Back to Question Center
0

Apa Wiki Warisan Manungsa Paling Apik? - Jawaban Semalat

1 answers:

Wikipedia utawa Wiki minangka ensiklopedia online gratis sing misuwur, sing duwe luwih saka 36 yuta artikel ing 250 basa sing beda. Saiki, wis dadi sumber informasi paling gedhé lan paling dipercaya ing internet. Ivan Konovalov, manajer Pengelola Sukses Semalt , ngandharake yen Wikipedia basa Inggris mung nduweni luwih saka lima yuta artikel lan minangka situs web sing paling kerep dibukak ing donya. Sadurungé ciptaan Wikipedia, sumber pengetahuan paling gedhé yaiku Encyclopedia Yongle, sing ngandhut 22.935 gulungan manuskrip. Nalika Jimmy Wales ngeset situs web ing taun 2001, versi asli Wikipedia kasedhiya kanggo kabeh wong ing internet. Dina iki, luwih saka setengah yuta wong ngunjungi kaca Wikipedia saben wulan. Luwih saka 80.000 sukarelawan nyunting kaca-kaca kanthi rutin, lan akeh wong sing ora tau ngerti internet tanpa Wikipedia sing disambung menyang situs web lan blog liyane.

Guru, peneliti, wartawan, siswa, lan profesional medis gumantung marang Wikipedia amarga informasi sing disedhiyakake ing situs iki tansah akurat. Kita bisa nlusuri kabeh topik ing ensiklopedia iki, lan para ahli wis nggunakake data kanggo ngramal barang-barang saka film blockbuster menyang kurs stok..Sawise wektu, maneka warna penulis lan panyunting ngrampungake lan nyunting kaca Wikipedia ing pirang-pirang basa. PNS, politisi, aktor, lan kabeh jinis wong nggunakake minangka sumber informasi utama ing internet. Bahkan mantan kepala IBM sing nggawe luwih saka 47,000 suntingan ukara 'kalebu' nyebut Wikipedia situs web paling apik ing pungkasan.

Ora kaya Google, Facebook, lan Apple, Wikipedia ora dadi raksasa internet. Contone, Apple Inc. wis ngrekam keuntungan taunan sing paling apik lan paling gedhe ing sajarah perusahaan lan wis entuk kasetyan klien global amarga layanan lan produk sing ditapis. Saliyane, Wikipedia mestine ora ana frills lan situs web sing jarang ditemokake kanthi akeh artikel sing diterbitake saben dina. Ensiklopedia sing ngasilake volunteer iki minangka organisasi nirlaba utama ing donya, sing ana amarga sumbangan saka komunitas global. Wikipedia tansah nyetel rekaman anyar lan ngenalake gagasan anyar saka iklan liwat kaca lan pranala sing disponsori.

Senajan panyipta Wikipedia ora ngupayakake apa wae, wis ngrusak tataran model bisnis lan media sosial ing sasi anyar, wiwit saka sekolah nganti penerbitan artikel. Wikipedia asring dipuntudhuh ngrusak model ekonomi, lan nyatane nyingkirake data sing lawas lan menehi ruang kanggo informasi sing dianyari.

Penting kanggo Wikipedia kanggo fokus marang akurasi lan kudu tetep relevan kanggo kabeh umur. Ora diraguhi, Wikipedia wis ngowahi cara kita nggoleki artikel ing internet, nanging isih akeh cacat. Ngadaptasi teknologi seluler kudu dadi prioritas amarga akeh wong nggunakake piranti seluler kanggo ngakses internet. Yen Wikipedia kepengin entuk gol sing dikepengini, kudu bisa diakses kanthi manual liwat kabeh perangkat lan ing kabeh basa. Wonten ing limalas taun, Wikipedia dados usaha kolaboratif ingkang paling sae lan paling sae kangge kemanusiaan.

November 29, 2017
Apa Wiki Warisan Manungsa Paling Apik? - Jawaban Semalat
Reply