Back to Question Center
0

Semalt: Apa Botnet Cyberweapon Paling Kuwat?

1 answers:

Botnet saiki dianggep minangka senjata cyber paling bertenaga ing isi industri marketing. Botnet njupuk pengaruh marang pangguna komputer lan akses sing ora diakoni tanpa persetujuan lan pangerten pemilik. Jason Adler, Manager Sukses Semalt , nerangake yen senjata cyber iki bisa mangaruhi komputer, printer utawa perekam.

Apa sampeyan kudu ngerti babagan botnet

Botnet iku jaringan gadget sing diurut dening malware kanggo nyelinepake menyang situs web lan piranti kanthi diam-diam. Botnet dikawruhi dening bot-bot, penjahat cyber sing ngontrol bot tanpa kudu nyelinepake komputer. Bot-herders dioperasèkaké kanthi bantuan server komando sing ngekèki kekuwatan kanggo nglakokaké serangan marang organisasi.

Utamane digunakake kanggo nyolong lan ngakses informasi lan tembung sandhi. A panyengkuyung panyaluran mbagekke nggunakake liyane botnets, ngendi bot dikontrol kanggo spike lalu lintas utawa ngirim panjalukan palsu ing situs web tartamtu. Ing mangsa sing lawas, situs sing diangkah pungkasane ditindakake, skenario sing bisa dipateni. Anyar, jaringan robot wis akeh digunakake kanggo nyolong dhuwit ing kampanye amal.

Munggah jaringan robot

Wutah lan panyebaran Internet sajrone nindakake peran penting ing nambah botnet. Perangkat Internet (IOT) bisa gampang dimanipulasi lan diserang dening botnet tinimbang komputer. Shodan, mesin kanggo piranti IOT, biasa digunakake dening bot-herders kanggo ngenali lan ndeteksi perangkat lan gadget sing rawan ing internet.

Pengembang sing ngrancang botnet ora mung nggunakake jaringan robot kanggo entuk manfaat finansial nanging uga disewakake marang panyerang ala liyane. Serangan njupuk kauntungan saka botnet kanggo nyolong lan ngakses informasi penting ing situs web. Bredolab botnet minangka conto saka jaringan robot sing disewa kanggo peretas. Ing bali, panyerang rampung mbayar pangembang sing kira-kira $ 120.000 saben wulan.

Mirai minangka serangan penyerang liya sing didistribusikake sing uga dadi virus. Pengembang sing ngrancang botnet nampilake senjata cyber kanthi bayaran rata-rata $ 7,500 saben jam.

Tip cara nglindhungi PC saka botnet

Botnets dianggep mbebayani minangka serangan ditindakake tanpa kabar pangguna komputer. Sawise dijupuk pengaruh, komputer sampeyan nampilake lonjakan ing lalu lintas lan kinerja sing luwih alon. Punika trik babagan cara nglindhungi piranti sampeyan infeksi jaringan botnet.

  • Mateni fitur sing ora perlu saka mlaku ing komputer. Peretas njupuk keuntungan saka piranti liwat fitur lan pelabuhan mbukak.
  • Nganyari piranti lunak lan perangkat lunak kanthi otomatis ing piranti sampeyan. Nyimpen program lan piranti lunak sing dianyari mbantu ndeteksi lan mblokir file lan bot sing ala saka ngakses komputer.
  • Gunakake sandhi sing kuwat lan ganti setelan gawan komputer supaya ora kompromi. Malware lan panyerang ngekspor password lan setelan pabrik kanggo ngakses piranti.

Ing sektor pemasaran saiki, botnet dianggep minangka serangan cyber paling tangguh ing Internet. Aja botnets mbebayani kampanye online sampeyan. Tetep waspada kanthi ngleksanakake tips ing ndhuwur kasebut.

November 29, 2017
Semalt: Apa Botnet Cyberweapon Paling Kuwat?
Reply