Back to Question Center
0

Pakar Semalt Nerangake Cara Nglindhungi Komputer Saka Botnet

1 answers:

Nik Chaykovskiy, sing Semalt Customer Success Manager, nyatakake yen email spam wis dadi perkara biasa kanggo saben pangguna internet. Mayoritas kedhaftar internet nampa akeh email spam saben dina sing biasane entuk folder spam. Thanks kanggo filter spam modern, pangguna bisa ngilangi paling akeh email spam. Siji bakal kepengin weruh babagan sumber lan motif nyedhiyakake email spam kasebut. Ing sawetara kasus, email kasebut teka saka botnet. Botnets minangka ancaman paling awon kanggo keamanan browser. Ing pungkasan, FBI nglapurake yen ing AS, 18 komputer dikompromi dening peretas saben detik.

Apa Botnet?

Botnet kasusun saka pirang-pirang 'komputer zombie,' sing dikontrol dening panyerang, biasane tanpa kabar pemilik. Sing nyerang nggawe bot lan dikirim menyang komputer pribadi kasebut. Saka kene, sampeyan bisa ngirim komando lan ngontrol sinyal C & C saka server. Komputer sing kena infeksi malware iki ora ana maneh miturut perintah pemilik. Penyerang saiki bisa nglakokake perintah kaya serangan DDoS ing situs web tartamtu. Bot iki mbentuk unit fungsional saka botnet. Saka kodhe aplikasi iki, panyerang ngisi topi ireng digital marketing tegese supaya bisa dipasang ing komputer korban, sawetara trik sing digunakake yaiku iklan umpan lan pindah, kayata aplikasi Facebook saka sumber angkoro biasane ngemot file sing kainfeksi. sawetara kasus liyane, wong-wong iki ngirim email spam Sawetara email kasebut kalebu Trojans, file utawa lampiran sing ditrapake. Sawise nginstal malware ing komputer korban, panyerang kudu nggunakake program klien ing lokasi sing terpencil kanggo ngirim instruksi menyang bot. Jaringan botnets bisa ngemot luwih saka 20.000 bots independen nglakokake tugas sing padha. Penyerang banjur ngirim infeksi menyang server perintah lan kontrol (C & C) liwat:

  • C & C kanggo bot: Cara iki yaiku ngirim instruksi menyang jaringan bot lan nampa langsung menyang server. Iku model komunikasi vertikal.
  • Peer to peer Bot bisa komunikasi langsung karo bot liyane. Iki minangka cara horisontal ngirim instruksi lan nampa umpan balik. Ing cara iki, bot-master bisa ngontrol botnet sakabèhé.
  • Sato: Taktik iki minangka kombinasi saka rong cara sing kasebut ing ndhuwur

Sawise nyerang botnet sing sukses, penyerang bisa nindakake kejahatan cyber kayata nyolong data. Informasi pribadhi kaya email lan sandhi bisa bocor liwat sarana kasebut. Umumé, nyolong kertu kredit, uga ilang saka tembung sandhi, dumadi liwat serangan botnet. Pangguna sing nyimpen data sensitif kayata kedhaftar mlebu log, informasi finansial lan uga informasi pembayaran online sing diserang dening peretas kasebut.

November 29, 2017
Pakar Semalt Nerangake Cara Nglindhungi Komputer Saka Botnet
Reply