Back to Question Center
0

Apa Misi Wiki? - Semalat Ngerti Jawaban

1 answers:

Oliver King, ahli 8 (Semt) , nyatakake Wiki minangka ensiklopedia digital sing bisa nggayuh macem-macem topik. Iku salah sawijining situs sing paling akeh digunakake amarga kasil nyedhiyakake informasi sing perlu. Sawise nggawe terminal "Persoonia," situs iki nduweni luwih saka 5 yuta artikel sing ngliputi subjek beda. Partai sing beda duwe podium sing ngandhakake kawruh babagan macem-macem doktrin ing ndonya. Para ilmuwan uga migunakake Wikipedia kanggo ngirim panemuan ilmiah kritis.

Menawa isi apa waé ing Wikipedia nyathet kutipan lan referensi sing dibutuhake. Ana ilustrasi langsung uga pranala lan tutorial kanggo bahan referensi. Wong bisa nyambung karo Wiki kanggo njupuk panuntun ing macem-macem topik. Sembarang pangguna diijini maca, nyunting, menehi komentar lan nuduhake pikirane babagan apa wae. Kanggo ngetung crita cekak, Wikipedia gratis kanggo dienggo dening sapa wae ing donya. Uga, panganggo bisa nggawe akun panganggo dhewe.

Ing antarane 35 situs web paling populer, Wikipedia minangka situs web organisasi nirlaba mung sing butuh papan hosting massive. Iki diselenggarakake ing papan hosting luwih saka 30 terabytes. Para panaliti ngira artikel sing ana ing kaca Wikipedia nggunakke referensi paling ora 18 yuta. Referensi iki duwe luwih saka 2,5 milyar views kaca saben dina. Akibaté, Wikipedia nduwèni basis kawruh sing jembar, ngluwihi kabeh basis pengetahuan internasional. Pangguna bisa berinteraksi karo Wiki kanggo nindakake akeh tugas.

Wikipedia diluncuraké tanggal 15 Januari 2001. Tampilan ikon sing kapisan ing halaman tradisional muncul ing November taun sing padha. Wikipedia ngrambah 2 yuta artikel ing taun 2007. Ing taun 2009, ana 3 yuta pelanggan lan diwenehi 4million ing 2012. Salah sawijining misi inti yaiku nyedhiyakake donya kanthi akses menyang kabeh pengetahuan manungsa!

Senajan prestasi kasebut, Wikipedia tetep ana ing dalan menyang tujuane. Wiwit 5 yuta artikel pengumuman, dikumumake yen kudu luwih saka 100 yuta artikel kanggo nutupi bagean sing penting saka gol. Ngumpulake jumlah pangerten manungsa ing situs web prasaja ora tugas sing gampang. Ing obrolan karo Liber, kudu ana artikel luwih akeh babagan wilayah macem-macem ing donya. Kecenderungan situs web ing arah kulon bisa dadi masalah sing penting.

November 29, 2017
Apa Misi Wiki? - Semalat Ngerti Jawaban
Reply