Back to Question Center
0

Bot sing nyerat artikel Wiki - Semalt Expert

1 answers:

Sampeyan bisa uga mikir yen tulisan 15.000 artikel ing saben dina ora nyata, nanging bisa ditrapake kanggo wong Swedia sing diarani minangka Sverker Johansson. Ivan Konovalov, sing ahli Semalt , ngandhani yen wong iki wis sukses nggawe program komputer sing bisa nulis jutaan artikel. Panjenenganipun nyerat langkung saking 2,7 yuta artikel Wikipedia lan kaget ing donya kanthi karya ingkang ageng. Miturut Wall Street Journal, Johansson dadi pangarang paling produktif ing donya, lan sumbangané nyumbang 8,5 persen artikel Wikipedia.

Kadospundi bot saged nulis kathah artikel?

Miturut Johansson, boté bisa nulis atusan nganti pirang-pirang artikel Wikipedia saben dina. Dheweke minangka guru sains kanthi gelar majeng ing teknik sipil, linguistik, ekonomi, lan fisika. Johansson nyatakake Wall Street Journal yen bot-botne mbotol informasi saka sumber daya sing dipercaya lan cobbles bebarengan. Paling kerep, piranti lunak iki kalebu artikel sing ana gegayutan karo taksonomi kewan cilik kayata kumbang lan kupu-kupu. Sampeyan uga bisa nulis carita-kutha cilik lan desa ing Filipina.

Jeneng Johansson's bot:

Jinis Johansson diarani Lsjbot. Bot iki spesifik ora mesthi kanggo nulis artikel kanggo mata manungsa..Contone, Associated Press ngumumake yen bakal nggunakake robot tartamtu kanggo nulis atusan isi, lan maneka warna situs web berita nggunakake bot kanggo nulis topik berita saben dina. Wong utamané nyakup crita sing ana hubungané karo keuangan lan olahraga. Ing Wikipedia, setengah saka kabeh artikel diowahi kanthi bantuan bot. Sawetara editor jangka panjang Wikipedia ora seneng amarga non-manungsa nulis maneka artikel. Nanging, Johansson mbela bot kasebut lan nuduhke yen artikel kasebut wis akurat lan nganti tandha.

Misale, Lsjbot nulis artikel-artikel stub babagan kutha-kutha Basey, Filipina. Nalika Typo Yolanda nyerang desa kasebut lan nyebabake wong mati, akeh wong bisa ngunjungi stub lan nylametake akeh korban.

Carane Lsjbot bisa digunakake?

Siji yuta artikel Lsjbot wrote akurat lan titik. Bot iki nglumpukake data saka macem-macem sumber lan nyusun informasi ing format sing bakal cocok karo Wikipedia. Bot wis nyiptakaké luwih saka 454.000 artikel nganti saiki, lan setengah saka iku ing basa Swedia. Masyarakat Wikipedia Swedia nyinau piwulangan saking konflik benten babagan bot-bot gawe artikel nanging kepengin weruh luwih akeh babagan bot Johansson. Pangowahan Wikipedia Swedia nyinaoni artikel kasebut lan ngandika Lsjbot wis nindakake proyek apik. Nanging, dheweke ora ngidinake bots iki kanggo nulis topik kontroversial amarga Lsjbot ora bisa ngrasa barang mekanik.

Kritikan bot Johansson:

Akeh wong sing ngritik bot Johansson, kalebu Achim Raschka saka Wikipedia basa Jerman. Dheweke ngeluh babagan struktur ukara lan nyatakake yen Lsjbot ora bisa nulis artikel dawa. Bot iki nggunakake dataset sing beda-beda nanging nerangake macem-macem sumber asli nalika nulis apa-apa. Kritik sing paling dhuwur yaiku yen kabeh artikel bab ora ndhukung referensi sing tepat. Iki tegese Lsjbot mestine nambah referensi kanggo Wikipedia. Kanthi bot iki, dadi luwih gampang nggawe akeh artikel. Nanging kita isih perlu editor lan penulis manuskrip kanggo njlentrehake perkara kasebut.

November 29, 2017
Bot sing nyerat artikel Wiki - Semalt Expert
Reply