Back to Question Center
0

Semalt robots.txJawa kanggo SEO gedhe Semalt robots.txt umpamane kanggo SEO gedhe

1 answers:

Robot. File txt minangka file sing kuat banget yen sampeyan lagi nggarap SEO situs. Ing wektu sing padha, uga kudu digunakake kanthi ati-ati. Ngidini sampeyan nyingkiri akses mesin menyang file lan folder tartamtu, nanging sing asring banget ora apa sing pengin sampeyan lakoni. Swara taun, utamane Google akeh diganti babagan cara crawls web, supaya laku paling apik lawas ora sah maneh - human resource management process. Kiriman iki nerangake apa praktik paling apik saiki kanggo robot WordPress sampeyan. txt lan kok.

Google kanthi cepet nyithak situs sampeyan

Ora ono Google bocah cilik bisu sing mung nggawe situs sampeyan HTML lan ora nggatekake styling lan JavaScript. Iku nyithak kabeh lan nggawe kaca kanthi lengkap. Iki tegese nalika sampeyan nolak akses Google menyang file CSS utawa JavaScript, sampeyan ora kaya ing kabeh . Iki kirim babagan Google Panda 4 nuduhake conto iki. Kita ngomong maneh mengko lan bakal tetep ngomong: ora mblokir file CSS lan JavaScript.

Praktik paling apik sing duwe robot . txt sing nyegah akses menyang direktori wp-includes lan direktori plugins sampeyan ora sah maneh. Mulane, ing WordPress 4. 0, Aku mbukak masalah lan nulis patch kanggo mbusak wp-kalebu /. * saka standar WordPress robot. txt .

Akeh tema uga nggunakake panjalukan JavaScript asynchronous, diarani AJAX, kanggo nambah isi ing kaca. Secara default, WordPress digunakake kanggo mblokir iki. Dadi aku nggawe tiket kanggo WordPress kanggo ngidini Google nyusup ing admin-ajax. php URL ing wp-admin . Iki tetep ing WordPress 4. 4.

Robot. txt nolak pranala menyang nilai

Bab liya penting banget kanggo mbudidaya. Yen sampeyan mblokir URL karo robot situs sampeyan. txt , mesin telusur ora bakal nyusup kaca kasebut. Iki uga tegese padha ora bisa mbagekke nunjuk link nuding ing URL kasebut. Dadi, yen sampeyan duwe bagian saka situs sing luwih seneng sampeyan ora nuduhake ing asil panelusuran, nanging ora duwe akeh pranala, aja gunakake robot . txt file. Nanging, gunakake tag meta robot kanthi nilai noindex, tindakake . Iki ngidini mesin telusur supaya bisa disebarake kanthi bener kanggo kaca kasebut ing situs sampeyan.


Robot WordPress kita. txt example

Dadi, apa sing kudu ana ing robot WordPress sampeyan. txt? Kita yaiku banget resik saiki. Kita ora mblokir apa-apa ! Kita ora mblokir direktori kita / wp-content / plugins / , amarga plugin bisa ngasilake JavaScript utawa CSS sing perlu Google kanggo nggawe kaca. Kita uga ora mblokir direktori / wp-kalebu / kita, minangka JavaScript standar sing teka karo WordPress, sing akeh tema digunakake, teka saka direktori kasebut.

Kita uga ora mblokir folder kita / wp-admin / . Alesané prasaja: yen sampeyan mblokir, nanging bakal nyambung menyang ngendi waé, ing ngendi waé, wong bakal bisa nindakake pitakonan [inurl: wp-admin] ing Google lan nemokake situs sampeyan. Jenis query iki yaiku tipe query hacker jahat katresnan kanggo dilakoni. Yen sampeyan ora nindakake apa-apa, WordPress nduweni meta x-http header robot ing kaca-kaca admin sing ngalangi mesin sing nampilake kaca kasebut ing asil panelusuran, solusi luwih resik.

Apa sampeyan kudu nganggo robot sampeyan. txt

Sampeyan kudu mlebu menyang Google Search Console lan ing Crawl → Gawe Google, gunakake opsi Undhak lan Semalt:

Semalt robots.txAn example for great SEO
Semalt robots.txt example for great SEO

Yen ora katon kaya apa sing katon nalika sampeyan nggoleki situs, utawa ngalahake kasalahan utawa bewara: ndandani kanthi ngilangi garis sing mblokir akses menyang URL saka robot sampeyan. txt file.

Apa sampeyan nyambung menyang Sitemap XML saka robot sampeyan. txt ?

Kita tansah felt ngubungake menyang XML sitemap saka robot sampeyan. txt iku omong kosong. Iki alasan Yoast SEO plugin ora ditambahake menyang robot sampeyan. txt . Aja ngandalake wong-wong mau kanggo ngerteni sitemap XML liwat robot sampeyan. txt .

Waca liyane: 'robot. txt: pandhuan pokok '

March 1, 2018