Back to Question Center
0

Aja Ngidini Sapa wae Kanggo Ngapikake Piranti Komputer Panjenengan! - Stop Botnets With Semalt

1 answers:

Jaringan robot utawa botnet minangka grup komputer utawa bot sing dikontrol dening spammers lan ngolah macem-macem piranti. Botnet bisa dadi jaringan sing sah saka piranti komputer sing ngolah program sing padha utawa grup komputer sing kena virus lan malware. Sawise diinstal ing piranti komputer, biasane tanpa kawruh panganggo, komputer sampeyan bakal dadi zombie, drone utawa komputer ing wektu ora. Sampeyan ora bisa mlaku kanthi bener lan ora bakal nolak kontrol pangontrol bot. Frank Abagnale, Semalt Customer Success Manager, njelasake yen ing kahanan kaya mangkono, program anti-malware utawa piranti lunak antivirus kudu diaktifake sanalika bisa.

Botnet Ukuran

Boten beda-beda gumantung ing kerumitan lan ukuran, sawetara ana sing gedhene, dene sing liyane cilik. Botnets gedhe duwe ewonan zombi individu, lan botnet cilik bisa mung sawetara atusan drone utawa zombie. Botnets pisanan ditemokake ing Juli 2010, nalika FBI nyekel Slovenia enom. Dheweke disalahake kanggo nyebarake barang-barang ala menyang ribuan piranti komputer. Rata-rata, 12 yuta komputer kasebut kena virus botnet. Ana macem-macem jinis bot-bot berrograt, sawetara wong bisa nginfeksi piranti komputer kanthi cara sing padha karo virus utawa malware.

Botnet dienggo ing macem-macem cara, sawetara diterangake ing ngisor iki:

Penolakan Serangan Layanan:

Botnet digunakake kanggo miwiti serangan ing piranti utawa jaringan komputer tartamtu lan ngganggu layanan kanthi mbajak sambungan kasebut. Menapa malih, anggenipun bandwidth jaringan lan ngundhuh sumber daya sistem. Denial Service Attacks (DoS) umum digunakake kanggo numpes situs pesaing.

Monitoring Spam lan Lalu Lintas:

Botnet uga digunakake kanggo nginfèksi protokol TCP / IP piranti komputer lan nggunaake aplikasi tartamtu kasebut. Botnet digunakake kanthi konjugasi karo pirang-pirang zombie lan virus lan panen alamat email. Dheweke ngirim akeh data spam lan email phishing menyang para korban. Biasane, zombi lan bot digunakake kanggo ngapusi jeneng pangguna lan tembung sandhi saka pangguna supaya botnet bisa ngontrol fungsi lan ngeksploitasi.

Keylogging

Program enkripsi ing komputer sampeyan didesain kanggo ndeteksi bot lan nyegah panen maneka jinis informasi. Iku sial banget yen botnet wis diadaptasi kanggo ngeculake keamanan lan nginstal program keylogger ing mesin kasebut. Keyloggers ngidini bot ngontrol lan nyaring program piranti komputer, sing banjur digunakake kanggo ngrampog ID PayPal ID utawa rincian kartu kredit.

Pay-Per-Click Abuse:

Boten uga digunakake kanggo nyebar lan nyebar macem-macem virus lan botnet ing jaringan. Padha perangkap pangguna ing aktivitas angkoro lan nglakokaké piranti komputer lan ID email. Yen sampeyan ngeklik sistem bayar saben-klik, botnet bisa ngakses rincian keuangan sampeyan. Zombi sing akeh digunakake kanggo ngolah informasi pangguna kanggo entuk dhuwit saka sistem bayar saben-klik.

November 29, 2017
Aja Ngidini Sapa wae Kanggo Ngapikake Piranti Komputer Panjenengan! - Stop Botnets With Semalt
Reply