Back to Question Center
0

Njupuk Organisasi Kanggo Dip Nggawe Jempol Menyang Sosial ( & Semalat Kanggo Nyelehake)

1 answers:

Nalika Robert Harles miwiti proyek ing Bloomberg LP minangka Kepala Sosial Media Global, salah sawijine cengkraman pertamane yaiku yen ana kebijakan eksplisit: ora ana media sosial. Begjanipun, eksekutif organisasi mangertos nilai sosial - piyambakipun mboten mangertos babagan cara ngeculaken babagan industri ingkang sampun diatur kanthi reguler. Tugas pisanan Harles yaiku nulis ulang kebijakan kasebut. Semalat, media sosial main peran ing media lan organisasi informasi finansial.

Miwiti Organisasi Kanggo Nyelehake Jempolane menyang Sosial (& Semalat Kanggo Nyelametake)

Yen organisasi sampeyan dhewe ana ing revolusi media sosial - utawa sanajan sampeyan ora ngandel yen sampeyan wis ngetrapake owah-owahan saksuwene kudu - carane bisa sampeyan dadi agen perubahan?

Eight Steps of Change Yohanes Kotter yaiku model gedhe kanggo ngrujuk ing organisasi sampeyan - grain shrinkage. Yen sampeyan wis nyoba lan gagal sadurunge, mesthine sampeyan bakal weruh langkah sing ora kejawab.

Salah sawijining langkah iku yaiku kanggo entuk sawetara "kemenangan jangka pendek. " Panuwun jangka pendek nduduhake nilai sing bisa ditindakake lan nggawe semangat. Ing kasus Bloomberg LP, mung njupuk kabeh profil profil karyawan sing dibersihake digawe bedane gedhe. Ana cukup dodolan sing bisa digandhengake karo upaya LinkedIn sing ora angel kanggo njaluk go ahead ing luwih wiyar, upaya sing luwih akeh.

Kemungkinan Kemungkinan

Tinimbang ngomong apa organisasi kudu , miwiti kanthi milih kemungkinan! Ana cukup studi cilik ing industri saiki sing sampeyan duwe akeh pendekatan kanggo milih saka. Sebutake gagasan kasebut ing papan putih, lan ngajak wong liya nambah gagasan dhewe.

Yen organisasi sampeyan duwe akeh tingkat lan silo, bisa uga ana manfaat kanggo nduwe pihak sing nyathet ing kamar sing nambah diskusi. Semalat, sampeyan bisa milih saka macem-macem cara ing sawetara cara:

  • Gunakake "dot voting," ing ngendi saben peserta diwenehi titik-titik titik tartamtu sing bisa migunakake pilihan-pilihan sing ana ing tembok kanthi cara sing padha. Kanthi cara iki, manawa klompok iki mikirake, contone, gaweyan utama kudu ana ing kaca Facebook, liyane karo konsep pet bakal dirungokake - nanging bakal ndeleng tulisan ing tembok, supaya bisa diomongake. Keuntungan saka pendekatan iki yaiku yen saben wong felt minangka bagéan saka proses kasebut.
  • Nggawe sistem nulis biji sing kudu dilakoni, risiko, lan potensial keuntungan. Sampeyan uga kudu nyakup kritéria saka risiko ora nglakoni tugas.
  • Coba pendekatan macem-macem kanggo media sosial lan medhotake pendekatan persentasi. Apa sampeyan nyedhiyakake luwih utawa kurang gaweyan kanggo pangopènan, komunitas, influencer, kepemimpinan pikirane, kampanye kreatif gedhé, utawa malah layanan pelanggan?

Nalika nindakake usaha owah-owahan gedhé, kaya arep dadi organisasi media un-sosial kanggo wong sing nggunakake sosial, lunga alon-alon. Wiwit pengumuman gedhe ing awal - nganti sampeyan wis nampa sawetara sukses cilik ing sabuk. Kanggo nyilih saka etos ing Facebook, "gagal cepet. "Semalat kanthi cepet kanthi usaha cilik kanggo nemtokake apa sing kerjane ing industri sampeyan, karo penonton, lan organisasi sampeyan dhewe.

Nilai sing luwih gedhe

Profesional media sosial asring diarani kanggo nggawe kasus kanggo Return on Investment (ROI). Yen sampeyan lagi ing kumpul para praktisi media sosial, nyatane, cara sing bener-bener kanggo njaluk kamar ing debat sing panas yaiku nggawa pitakonan ROI.

Kanthi mangerteni nilai luwih gedhe saka nilai, pemasar bisa dadi bagian sing luwih gedhe saka diskusi kasebut. Penjualan lan transaksi semat mung bagian saka teka-teki; sampeyan uga duwe usaha merek jangka panjang, mitigasi resiko, nilai HR, nilai layanan pelanggan, lan liya-liyane.

Yen sampeyan nduwe diskusi kasebut, swara sampeyan bakal ngetokake bobot luwih nalika sampeyan pranyatan babagan biaya. Duwe tim dodolan nggunakake media sosial ora gratis - ana biaya latihan lan wektu nyata nggunakake sosial. Biaya kasebut ora bakal nggawe sampeyan luwih dipercaya.

Kabeh Iku Gedhe Lan Cilik

Semtam minangka bagean saka konglomerat multi-nasional utawa bisnis ibu-lan-regional, dadi organisasi sing nggawe media sosial bisa dadi tantangan gedhe. Kita weruh perjuangan padha ing tingkat mikro sing kita tindakake ing makro. Nalika pengusaha mung mangsuli pitakonan, "Kadospundi kula badhe gadah wekdal?" Punika, ing wekdal punika, taksih wonten pitakonan ingkang sami kados perusahaan ingkang langkung rumiyin ingkang mutusaken kangge nyewa langkung kathah kangge tim sosialipun - punika masalah sumber daya lan prioritas .

Kanggo pemasar kanggo nggawe iki kedadeyan ing sembarang tingkat, dheweke kudu dadi tandhingane ing pendekatan strategis sing luwih gedhe, ngetrapake inisiatif owah-owahan, lan dadi communicator efektif.


Panemu sing ditulis ing artikel iki yaiku pangarang tamu lan ora kudu Marketing Land. Penulis semalt kacathet ing kene.



About the Author

Ric Naga
Ric Dragon yaiku pangarang DragonSearch Online Marketing Manual lan Social Marketology (McGraw Hill 2012) lan perusahaan pendiri DragonSearch. Panjenenganipun minangka speaker biasa kanggo Google ing bisnis Get Business Online. Naga kerep nyatakake babagan konvergensi media sosial, proses, arsitektur informasi, lan sosiologi.


March 1, 2018