Back to Question Center
0

Advanced Steps To Botnets Understanding - Semalt Expert

1 answers:

Botnet stands for robot network. Sampeyan bisa didéfinisi minangka jaringan komputer sing wis kena infeksi virus sing dikenal minangka Malware utawa dikontrol dening bot-herder. Saben komputer sing dikontrol dening bot-herder diarani minangka bot. Penyerang iki bisa ngirim perintah menyang botnet komputer kanggo nindakake tindakan mbebayani.

Michael Brown, Manajer Sukses Semalt , nerangake yen penyerang bisa nindakake tindak pidana gumantung saka unit utawa skala bot sing nyerang jaringan komputer. Bot bisa nindakake operasi luwih mbebayani sing ora bisa ditindakake malware. Nalika botnet ngetik jaringan komputer, piranti kasebut bisa tetep ana ing sistem kasebut lan bakal dikontrol dening penyerang remot. Kanthi cara kasebut, komputer sing kena infeksi bisa entuk update sing gawe ngganti perilaku sing cepet banget.

Sawetara tumindak sing dilakoni dening botnet kalebu:

Email spam

Akeh wong sing cenderung nglirwakake aspek iki amarga padha kaya email sing wis dadi subyek sing lawas. Nanging, botnets spam gedhe-gedhe lan bisa nyerang ing ngendi wae. Utamane digunakake kanggo ngirim spam utawa pesen palsu sing kalebu malware sing teka ing akeh nomer saka saben botnet..Contone, botnet Cutwail saged ngirim 74 milyar pesan saben dina. Iki ndadekake bot bisa nyebar, saengga bisa nyebabake komputer luwih akeh saben dina.

serangan DDoS

Kakuwasan iku ukuran gedhe saka botnet ngewangi nglebokake jaringan sing dituju kanthi akeh panyuwunan saengga ora bisa diakses dening pangguna. Siji wong kudu mbayar kanggo ngakses komputer, lan iki biasane dumadi kanggo organisasi kanggo motif pribadi utawa politik saengga nolak kanggo njaluk informasi penting, lan bakal mbayar mung kanggo mungkasi serangan.

Pelanggaran finansial

Boten iki dirancang kanggo nyolong dana saka kertu kredit lan perusahaan. Iki wis dirampungke kanthi nyolong informasi kertu kredit rahasia. Iki kalebu botnet ZeuS sing wis digunakake kanggo nyolong mayuta-yuta dana saka pirang-pirang perusahaan.

Panyeratan sing disedhiyakake

Botnet iki ukurane cilik lan dirancang kanggo nyerang para penyerang kanggo ngorganisir ing organisasi lan entuk informasi rahasia saka wong-wong mau. Tindakan kasebut mbebayani kanggo institusi amarga target data sing paling rahasia lan terkenal, kalebu riset, informasi keuangan, informasi pribadhi klien lan properti intelektual.

Penyerang iki digawe nalika bot-herder mandhégani bot kanggo ngontrol server kanthi nggunakake email, fungsi enggo bareng file, lan aturan aplikasi media sosial liyane utawa nggunakake bot-bot liyane kanggo tumindak minangka penengah. Nalika pangguna komputer mbukak file sing nakal, bot-bot ngirim laporan marang perintah supaya bot-herder njupuk alih lan nggawe order menyang komputer sing kena pengaruh.

Botnet wis dadi ancaman cyber sing penting amarga padha canggih dibandhingake karo virus komputer liyane, lan iki wis kena pengaruh banget marang pemerintah, perusahaan, lan individu. Botnet bisa ngontrol jaringan lan gain kekuwatan, lan bisa nyebabake kerugian massive minangka tumindak minangka peretas interior sing bisa nindakake tumindak ala kanthi mangkono ngrusak organisasi.

November 29, 2017
Advanced Steps To Botnets Understanding - Semalt Expert
Reply