Back to Question Center
0

Apa Sampeyan Sing Ngontrol Komputer Sampeyan? - Semalt Expert

1 answers:

Iku pancen bener yen sawetara malware, kalebu ransomware, nduwe pengaruh langsung ing piranti sampeyan. Nanging DDoS botnet malware nduweni macem-macem tingkat fungsi, sawetara sing bisa ngontrol piranti sampeyan, sementara wong-wong liyane terus mlaku kanthi diam-diam minangka file latar mburi lan ngenteni instruksi saka botder bot utawa botmaster. Botnets dhewe-dhewe tansah ngundhuh bots ekstra liwat saluran sing beda-beda. Path kanggo infeksi kalebu kerentanan situs web, cracking tembung sandi kanggo entuk akses menyang ID pribadi pangguna, lan Trojan horse malware. Nanging, kabeh mau ngijini peretas ngontrol lan ngoper komputer utawa piranti seluler. Mesthine, meh ora bisa nuduhake jumlah bot sing akurat, prakiraan kasebut ngandhakake yen ana luwih saka 2 milyar.

Yagene botnets digawe?

Frank Abagnale, Manager Sukses Semalt , nerangake manawa botnets digawe kanggo aktivisme, gangguan sing disponsori negara, serangan kanggo keuntungan, lan alesan liyane. Ngundhuh layanan botnet ing internet murah tinimbang yen sampeyan wis nyoba ngontak spammers nyata.

Kepiye botnet dikontrol?

Salah sijine ciri inti botnets yaiku kemampuan kanggo nampa informasi sing dianyari saka para bot bot..Padha sesambungan karo botmasters, sing ngidini panyerang ngganti alamat IP lan ngatur sawetara tumindak pilihane. Desain botnet bervariasi, lan struktur kasebut dipérang dadi kategori sing beda-beda, kayata model botnet klien lan model botnet peer-to-peer.

Model botnet klien:

Nalika mesin disambungake menyang server sing terpusat, lan spammers ngarah nyunting rincian pribadi sampeyan. Pernapasan sentralisasi njaga sawetara perintah tartamtu kanggo botnet lan ngowahi sumber daya kanggo nganyari instruksi saka mesin kasebut.

Model botnet peer-to-peer:

Model iki tanggung jawab kanggo njaga daftar komputer sing dipercaya lan ora dipercaya karo peretas sing nyathet lan nganyari malware kasebut. Sawetara kadhangkala mbatesi jumlah mesin sing dikompromi miturut syarat lan gawe angel kanggo pangguna kanggo nglacak jeneng panganggo lan tembung sandhi. Yen sampeyan ora duwe server komando sing terpusat, sampeyan bisa dadi korban kerentanan iki. Kanggo ngoptimalake pangayoman, sampeyan kudu netepake botnet lan nyegah informasi enkripsi kasebut.

Ngilangi infeksi ing kabeh piranti:

Cara sing apik kanggo nyingkiri botnet yaiku mbusak infeksi ing kabeh perangkat sampeyan. Kanggo piranti individu, strategi kanggo ngontrol mesin kalebu program anti-malware utawa anti-virus, nginstal perangkat lunak saka sumber sing dipercaya lan ngresiki cache. Sawise sampeyan rampung, sampeyan bisa kanthi gampang nyisihake botnet lan bisa njamin keamanan sampeyan ing internet. Kanggo piranti IOT, sampeyan kudu mbukak pabrik maneh utawa ngowahi piranti minangka syarat sampeyan. Yen opsi iki ora bisa digunakake, sampeyan bisa ngontak panyedhiya layanan internet lan njaluk dheweke nutup sistem sampeyan ing sawetara jam utawa dina.

November 29, 2017
Apa Sampeyan Sing Ngontrol Komputer Sampeyan? - Semalt Expert
Reply