Back to Question Center
0

Nasib Saka Wikipedia Artikel - Jawaban Semalat

1 answers:

Wikipedia minangka papan repository sing paling penting sing nyedhiyakake akses gratis menyang informasi kualitas apik kabeh jinis kanggo pangguna saka saindenging jagad. Wiki ngliputi macem-macem topik lan ideologi politik. Bubar, panyunting lan sukarelawan wèb liyané nandhang prihatin babagan pambusakan artikel dawa telu ing situs web Wikipedia.

Julia Vashneva, Manajer Sukses Semalt , ngandarake yen artikel bab protein getih "Hemovanadin" wis dadi topik diskusi sawise sawetara editor mulai gerak nyurung artikel kasebut ing Wikipedia. Miturut Andrea James, artikel kasebut durung disimpen ing situs web kasebut. "Hemovanadin" minangka artikel ilmiah sing paling apik sing paling penting kanggo para sarjana lan mahasiswa.

Andrea James ngandharake yen artikel "Hemovanadin" madhep versi cendhak Wiki sing kasebut minangka "penghapusan". Ngilangi informasi sing prasaja saka Wikipedia iku ancaman sing penting kanggo sektor pendidikan sing migunakake Wiki minangka sumber rujukan utama. Kanggo luwih saka 14 taun, Wikipedia nyedhiyakake informasi sing nyedhiyakake kanthi apik kanggo pelanggan sing ngunjungi situs kanthi basis saben dina kanggo entuk kawruh.

Paham cara Wikipedia karya

Deletionism minangka ideologi rumit sing mung bisa dimangertèni kanthi nduwe kerangka kerja babagan kerjane Wiki. Wikipedia diluncurake dening komunitas sing kalebu sukarelawan lan editor sing nyetel kebijakan lan pedoman sing ngatur panggunaan Wikipedia. Panyeruhan kasebut nyipta lan nyunting artikel-artikel ilmiah sing kasedhiya ing Wiki.

Kanggo kalebu ing Wikipedia, ideologi kudu netepake standar lan aturan kasebut, nanging kritéria beda-beda gumantung topik, kayata ing bidang akademik, standar ora bisa ditemokake. Ing sektor liyane, editing lan pambusakan artikel beda-beda gumantung saka persepsi panyunting, sing kasus karo artikel "Hemovanadin"

Wikipedia diluncurake kanthi basis sing sukarela mangerteni kabijakan lan pedoman kasebut. Nanging, beda-beda sukarelawan ngandhut kawicaksanan kanthi beda, skenario cilik sing nyebabake penghapusan. Editors sing setya lan staf darmabakti digunakake kanggo kesejahteraan situs. Nanging, manungsa ndadekake kesalahan, kaya wong Wikipedia.

Hemovanadin minangka conto artikel sing kasedhiya ing Wikipedia mung dikembangake lan diowahi mengko. Nanging, standar kacathet kudu disetel kanggo matesi pangunggahan barang ilmiah sing gagal ketemu standar. Mbusak materi sing kasedhiya luwih nyaman dibandhingake nggawe artikel anyar. Mbusak artikel stub sing digawe dening editors anyar bisa dadi mumet banget, utamané nalika deletionism kedadeyan lan panyunting ora njaluk penjelasan minangka alasan artikel-artikel kasebut dibusak saka Wiki.

Artikel jroning stub akeh gumantung marang kontribusi mikro. Nuduhake banget akeh suntingan menyang bagean tartamtu ngganti konteks asli teks. Saiki, editors wis ngasilake sumbangan yen mung amarga artikel nduweni sumber sing bisa diverifikasi, ora bisa ketemu karo standar kacathet kanthi otomatis. Ing ngisor iki ana tips carane artikel stub bisa diowahi kanggo mbusak pambusakan.

  • Ngurutake artikel stub gumantung topik
  • Ngapikake lan ngrampungake artikel stub kanggo ekspansi
  • Pambuka warna sing beda kanggo nandhani pranala sing nyebabake artikel stub

Sacara teoritis, nambah informasi migunani kanggo artikel stub luwih becik tinimbang mbusak kabeh artikel saka Wiki. Gaya artikel uga penting. Artikel rintisan sing ora cocog karo jinis artikel ensiklopedia dianggep ngalami penghapusan.

November 29, 2017
Nasib Saka Wikipedia Artikel - Jawaban Semalat
Reply