Back to Question Center
0

Semalat: Cara Wikipedia Inspires Learning Institusi

1 answers:

Wikipedia dianggep minangka sumber informasi sing paling penting ing Internet. Ing sasi kepungkur, para guru lan sarjana ngenalake Wikipedia minangka situs tujuan sing nyebarake berita lan gosip. Kanthi wektu, gagasan iki wis diganti, ngemot aturan lan standar sing mriksa kabeh informasi sadurunge diunggah ing Wikipedia.

Kejabi, informasi sing ora akurat lan nyasarké cepet diowahi kanthi pandhuan komprehensif sing komit kanggo nggawe Wiki dadi papan sing luwih apik kanggo para siswa. Paling wong ngunjungi Wikipedia nggoleki klarifikasi topik kontroversial.

Julia Vashneva, Semalt Manager Sukses Customer Senior, ngandharake yen Wikipedia diatur dening pedoman, kawicaksanan, lan standar sing penting. Komunitas Wikipedia ora nyetujui ngunggah artikel tanpa kudu ngutip sumber. Wiki nggambarake para siswa, guru, lan kabeh fraternity pendidikan kanggo nggawe isi seger lan kalebu ing Wikipedia, sing ngemot karya sing ngandhani masyarakat umum sing nggoleki artikel sing apik.

Kanggo sawetara taun kepungkur, Wikipedia wis ngewangi para guru kanggo nggawe praktis Course Wiki, saengga nggawe aplikasi praktis kanggo topik sing dipelajari ing kelas..Saiki, ana luwih saka 120 proyek lembaga pendidikan tinggi ing Wikipedia. Jon Beasley, profesor ing Universitas Columbia, minangka ilmuwan pisanan kanggo ngidhentifikasi para siswa kanggo nggawe artikel kanggo Wikipedia, biasane fokus ing literatur.

Kanggo nemokake kabeh standar lan kawicaksanan Wikipedia, Profesor Beasley maringi pitulung marang para siswa supaya ngubungi tim dhukungan Wikipedia sadurunge ngirim konten, supaya bisa nampa pedoman luwih akeh. Skenario cilik iki menehi siswa pemahaman sing jero babagan cara Wikipedia bisa dianggo lan format diwajibake nalika nggawe artikel sing bakal diunggah ing Wikipedia.

Nggawe artikel sing bakal dikirim ing Wikipedia ora gampang. Learning lan ngerteni format Wiki pancen penting banget supaya ora mbusak artikel sampeyan. Artikel revisi lan proofreading luwih saka kaping pindho dianjurake dening editors sukarela. Nambahake isi liyane kanggo entri sing wis ana dianggep minangka tugas sing gampang kanggo mahasiswa dibandhingake ngasilake konten anyar. Iki mbantu siswa sinau babagan nyunting skills lan duwe pengalaman liyane babagan proofreading artikel. Siswa diwenehake dening instruktur proyek supaya bisa ngetrapake asil sing bener.

Hosting Wiki

Wikiversity minangka papan sing utamané nyumbang kanggo kemajuan institusi mahasiswa sing luwih dhuwur. Wikiversity ngidini siswa ngunggahake konten sing digawe umum kanggo siswa liyane kanggo ngakses lan sinau. Pengajar tanggung jawab kanggo nggawe Course Wiki, ngetrapake undhak-undhahan, rencana pawulangan, lan tambahan informasi sing dibutuhake dening siswa nalika ngrancang proyek kasebut.

Wiki minangka sarana sing dibutuhake kanggo informasi tartamtu. Ing wektu sing suwe, siswa entuk akeh wektu kanggo nemtokake manawa arep njupuk kursus tartamtu utawa ora. Kaca Wikiversity nyedhiyakake siswa kanthi panggonan ing ngendi kanthi cepet bisa nambah lan ngowahi isi kursus tartamtu. Ing sawetara kasus, siswa nggunakake kaca-kaca Wikiversity kanggo ngirim proyek sing sinau sajrone sesi, nambah sumber rujukan, lan nyaranake bahan sing migunani.

November 29, 2017
Semalat: Cara Wikipedia Inspires Learning Institusi
Reply