Back to Question Center
0

Pakar Semat: Cara Nggawe Plugin Simple WordPress

1 answers:

Nggawe plugin WordPress adat gampang. Paling wong bisa nemokake aspek kasebut migunani kanggo ngatasi modifikasi lan akeh kabutuhan. Plugin yaiku kode PHP sing ngowahi cara sampeyan ngoperasikake situs web. Sampeyan bisa nggawe kode iki lan nambahake ing situs web WordPress tanpa kudu ngowahi kode utama situs web kasebut. Ing sawetara kasus, sampeyan kudu nambahake fitur unik menyang situs sampeyan, sing ora duwe plugin komersial sing bisa digawé.

Ing artikel SEO, sing disedhiyakake dening Andrew Dyhan, ahli terkemuka saka Semalt , sampeyan bakal mangerteni carane nggawe plugin WordPress adat.

Struktur dhasar saka plugin WordPress

Ing panuntun SEO iki, kita bakal fokus ing nggawe plugin WordPress. Iki minangka file PHP prasaja sing ngemot sawetara pandhuan. Ing pendapat SEO, tansah apik kanggo nggawe folder lan sijine file PHP nang. Folder iki kudu ngemot jeneng sing padha karo sing ana ing plugin. Sawise nggawe berkas iki, penting kanggo ngunggah menyang folder wp-content / plugins ing inang server sampeyan. Plugin duwe sawetara prasaja. Contone, ana header.

header plugin WordPress

Sawijining header prasaja nduweni struktur fungsional cilik sing bisa diakoni WordPress. Misale, wis:

Jeneng Plugin: Plugin Baru Kita

Iki minangka format sing paling gampang saka header plugin sing kompatibel karo sistem manajemen konten WordPress. Kanthi mengkono, sampeyan entuk plugin sing bisa digunakake kanggo ngaktifake wilayah plugin WordPress. Nanging, ora ana fungsi. Mula, ora bakal ngowahi fungsi situs web sampeyan. Header uga bisa ngemot sawetara informasi liyane kayata penulis, deskripsi, versi, etc. Sawetara informasi iki bisa uga perlu kanggo tujuan pangembangan mangsa.

Liyane plugin

Ora ana watesan pandhuan sing bisa dilebokake ing plugin sampeyan..Nanging, penting kanggo nimbang respon saka situs web sampeyan minangka strategi konstruksi. Nebuk kode soko bisa nggawe situs sampeyan dadi akeh dimodifikasi. Sampeyan bisa ngowahi plugin sampeyan akeh sing perlu. Iku file PHP prasaja sing sampeyan bisa ngowahi kaya wae tema, modifikasi apa wae sing bisa digawe kanggo file functions.php. Saka titik dhasar, penting kanggo nyilikake owah-owahan sing bisa dilebokake ing situs web WordPress. Umpamane, aku bisa nggunakake potongan iki kanggo mbantu situs web saya ngarahake kaca menyang situs liyane, sanajan ing situs web sing anyar,

fungsi my_custom_redirect {

global $ post;

yen (is_page || is_object ($ post)) {

yen ($ redirect = get_post_meta ($ post-> ID, 'pangalihan', bener)) {{8}

wp_redirect ($ redirect);

metu;

add_action ('get_header', 'my_custom_redirect');

Potongan iki nduweni siji fungsi prasaja. Sampeyan bisa ngidini sampeyan nambah meta adat menyang kaca apa wae. Salajengipun, sampeyan saged mbantu ngatur pangalihan 'pangalihan' kanthi migatèkaken URL ingkang béda. Ing header sadurunge, kabeh plugin bakal katon:

/ *

Jeneng Plugin: Plugin Baru Kita

fungsi my_custom_redirect {

global $ post;

yen (is_page || is_object ($ post)) {

yen ($ redirect = get_post_meta ($ post-> ID, 'redirect', bener))

wp_redirect ($ redirect);

metu;

add_action ('get_header', 'my_custom_redirect');

Iku gampang kanggo nggawe plugin WordPress adat. Kaya ing kasus ing ndhuwur, kita wis nggawe plugin sing bisa ngowahi kaca. Sampeyan uga bisa nambahake kode PHP baris liyane kanggo nindakake fungsi beda ing situs web WordPress Sampeyan.

November 29, 2017
Pakar Semat: Cara Nggawe Plugin Simple WordPress
Reply