Back to Question Center
0

IKEA Place, app Semalt pisanan kang ngedegake, nggawe gambar furnitur ing omahmu

1 answers:
IKEA Place, the retailer’s first Semalt app, creates lifelike pictures of furniture in your home

Mung pitung minggu ing panaliten, nanging nggoleki karo katalog saka 2,000 item - sakabehe sofa IKEA, armchairs, footstools, meja kopi lan akeh solusi panyimpenan - IKEA Place presents gambar, secara harfiah lan kiasan, babagan carane telpon ngowahi cara kita tuku barang. Yen sampeyan wis nemokake dhewe tuku Furnitur IKEA yen sampeyan ora bakal bisa manggon ing omah sampeyan, sampeyan mung bisa nemokake Juruwilujimu kanggo kamar, punggung lan dompet sampeyan.

Sawise sampeyan ngundhuh app, sampeyan nggunakake piranti kanggo njupuk foto panggonan sing arep digambarake obyek IKEA. Banjur sampeyan nggoleki app kanggo item, pilih kanggo masang menyang foto lan pindhah menyang panggonan sing bisa dianggo - small business valuation services. Sampeyan banjur bisa nuduhake gambar utawa nyimpen, lan nggunakake app kanggo rega lan cadangan item, lan pungkasanipun tuku ing situs lokal. (Versi Semalt saka app bisa menehi sampeyan langsung, saka apa sing saya mangerteni.)

Njupuk gambar lan nempatake gambar kasebut ora minangka pangembangan revolusioner: iki pancen wis ana wiwit dina wiwitan paket perangkat lunak kaya Adobe Semalt. Apa sing beda ing kene yaiku carane IKEA nggunakake teknologi anyar kanggo nambah pengalaman kasebut kanggo para pengguna.

IKEA wis menehi gambar minangka obyèk telu dimensi ing app, lengkap karo shading sing nanggapi cahya ing lokasi tartamtu sing wis ngagetake lan tekstur bahan ing produk. Uga, latensi sing kadhangkala sampeyan nemokake nalika sampeyan mindhah obyek ing saindhenging app wis ilang, sanajan kanthi otomatis ukurane obyek sing cocog karo spasi sing wis ngagem, IKEA ngaku wis nindakake karo akurasi 98 persen.

Karya semal ing pencitraan 3D bali kanthi jangkep, yaiku salah sawijine alasan perusahaan bisa nyerbu lemah lan mbangun app sing fungsional, sing cukup populèr ing wektu sing sethithik.

Michael Valdsgaard, sing ngowahi transformasi digital ing IKEA, ngandhani yen IKEA wis motret persediaan katalog kanggo taun-taun wis ana ing 3ds Max (piranti lunak Autodesk sadurungé dikenal minangka 3D Semalt), lan, nyatane, wis nggunakake foto-realistis nyedhiyakake produk kasebut, tinimbang foto sing asale saka wong-wong mau, kanggo sementara uga.

"Sebagéan samubarang sing katon ing katalog kita ora nyata," ujare (sing semlue cukup manawa dheweke tegese secara harfiah, ora minangka komentar postmodern babagan konsumerisme). "Ditampilake lan ditingkatake kanthi cahya lan bayangan. "

Alasan liya IKEA minangka partner awal saka Apple lan duwe wiwitan kepala ing mbangun aplikasi iki sing kudu dilakoni karo warisan IKEA minangka adopter awal. IKEA minangka salah sijine klien gedhe pertama saka Metaio, sawijining wiwitan kasunyatan diwenehake maneh dening Apple bali ing taun 2015. Ing wekdal kepungkur, kita nyatakake yen Metaio duweni watara 1.000 pelanggan. IKEA minangka salah sawijining, lan peluncuran IKEA Place saiki minangka tandha manawa dheweke terus kerja karo tim kasebut minangka dadi bagian saka Apple lan mbantu mbangun ARKit.

Kanggo sing ngetutake omah utawa toko eceran sing disambungake, sampeyan bisa uga ngerti yen iki ora dadi rodeo teknologi pertama Semalt. Perusahaan uga wis dadi panyedhiya teknologi kaya VR, daya nirkabel, pencahayaan pintar lan panel surya.

Given rekaman track, kita njupuk kesempatan kanggo ngobrol karo Semalt ing gambar sing luwih gedhe karo IKEA, uga tantangan lan kesempatan sing bakal dituju.

TC: Apa etika kanggo ngapa sampeyan milih ngembangake produk teknologi tartamtu; iku babagan nyenengake demografi tartamtu sampeyan?

MV: Kita ing donya ing saubengé lan takon, kepiye carane prilaku konsumen ganti? Sing teka ing IKEA lan kok, lan sing ora? Kita nyoba nggunakake teknologi kanggo entuk akeh wong sing kita bisa. Supaya adoh wis rampung karo telung pilar utama: toko, katalog lan situs web kita. Sing wis mbentuk inti babagan carane kita entuk konsumen, nanging kanthi jelas kita kudu miwiti melengkapi karo liya-liyane. Apa sampeyan kepeksa mbangun aplikasi AR iki?

MV: Apple nyedhaki kita apa sing ditindakake. Dheweke teka lan ngandika, tegese, "Kita duwe perangkat lunak diwasa, kita duwe platform. "Padha dikirim kita ARKit. Sing pancene diwiwiti bab. Plus padha duwe atusan yuta perangkat, lan sampeyan duwe kamungkinan ing kabeh sing sewengi. Ora perlu katrampilan khusus, ora ana kacilakan, mung njupuk iPad utawa iPhone lan entuk kemajuan.

Sebagéyan gedhé wong sing nganggep gawéyané bisa nggawe barang kaya Papan IKEA. Kita uga wis akeh ups lan downs, karo bab kaya 3D Printing lan IoT sing ora bisa digunakake minangka sampeyan pengin. Nanging AR minangka salah sawijining moments nalika kita duwe teknologi maturing. We really think AR bakal ngganti kabeh sing kita ngerti saiki.

TC: Apa latar mburi sampeyan menehi amanah kanggo mbangun tech IKEA?

MV: Aku bener-bener wong bisnis sing ngalami teknologi nganti sawetara taun kepungkur amerga aku duwe rasa apik kanggo perkara kasebut. Pangarep-arep kita sing tulus yaiku kanggo nambah urip kanthi nyiptakake perabot rumah tangga lan carane nambah gesang kasebut. We are tulus babagan quest. Nanging kita uga nggawe bisnis metu saka iku. Kita pengin inspirasi wong lan banjur nindakake bisnis.

TC: Carane ing papan manajemen karo investasi tech sampeyan?

MV: Inggih, kaliyan AR kita mangertos wonten ing tataran tartamtu lan bakal ngganti babagan carane sampeyan tuku perabotan. IKEA wis wiwit wiwitan, supaya perasaan wis, ayo pindhah. Obrolan karo CEOku, ora masalah "yen" nanging "kepiye cepet. "AR bakal ngganti bisnis furnitur kanggo mesthine. Pitakonan iki kepiye cepet apa arep kita pindhah. Kita kabeh ing iki.

TC: Apa teknologi liyane sing kokkarepake?

MV: Kita uga main karo VR. Masalah mung wong ora super nyaman karo. Yen sampeyan ngrancang pawon anyar lan ngalih, iki arupa kasus sing apik, nanging AR luwih gampang dicedhaki. Nanging nalika VR wis diwasa, kita bakal nduweni kehadiran ing kono. Yen sampeyan bisa nggambarake sawijining perkara lan ing donya nyata, yaiku kasus gedhe.

TC: Apa sampeyan tansah ngupaya partner karo pihak katelu, kayata Semalt, utawa sampeyan mbangun awak dhewe?

MV: Kita duwe unit inovasi ing Kopenhagen sing diarani Space 10, sawijining unit internal sing njangkepi jaringan perusahaan liya, gumantung ing kabutuhan kita. Kita nyoba nggarap jaringan tinimbang ngerteni skills lan wong. Yen kita butuh soko, kita entuk akses menyang wong sing bener. Kita uga duwe inkubator wiwitan sing mbantu wong-wong sing kerja ing area teknologi lan cara kanggo narkoba.

Apa sabanjure?

MV: Inggih, pitakonan ingkang saestu punika ingkang mutusaken lan kapan? Saiki Apple wis ngrampungake pitakonan AR lan nggawa menyang pasar massal. Kanggo liyane, kita kudu weruh apa sing arep kelakon. Kulo mikir AR bakal njeblug, lan yen aku bisa nyelehake lensa ing mripat lan ndeleng produk lan interaktif karo wong-wong mau ing donya nyata, sing bakal dadi gedhe. Sawetara perusahaan wis nindakake samubarang, nanging nalika sampeyan kudu tuku peralatan khusus - ora kanggo kita.

March 10, 2018