Back to Question Center
0

Pakar Semalat Islamabad: Lalu Lintas Darodar Referral Ing Stats Google Analytics

1 answers:

Ing Desember 2013 situs web hantu anyar ngenalake dhewe minangka Darodar minggat kanggo nganggu para pangembang web kabeh liwat internet. Akeh pangembang nggoleki bot iki ing laporan Google Analytics ing ngisor subdhisi lalu lintas referrer. Kanthi metu ana, data kasebut bakal mengaruhi data GA amarga ndadekake situs web bisa nambah lalu lintas. Iki ora mung masalah sing diwenehake dening Darodar. Ing kasunyatan manawa situs web sing curiga ngganggu data sampeyan bakal mbingungake.

Sohail Sadiq, spesialis terkemuka saka Semalt , nyedhiyakake sawetara praktik sing mbiyantu babagan iki.

Carane Darodar messes munggah situs web stats

Lalu lintas referensi Darodar sing sampeyan weruh ing analytics web sampeyan ora kiriman nyata. Crawler mung nyerang situs sampeyan nalika ngumpulake data web (alasan kanggo ngoleksi data web ngajak kecurigaan). Gangguan interaksi iki negesake situs web engagement lan stats konversi. Iki amarga nyumbang kanggo generasi statistik palsu saka total kunjungan, tingkat pentil, kaca saben kunjungan, lan tingkat konversi.

Ana sawetara kesulitan ngatasi crawler Darodar. Akeh webmaster wis nesu ing situs kasebut lan ngirim metu online. Salah siji saka wong sing kena pengaruh dikirimake kabar CEASE lan DESIST, dheweke nyedhiyakake situs kasebut supaya bisa ngalang-alangi situs kasebut.

Gerah ing antarane pangguna web sing kena pengaruh bisa dingerteni yen ana macem-macem alasan konkrit kanggo ngati-ati aktivitas Darodar. Kapisan, domain iki didaftar sakwéné setahun - wektu minimum sing dibutuhake kanggo pendaftaran..Akeh situs palsu sing ngetokake karakteristik iki. Kapindho, situs Darodar ora duwe sambungan SSL aman. Lan kaping telune, situs kasebut purports kanggo ngedol layanan sing wis gratis ing web; nyediakake web analytics kanggo bisnis.

Dadi, carane sampeyan bisa mblokir Darodar?

Sampeyan bisa nggawe tampilan adat kanggo mbusak data crawler Darodar sing nyasarke saka laporan GA. Cara liya yaiku nggawe bagean sing luwih maju. Iki minangka rong cara paling umum kanggo ngatasi Darodar nanging pangembang web wis teka kanthi solusi sing beda kanggo sing padha.

Sawetara nggunakke whitelist Robots.txt nalika padha aran bot-bot wis njupuk jumlah sing signifikan saka sumber daya server. Akeh bot nglakoni arahan robot. Kepiye wae cara iki yaiku sampeyan kudu ngelingi nyakup kabeh crawler penting ing daftar putih panjenengan.

Sampeyan uga bisa nggunakake firewall kanggo mateni bot sing ora netepi arahan robots.txt. Cara iki bisa ngurangi drastis jumlah sumber daya sing diakses lan digunakake dening spam bot, kalebu Darodar.

Pengembang liyane suggest mblokir lalu lintas Referrer Darodar liwat file .htaccess lan menehi alesan prasaja kanggo. Alesané bisa dadi cetha kaya "Darodar.com kudu nyingkiri amarga ana akèh curiga babagan alesan kanggo panen data ing web".

Web isih kebak keluhan marang Darodar, nanging amarga pers ala, reputasi situs kanthi cepet mudhun. Kemungkinan sing nduweni utawa manajer situs kanthi mangkono bisa ngganti crawler kasebut. Nanging sapunika, sampeyan kudu nindakake apa wae sing bisa kanggo nyegah Darodar supaya ora ngetokake pemahaman Google Analytics.

November 29, 2017
Pakar Semalat Islamabad: Lalu Lintas Darodar Referral Ing Stats Google Analytics
Reply