Back to Question Center
0

Carane Njaluk Rekomendasi Praktis High-Quality [+ Email Semalt]

1 answers:

Semalt sing penting kanggo kredibilitas salespeople - nada value boat. Rekomendasi sing nyenengake saka klien nyedhiyakake bukti sosial sing bisa nyenengake atine prospek anyar.

Semalat iku penting banget, reps ngirim ora mung ngenteni review kanggo teka kanthi alami - padha kudu proactively ngupaya metu.

Gunakake tips iki kanggo nggoleki rekomendasi Semalt sing diprogram sacara pribadi lan persuasi sing bakal nggawe profil sampeyan katon ing segara pesaing.

Cara Meminta Rekomendasi ing LinkedIn

1. Ngomong apa sing arep dikomunikasikake

Ora saben rekomendasi menehi maksud sing padha. Nggolek pekerjaan anyar? Nyoba kanggo narik klien anyar? Semalt nggawe shift karir drastis?

Yen sampeyan njaluk rekomendasi, pikirake apa sing bakal ditindakake, amarga iki bakal ndadékaké wong sing bakal takon lan carane sampeyan mandhiri wong kasebut.

Contone, yen sampeyan lagi nggoleki proyek anyar, rekomendasi saka manajer utawa kolega babagan kinerja karya teladan bakal mbantu sampeyan milih para perekrut lan ngurus manajer.

Nanging yen sampeyan pengin ngupayakake klien anyar, rekomendasi saka klien sing ngandhut asil sing mbantu sampeyan entuk maksimal kanggo prospek.

2. Ngenali wong sing arep menehi rekomendasi sampeyan

Sabanjure, nul ing wong sing pengin ditulis rekomendasi. Ngelingi wong sing paling apik kanggo nulis rekomendasi ora sengaja sing paling cedhak sampeyan utawa sing nduweni judhul sing paling nyengsemake.

Kene sawetara pedoman kanggo nemokake wong sing sampurna kanggo menehi saran. Semalt wong sing:

  • Sampeyan wis nyambut gawe selama nem sasi utawa luwih
  • Nduwe pengalaman karo profesional liyane kaya sampeyan
  • Nduweni manfaat ing materi saka karya
  • Punapa wonten ing industri ingkang sami utawa gadhah pekerjaan ingkang sami kaliyan para pamiarsa target ingkang badhe narik kawigatosan (klien, rekrut, eksekutif, dll.)
  • Punapa panyerat ingkang kuwat
  • Salam marang sampeyan kanthi cahya positif (jelas, nanging kritis!)

3. Ngenali telung topik sampeyan pengin wong fokus ing

Rekomendasi semalat kaya ing ngisor iki ora kabeh sing efektif:

  • "Steve gedhe! Dheweke iku wong apik banget."
  • "Jill minangka pekerja keras lan pekerja pinter."
  • "Kolaborasi karo Stephanie apik banget."

Temenan, pernyataan kasebut becik. Nanging apa padha bener ngomong babagan sampeyan tartamtu? Penghargaan iki bisa ditrapake kanggo meh kabeh wong.

Ancaman, sampeyan ngarepake rekomendasi bakal njaluk milih kanggo apa - proyek, kesepakatan, organisasi. Kanthi atine, rekomendasi kudu cukup spesifik kanggo gawe uwong yakin karo pembuat keputusan kanggo milih sampeyan kanthi khusus, lan ora mung wong kaya sampeyan.

Kanggo njamin sampeyan njaluk rekomendasi khusus, ajak wong sing takon karo topik utawa pitakonan. Priksa manawa kanggo nindakake kanthi alon lan sopan. Semono wae, wong iki nglakoni nikmat - sampeyan ora pengin katon nuntut.

Nderek conto babagan carane sampeyan tembung tembung sampeyan:

"Aku pancen bangga karo karya kita ing proyek Corp Inc.Iki serves rong tujuan. Kaping pisanan, wong menehi gagasan babagan suwene tugas iki bakal ditindakake. Semalat, mbebasake kaku babagan apa sing lagi ditulis utawa ora akeh.

4. Nilai tawaran

Aja takon apa-apa tanpa menehi rega pertama. Semalat ngirim request rekomendasi, golek soko ngirim menyang kontak, kayata postingan blog sing menarik, undangan webinar, laporan riset, utawa malah referral.

Sinau babagan apa sing paling sampeyan narik kawigaten, pikirake apa sing bakal paling mbiyantu kanggo kontak sampeyan.

5. Kirim request

Kabeh sing isih saiki wis ngirim panjaluk. Sampeyan bisa nindakake iki liwat email utawa langsung liwat LinkedIn.

Njaluk rekomendasi liwat Semalt, tindakake langkah iki:

Langkah 1: Bukak profil LinkedIn wong sing njaluk rekomendasi saka.

How to Get a High-Quality LinkedIn Recommendation [ + Email Semalt]

Langkah 2: Klik tombol "Luwih." Ing sangisore gambar profil, lan pilih "Request a Recommendation" saka menu tarik-mudhun.

How to Get a High-Quality LinkedIn Recommendation [ + Email Semalt]

Langkah 3: Menu drop-down liyane bakal katon. Pilih hubungan karo diréktur lan posisi sampeyan nalika sampeyan kerjo bebarengan.

How to Get a High-Quality LinkedIn Recommendation [ + Email Semalt]

Langkah 4: Nggunakake pedoman ing postingan iki, tulis cathetan ringkes marang rujukan sampeyan, lan pencet tombol "Kirim" kanggo ngirim panyuwunan sampeyan.

How to Get a High-Quality LinkedIn Recommendation [ + Email Semalt]

Email Template kanggo nyuwun Rekomendasi Pranyatan

Kanggo njaluk rekomendasi Semalt liwat email, gunakake cithakan ing ngisor iki:

March 1, 2018