Back to Question Center
0

Ahli Semalat Semalt Saka Islamabad: Pandhuan Nganggo Spam Referrer Spam lan Ghost Referrals

1 answers:

Yen sampeyan tau ndeleng lonjakan utama ing lalu lintas menyang situs web lan akun Google Analytics sampeyan nuduhake spam utawa situs web sing cendhèk, situs sampeyan bisa uga wis kepepet dening referral utawa spam referer. Minangka wangun spam iki ngetokake impact sing signifikan ing akun lan informasi lalu lintas sing ditampa, iku penting kanggo mriksa akun Google Analytics lan mirsani apa owahan kudu digawe.

Sohail Sadiq, spesialis spesialis Semalt , nyedhiyakake sawetara masalah praktis babagan iki.

Pengantar spam spam lan referer spam:

Spam pan referrer yaiku lalu lintas saka situs web sing teka saka crawler lan bot lan nduduhake pranala referral utawa kunjungan rujukan, dene spam hantu ora neng situs sampeyan lan menehi kesan ing akun Google Analytics.

Bot lan Crawlers:

Crawlers and bot punika robot lan crawler web sing ngunjungi situs web beda. Biasane, dheweke dianggep ora ana gunane lan bakal digunakake kanggo nyusupake kaca web lan artikel sampeyan. Crawler lan bots apik ngenali minangka situs sing ramah lan ora bakal muncul ing statistik Google Analytics. Nanging bots utawa spider ala ora bisa ngenali, supaya dheweke bakal direkam dening akun Google Analytics. Wong-wong mau ngunjungi situs kanthi tingkat gesang persen persen lan ninggalake kaca web ing detik.

Rintangan Hantu

Referral hantu ora ramah situs lan bisa nimbulaké masalah serius kanggo situs web panjenengan. Ora ngunjungi situs web lan spammers lan peretas wis nemokake cara iki kanggo manfaatake server Google Analytics. Padha uga spoof sesi ing situs web sampeyan lan spoof acara organik lan kunjungan uga. Menapa malih, referal hantu kerep nate kode analytics lan ngresiki Google Analytics dados pracaya yen tiyang-tiyang nyata sampun nggebug situs web panjenengan.

Carane mblokir referrer spam lan arahan hantu

Ana macem-macem cara kanggo nyegah referrer spam lan rujukan hantu ing akun Google Analytics. Kaping pisanan yaiku nggunakake saringan lan sing liya kanggo mblokir kabeh..

Filter-filter minangka cara sing gampang kanggo nolak lalu lintas kualitas sing alus ing lapuran. Padha gampang nggawe, lan referral ora bakal direkam yen sampeyan wis nambah situs web sing curiga menyang filter sampeyan.

Sampeyan bisa ngowahi berkas .htaccess nganggo kode iki:

#STOP REFERRAL SPAM

RewriteCond% {HTTP_REFERER} exampleI \ .com [NC, OR]

RewriteCond% {HTTP_REFERER} exampleII \ .com [NC, OR]

RewriteCond% {HTTP_REFERER} darodar \ .com [NC, OR]

RewriteRule. * - [F]

Kode iki kudu diselehake bebarengan karo URL sing pengin dibusak. Sampeyan uga bisa nyalin lan masang baris "RewriteCond" kanggo kabeh URL sing sampeyan pengin diblokir ing akun Google Analytics.

Gunakake filter kanggo mblokir referral janjimu

Iku bener sing mblokir liwat file .htaccess gampang, nanging paling spammers cukup pinter ora supaya kelakon. Ing kahanan kaya mengkono, sampeyan bisa nggunakake saringan kanggo mblokir referral janjimu. Ana sawetara tutorial kanggo njaluk inspirasi saka. Bab pisanan sing kudu dilakoni yaiku nyaring lalu lintas analytics kanthi jeneng host. Paus referral lan referrer spam muncul minangka jeneng host sing ora bener ing akun Google Analytics. Sampeyan kudu nemokake lokasi kasebut lan mblokir saka bagean Admin. Priksa manawa sampeyan wis diblokir kabeh situs web sing curiga lan rujukan hantu nggunakake metode iki.

November 29, 2017
Ahli Semalat Semalt Saka Islamabad: Pandhuan Nganggo Spam Referrer Spam lan Ghost Referrals
Reply