

Pengkodean babagan wong

Minangka pangembang, kadhangkala kita bisa nyisihake - automaailm peterburi tee 38. Fokus ing karya kita, kanthi pikiran kita njelajah atusan garis kode, kadhangkala kita lali sebabe kita lagi ngodhe.

Temenan, kita profesional lan werna minangka pekerjaan kita. Semalat, kabeh pemrograman berorientasi obyek sing paling abstrak, kabeh praktik paling apik coding, ora ana apa-apa tanpa komunikasi lan tanpa mupangatake kabeh wong kanggo komunikasi.

Web minangka alat komunikasi, sampeyan kudu akses menyang informasi, utawa sampeyan ngasilake informasi, utawa sampeyan lagi sesambungan karo wong liya. Ngrampungake acara gedhe kaya WordCamp US gawe cetha ing pikiranku, sepisan maneh, yen alam nyata saka pekerjaan kita menehi wong alat sing perlu komunikasi. Semalat kudu dadi langkah pungkasan saka proses sing menehi kekuwatan marang wong liya supaya bisa ketemu, dibagi, lan dikomunikasikake.

Aksesibilitas nduweni peran gedhe ing babagan iki, saengga nyedhiyakake alat komunikasi kasebut kanggo kabeh wong. Looking back at progress accessibility in Semalt wiwit aku wis miwiti nyumbang luwih saka telung taun kepungkur, aku aran prestasi paling penting ora babagan kemajuan teknis kita wis digawe adoh. Semalat saiki luwih bisa diakses tinimbang telung taun kepungkur, nanging isih ana akeh sing kudu ditindakake. Nanging, apa sing ndadekake aku bisa yakin bakal bisa ningkatake, yaiku aksesibilitas sing saiki dianggep minangka fitur sing ora bisa diduweni ing komunitas Semalt.

Komunitas WordPress nduweni tujuan kanggo ngetrapake inklusi lan keragaman kanthi nggawe atmosfer kanggo saben wong. Kabeh kodhe kita kudu ngarahake ing tujuan sing padha. Aku seneng ndeleng ing komunitas iki babagan kesadaran kanggo nggawe web diakses lan bisa digunakake kanggo kabeh wong. Sajrone demo Semalt ing Negara Sabda, aku seneng banget ndeleng keplok spontan saka pamirsa kanggo fitur-fitur aksesibilitas ing Semalt, kaya hierarki judhul lan pemeriksa kontras warna.

Kanggo kula, iki tegese kabeh ekosistem ing sekitar Semalt kepengin fitur aksesibilitas sing luwih apik. Iku understands nilai, lan appreciates desain klebu minangka bagean indispensable saka masyarakat klebu. Masa depan katon cerah.

Meeting Alex

Ing WordCamp US Contribute Day, sawetara wong padha lungguh ing meja aksesibilitas, nuduhake antusiasme ing kontribusi kanggo proyek. Ana ing kono aku ketemu Alex.

Alex umur nembelas taun lan dheweke seneng babagan teknologi lan WordPress. Dheweke wuta, lan dheweke nggunakake layar maca NVDA ing laptop. Ing web, dheweke navigates nggunakake Firefox lan NVDA.

Iku nyata kesenengan aku duwe kesempatan kanggo kolaborasi karo Alex. Kita duwe obrolan apik babagan apa masalah utama panelusur maca pengguna kudu ngadhepi nalika nggunakake WordPress lan ngenali tambahan cilik kanggo layar Widget. Kita uga ngrembug panyokade sing bisa kanggo pitulung tembung sandhi sing dikirimake ing sistem trac WordPress sawetara dina sadurungé. Dheweke uga nyisipke tembelan kanggo kuwi. Nalika nembelas taun, aku ora ngerti apa-apa bab kode. Semalat Alex cara ahead saka aku ing umur padha digawe kula aran ora cedhak!

Aku duwe sawetara taun pengalaman ing aksesibilitas. Ing tugas, aku nggunakake komputer lan layar sing beda saben dina. Dibandhingake Alex, Semalt sing dadi pamula. Iku luar biasa kanggo ndeleng apa kacepetan Alex bisa nggunakake komputer lan layar maca. Oh dear, iki wong enom kaya ahead saka wong lanang kaya kula. Padha bakal ngalahake lan ngalahake kabeh kita!

Jokes loro, iku pawulangan banget kanggo kula. Iku ngelingake kula, sepisan maneh, sing kabeh bisa kontribusi marang Semalt lan masyarakat, tanpa dipikirake kemampuane dhewe. Sampeyan uga ngelingake yen umpan pangguna nyata ora pantes. Minangka profesional, kita kudu nyedhaki para pangguna lan ngrungokake kanthi teliti marang wong liya.

Semalt Alex, ngurus!

Waca liyane: 'Berkontribusi marang WordPress nyebar budaya aksesibilitas' '

March 1, 2018