Back to Question Center
0

Semalt: Botnet Kegiatan jahat

1 answers:

Jack Miller, Semalt Klien Pelanggan Sukses Senior, nyatakake yen botnet bisa ditondoi minangka koleksi utawa perakitan piranti sing nyambung internet sing kena infeksi utawa ana ing kontrol kontrol malware. Iki minangka piranti seluler, server, lan PC mung kanggo sebutno sawetara. Liyane, piranti panganggo biasane ora ngerti serangan kasebut. Pamilik bot kasebut bisa ngontrol wong-wong mau liwat printah khusus kanggo nindakake aktivitas sing ala. Iki ngrambah dening:

  • Ngirim spams email - Sing nduweni bisa ngontrol kanggo ngirim nomer massive saka pesen palsu menyang macem-macem piranti
  • Nyangking panyengkuyung serangan layanan - Iki ngluwihi sistem kanthi akeh panyuwunan supaya ora bisa diakses dening pangguna
  • serangan kredensial - Iki biasane dumadi karo pemerintah lan organisasi, nalika botnet nemu informasi rahasia kaya rincian kartu kredit sing mbantu supaya bisa nyolong dhuwit lan ngrusak bisnis online.

Boten pirang-pirang bot mbentuk botnet?

Jumlah bot ing botnet bisa beda-beda saka siji botnet menyang liyane sing gumantung marang panyerang sing nyoba nginfèksi piranti sing diangkut. Contone, serangan DDoS, sing kedadeyan ing Agustus 2017, diyakini teka saka botnet sing dumadi saka luwih saka 75.000 bot..

Serangan kridit sing beda-beda ing Desember taun kepungkur diamati duwe 13.000 anggota lan bisa ngirim 270.000 pit mlebu log sing mlebu ing sajrone jam.

Mirai Botnet

Sawise panemuan botnet iki ing September 2016, target serangan pertama yaiku Akamai. Virus iki digawe saka rong komponen sing minangka komando lan pusat kontrol (CnC) lan virus kasebut dhewe. Mirai ngandhut sepuluh vector serangan. Kode kasebut nginfèksi piranti kurang utawa kurang dilindhungi, lan bisa nimbulaké ewu piranti ora aman lan ngontrol wong-wong mau kanggo nindakake serangan DDoS.

CnC ngidini panyerang kanggo nggawe antarmuka baris perintah sing prasaja saéngga bisa nggawe vektor serangan tartamtu. Sampéyan nganti bot bisa ngundhuh kapercayan sing ditemokake lan dicolong lan migunakaké kode-kode kasebut kanggo mbantu nggawé bot anyar.

Ing PBOT Malware

Botnet iki digunakake kanggo mbantu panyerang njupuk mesin sing kena infeksi lan ndadekake panggawe lan serangan sing mbebayani kaya DoS utawa PortScanning. Botnet PBot digawe saka sebagéyan cilik kelenjar sing bisa ngasilaké tingkat serangan sing signifikan.

Njaga sistem sampeyan marang botnet

Iku penting kanggo ngerti apa botnet lan cara kerjane supaya sampeyan bisa nglindhungi dhewe saka iku. Botnet bisa teka kanthi seri serangan, lan saben wong bisa mbutuhake perlindungan jinis liyane. Sampeyan bisa njaluk pangayoman saka Akamai, sing menehi solusi keamanan maya macem-macem kanggo mesthekake yen sampeyan ora dadi korban tumindak angkoro botnet.

November 29, 2017
Semalt: Botnet Kegiatan jahat
Reply