Back to Question Center
0

Apa Sampeyan Pengen Sampéyan Yen Bot Mangkep Komputer? - Semalt Expert menehi jawaban

1 answers:

Boten uga dikenal minangka jaringan robot. Iku bener jaringan jaringan komputer lan piranti seluler sing kena infeksi virus utawa malware. Para peretas ngontrol malware iki lan cenderung nindakake macem-macem tugas. Iki peretas utawa spammer asring dianggep minangka juru bot bot. Saben machine sing ditrapake dikontrol lan dioperasikake dening bot spesifik, lan sing nyerang ngirim komputer marang botnet lan nglakokne tumindak pidana sing koordinatif.

Ukuran botnet ngidini para panyerang bisa nindakake tumindak skala gedhe lan cilik sing ora mungkin kanggo nindakake malware biasa utawa virus. Minangka botnets tetep dikontrol dening panyerang remot, mesin sing kena infeksi sacara teratur nate nganyari lan tetep ganti prilaku. Akibaté, para bot bot bisa kanthi gampang nyewa akses menyang penawar lan penjahat online lan dibagi karo botnet menyang segmen kanggo nindakake akeh operasi, sing diwenehake kanggo menehi akeh keuntungan finansial.

Kapabilitas botnet:

Tindakan utawa kemampuan botnet sing paling umum diterangake ing ngisor iki dening Michael Brown, Manager Semalt Customer Success:

  • 1. Email spam

Nalika sampeyan nampa akeh email saben dina, kemungkinan sing ID email sampeyan ana ing serangan saka hacker. Botnet bot spam gedhe lan digunakake kanggo ngirim pesen spam kalebu malware. Padha kerep ngemut nomer kasebut saka bot online. Contone, botnet Cutwail bisa ngirim luwih saka pitung puluh milyar pesen saben dina. Punika digunakake kanggo nyebar virus lan bot lan merekrut komputer liyane lan luwih menyang botnet terpusat..

  • 2. Serangan DDoS

Serangan DDoS nggunakake skala botnet gedhe lan nglebokake jaringan target utawa server kanthi panjalukan tartamtu. Wong uga menehi target komputer, lan target utamane yaiku organisasi gedhe, partai pulitik, lan perusahaan ekspor-impor. Padha cenderung kanggo nolak serangan kanggo gain financial.

  • 3. Pelanggaran finansial

Pelanggaran finansial kalebu botnet sing dirancang kanggo pencurian langsung dana saka perusahaan gedhe. Dheweke uga nyolong informasi kartu kredit lan sandhi PayPal. Botnet bot finansial, kayadene botnet Zeus, sing tanggung jawab kanggo serangan massive nglibatno dhuwit akeh sing dicolong saka pirang-pirang perusahaan ing wektu sing cendhak.

  • 4. Penyebaran tujuan

Iki botnets ukuran cilik sing kasusun saka bot-bot akhir lan cenderung kompromi komputer tartamtu. Para panyerang ngirim bots menyang organisasi sing gampang nembus lan ngusir perangkat liyane menyang jaringan kasebut. Panyeratan iku mbebayani nalika nyerang organisasi gedhe lan nyolong data finansial, properti intelektual, lan informasi pelanggan.

Aman ngomong yen botnet digawé nalika pakar dikirim bot saka sistem kontrol utawa server tartamtu tanpa mangerteni pangguna. Botnet nginfèksi akèh mesin kanthi cepet. Sawise sampeyan mbukak file angkoro, bots bakal laporan bali menyang botmaster supaya dheweke ngerti yen piranti komputer anyar siap diserang. Sawetara ciri khas botnets lan bot sing nggawe cocok kanggo intrusions jangka panjang.

November 29, 2017
Apa Sampeyan Pengen Sampéyan Yen Bot Mangkep Komputer? - Semalt Expert menehi jawaban
Reply