Back to Question Center
0

Nggawe: 3 Langkah-langkah Nggawe Laporan Google Accurate

1 answers:

Sawetara perusahaan bisa nemu periode tambah lalu lintas, sing banjur mundur. Sampeyan bisa ngangkat weker amarga ora ana sing kepengin ngirim lalu lintas rujukan. Nanging, panyebab utama kanggo nolak lalu lintas yaiku nyaring lalu lintas internal saka laporan Google Analytics. Uga, ngleksanakake filter khusus kanggo spam ngubungake bakal ngurangi lalu lintas sing luwih akeh.

Kaping pisanan, perusahaan nduweni akeh karyawan ngakses situs web saka macem-macem komputer ing sawijining dina. Kunjungan iki bisa direkam minangka lalu lintas langsung menyang analytics situs web. Saliyane iki, spam ngubungake dadi akeh banget sing ngecakake pencarian organik lan data cendhak ing Google Analytics kanthi cara sing paling awon.

Alexander Peresunko, Customer Success Manager Semalt , njamin yen ngaplikasi saringan loro kasebut bisa nyebabake penurunan data lalu lintas sing signifikan. Nanging, sapunika saged dipuntingali, perusahaan saged nindakaken kanthi sae ing kasunyatan.

Pentinge nggawe filter ing Google Analytics

Ngenali spam ngubungake ing Google Analytics gampang. Contone, yen situs web saiki nduweni loro views: data mentah, lan tampilan sing disaring, ana situs web domain sing katon ing siji lan ora liyane. Yen sampeyan nindakake filter kanthi apik ing Google Analytics, spam ngubungake mung ndadekake data mentah nanging ora disaring.

Spam referral ana masalah ageng antarane tahun 2015 lan 2016. Sing paling sangsara yaiku pamilik bisnis cilik amarga profil pranala kuwi ora kaya perusahaan gedhe. Asil kasebut sing spam ngubungake bisa ngatasi laporan analytics.

Laporan bisa ngrekam paningkatan lalu lintas nalika ora kanthi nyata..Iku salah sawijining implikasi saka ngalami lalu lintas spam ngubungake.

Apa wong ngerti babagan spam ngubungake?

Spam referral iku lalu lintas palsu, utawa apa sing diarani paling akeh wong lalu lintas hantu. Sumber lalu lintas iki disguises dhewe minangka pranala rujukan saka situs sah, sing ora ana ing pirang-pirang kasus, kanthi salah siji tujuan sing nglasifikasikake pemilik situs kasebut kanggo ngeklik domain kasebut nalika katon ing laporan Google Analytics. Google saiki ahead saka kahanan lan kalebu opsi nyaring Bot ing Google Analytics kanggo mesthekake yen mbusak sembarang spam ngubungake dikenal saka metu ing laporan analytics.

Sumber liyane data lalu lintas skewed analytics yaiku lalu lintas internal saka perusahaan kasebut dhewe, utamane yen nduweni departemen layanan pelanggan sing kudu lumaku menyang pelanggan liwat proses langkah demi langkah cara navigasi, ngrampungake formulir, utawa aplikasi saka sawetara jinis.

Cara paling apik kanggo nduwe gambar luwih akurat saka data situs web yaiku nggawe tampilan sing disaring ing analytics. Filter-filter kasebut mbantu mbantah spam utawa lalu lintas internal lan ngidini sampeyan ndeleng data tanpa data mblusuk.

Tugas # 1 Nggawe tampilan anyar

Pentinge: Panampilan anyar bakal mbantu nyaring lalu lintas tanpa gawe perubahan menyang data mentah.

Description: Iki duplikat kabeh data analytics saka ngendi sampeyan bisa nggawe modifikasi, lan katon nalika sampeyan mbukak akun Google Analytics.

Langkah-langkah kanggo nggawe tampilan anyar yaiku kaya mangkene:

  • Mlebu menyang akun GA lan pilih "Admin."
  • Klik ing "Deleng" ing kolom sisih tengen banjur pilih "Gawe tampilan anyar."
  • Menehi jeneng anyar, banjur simpen lan metu.
  • Langkah sabanjure yaiku ngganti jeneng tampilan asli utawa tanpa filter. Sampeyan bisa mirsani views sing ana ing kaca Ringkesan Admin. Klik ing tampilan asli sing bakal mbukak kaca pangaturan Tampilan. Ketikake jeneng anyar kanggo tampilan asli menyang samubarang sing bakal ditindakake kanggo sampeyan kaya "Tampilan tanpa gambar," utawa "Tampilan Data Raw."
  • Simpen setelan anyar.

Tugas # 2 Nguripake Bot Filtering

Pentinge: Iki tampilan sing ngidini sampeyan ngilangi lalu lintas spam sing ngubungake.

Proses ngetutake kanggo mimpin menyang kaca Ringkesan Admin kanggo milih tampilan sing wis disaring. Ing ngisor kaca Setelan Tampilan, gulung mudhun menyang kothak "Bot Filtering", mriksa, banjur simpen lan metu.

Cara kasebut minangka titik wiwitan sing apik kanggo nyaring spam, nanging sawetara bakal isih bisa dicopot. Nanging, isih ana sawetara tujuan sing nyuda efek sing bakal ngrusak.

Tugas # 3 Nggawe filter kanggo ngilangi kiriman internal

Pentinge: Kanggo data sing luwih akurat, sampeyan kudu ngilangi lalu lintas apa wae sing ana ing njero perusahaan. Karyawan sing nggawe kunjungan biasa menyang situs web perusahaan bisa nyolong data.

  • Nelusuri "apa IP Pendhaftaran" ing Google.com kanggo mangerteni apa alamat IP panjenengan saiki
  • Ing tampilan Saring anyar, pilih Filter
  • Klik Nambah Filter
  • Pilih kanggo nggawe filter anyar. Sambungake jeneng sing disenengi kanggo panyaring, pilih "Predefined" ing Tipe Filter. Pilih "Ngilangi" lalu lintas "saka alamat IP" banjur pilih "sing padha karo" saka kothak "Pilih ekspresi". Banjur ketik alamat IP sing dikembangke Google.
  • Simpen lan metu.

Sampeyan saiki bisa ngrekam nalika sampeyan nggawe owahan karo Google. Deleng data grafik saka laporan analytics banjur klik panah ing ngisor graph kanggo "Nggawe annotation anyar." Sampeyan saiki bisa ngrekam anotasi, ngelingi nyakup rincian owahan lan uga tanggal.

Kesimpulan

Google Analytics ora 100% akurat nalika nerangake data lalu lintas top-line. Kanthi nggawe tampilan anyar, sampeyan ana ing posisi sing luwih apik kanggo nyaring lalu lintas lan ndeleng implikasi kasebut kanggo data sampeyan.

November 29, 2017
Nggawe: 3 Langkah-langkah Nggawe Laporan Google Accurate
Reply