Back to Question Center
0

Jangkrik Botnet: Apa Sampeyan Ngerti bab Jeksa Agung bisa ngetokake? - Semalat Tips lan Trik

1 answers:

Botnet, uga dikenal minangka jaringan bot utawa tentara zombie, iku jaringan komputer infèksi sing ageng. Malware nuntut komputer kasebut lan nyawijikake penyerang. Iku cenderung ngontrol saka atusan nganti ewu piranti komputer lan seluler, lan botnet biasane digunakake kanggo ngirim spam, virus, lan malware marang organisasi. Dheweke uga mbantu nyolong informasi pribadhi lan nyerang serangan DDoS. Jack Miller, Semalt Manager Customer Success Senior, nyatakake yen botnet dianggep salah sawijining ancaman online utama lan kudu dibusak kanthi cepet.

Endi botnets teka?

Kanggo dadi bagean saka botnet, komputer kudu kena infeksi malware utawa virus tartamtu sing bakal ngubungi server remover utawa komputer kasebut ing jaringan liyane. Iku cenderung kanggo ngontrol piranti lan digunakake kanggo ngirim instruksi saka peretas kanggo nindakake tugas tartamtu. Peretas dan penjahat nyolong username, sandhi, lan informasi liyane kanthi bantuan botnet. Infeksi malware botnet ora beda karo infèksi malware tradisional.

Kepriye awake dhewe kenal botnet?

Kita bisa gampang ngenali botnet nalika komputer utawa piranti seluler kita kena infeksi kanthi cara sing padha. Tanda-tanda sing nuduhake yen komputer sampeyan ngalami infeksi kasebut yaiku mlayu alon komputer, email aneh, aksi ganjil, pesen kesalahan, lan file sing ora bisa dibukak kanthi bener. Iki minangka gejala sing bisa ditindakake dening wong sing nyoba nyolong data lan wis mbajak komputer mbatalake minangka bagian saka jaringan bot. Yen sistem komputer bisa mudhun, sampeyan bakal dadi korban botnet.

Carane nyimpen komputer kita saka botnets?

Kita bisa mbusak komputer kita saka jaringan botnet kanthi nginstall program antivirus utawa anti-virus sing bisa mbusak minangka bot akeh saka piranti kita. Cara sing paling apik kanggo mbukak scan antivirus ing komputer kita kanthi rutin. Sampeyan uga bisa nyoba alat anti-botnet sing langsung nyopot malware saka sistem sampeyan.

Cara sing paling apik lan gampang kanggo nyegah malware botnet:

  • Sampeyan kudu nginstal program antivirus dipercaya lan kuat ing komputer utawa piranti seluler
  • Sampeyan kudu nyetel setelan piranti lunak
  • Sampeyan kudu ati-ati apa yen mbukak utawa klik soko ing internet

Kanggo nglindhungi komputer dadi zombie ing tentara botnet, sampeyan kudu ngundhuh program lan file sing mencurigakan. Plus, sampeyan ora kudu klik ing pranala sing ora dingerteni utawa mbukak lampiran email sing durung dikenal. Tansah eling yen samubarang kabeh bisa ngemot bot lan ana kanggo nginfèksi piranti sampeyan. Uga, sampeyan kudu netepake browser, jendhela, lan program antivirus sing diupdate lan nonton kualitas lan nganyari patches keamanan. Nglindhungi piranti sampeyan kanthi program antivirus kuat kayata piranti lunak Avast Antivirus. Iku mbantu nyegah komputer utawa piranti seluler saka infeksi malware, botnet, lan virus.

November 29, 2017
Jangkrik Botnet: Apa Sampeyan Ngerti bab Jeksa Agung bisa ngetokake? - Semalat Tips lan Trik
Reply