Back to Question Center
0

IoT Botnets - A Guide From Semalt On Cara Nglindhungi Komputer

1 answers:

Sejatine, Zeus, Tigerbot, lan Droid Dream minangka conto botnets paling umum sing nglakokake tugas lan ngrusak platform liyane meh saben dina. Nanging, kemunculan IOT dadi acara nyata ing lapangan botnet, sing ndadékaké sebagéyan gedhé perangkat ing dunya. Keamanan Internet of Things (IoT) yaiku salah sijine keprihatinan utama jaman saiki. Évolusi saka bot-bot IOT arupa masalah pembakaran cybersecurity saiki. Botnet liya sing kudu kita gunakake yaiku Mirai botnet sing ngluncurake serangan DDoS berprofil tinggi. Iku kena pengaruh akeh piranti teknis lan non-teknis. Piranti IOT digunakake akeh kanggo tujuan profesional lan non profesional. Padha ngetutake aturan keamanan sing ketat, nanging isih, fungsie ora nganti tanda.

Cara ndeteksi lan nyegah serangan botnet IOT?

Sampeyan bisa kanthi gampang nemtokake lan nyegah serangan IOT kanthi nahan cara-cara ing ngisor iki sing ditawakake dening Igor Gamanenko, Manajer Sukses Semalt pelanggan:

Metode №1: Tindakan cybersecurity dhasar:

Iki wektu sing kudu ditindakake kanthi serius babagan ndeteksi lan nyegah serangan botnet IoT. Langkah-langkah cybersecurity dasar ora cukup, tegese sampeyan kudu mikir bab liya saka teknik tradisional..

Metode №2: Mekanisme pasif lan aktif:

Ana macem-macem mekanisme pasif lan aktif kanggo deteksi botnet lan serangan IOT. Metode deteksi botnet paling apik adhedhasar evaluasi lan analisis lalu lintas antarane botmasters lan bot.

Metode №3: Layanan HTTP:

Boten sing gumantung ing layanan HTTP kanggo tugas lan komunikasi sing angel dideteksi. Iki amarga komunikasi antarane botmasters lan bot tansah ing format sing dienkripsi.

Metode №4: Upaya Kolektif

Kanggo nyegah serangan botnet, sampeyan kudu nganggo upaya kolektif perusahaan, ahli keamanan, perusahaan produk, registrar domain, registri domain, penyedia layanan awan, lan perusahaan penegakan hukum lokal lan internasional.

Metode № 5: Teknik koordinasi lan remediating serangan botnet:

Upaya sing terkoordinasi lan kolektif sampeyan kudu ndeteksi, mbusak, menehi katrangan, lan ngatasi serangan botnet nyingkiri situs web lan blog sing curiga. Kesadaran babagan botnets IoT lan cybersecurity kabeh sampeyan kudu tetep online. Plus, sampeyan kudu weruh ancaman lan risiko cybersecurity supaya sampeyan uga bisa mbantu para panganggo liyane. Sampeyan kudu ndeteksi lan nglindhungi ancaman miturut pengawasan perwira keamanan cyber. Pertahanan iku mung cara sampeyan bisa ndeteksi serangan botnet IoT lan bisa nyegah supaya akeh.

Kesimpulan:

Sampeyan kudu tansah elinga yen sak botnet lan serangan IoT, komputer bakal kena infeksi virus sing nyebar spam lan ngirim email phishing menyang pangguna. Tujuane kanggo ngalangi kedhaftar kanggo klik pranala curiga lan download file aneh.

November 29, 2017
IoT Botnets - A Guide From Semalt On Cara Nglindhungi Komputer
Reply