Back to Question Center
0

Semalt: Botnet Traffic Guideline - Cara Ngilangake

1 answers:

Bot isa minangka 'komputer zombie' otomatis sing mlaku kaya manungsa sejatine. Bot bisa nginfèksi pungkasan server utawa pungkasan pangguna. Misale, bot bisa nglakokaké serangan malware ageng sing ngganggu PC utawa piranti seluler. Kajaba iku, bot bisa nyerang server sing nyebabake akeh kerusakan kaya serangan DDoS. Akeh situs web kayata Google lan PayPal gumantung ing bot kanggo ngatasi aktivitas. Paling akeh pengalaman browsing digandhengake nggunakake bots sing efektif. Peretas lan wong liya kanthi maksud gerah uga bisa nggunakake bot kanggo nindakake penipuan internet. Bot-bot iku ora lunak nanging duwe aplikasi pinunjul kanggo akeh penipuan internet. Contone, sawetara situs web ngemot bot sing bisa nyithak informasi kertu kredit saka akeh kedhaftar.

Artem Abgarian, Manajer Karyawan Sukses Senior Semalt , nyatakake yen ana sawetara masalah ing babagan iki.

Cara nggawe botnet

Sapa sing kepengin weruh apa lalu lintas botnet, lan apa sing bisa dilakoni. Botnet melu grup utawa jaringan saka 'komputer zombie' sing digarap bebarengan kanggo nindakake fungsi sing padha. Bot-bot utawa mesin sing kena bots bisa nindakake kaya nir ing macem-macem tanggapan server. Umumé, panyerang nemokake kerusuhan ing korban utawa target. Saka kene, target kanggo instal piranti lunak ing komputer korban. Popularly, wong nggunakake email spam kanggo ngirim bot menyang komputer. Dheweke banjur ngutak-atik korban menyang ngeklik tombol call-to-action sing nglakokake serangan kabeh. Scammers liyane ngirim email spam sing ngemot malware lan Trojans..

Nalika bot dipasang ing komputer korban, dheweke saiki nggunakake kasedhiyan jaringan PC kanggo nindakake serangan. Contone, wong-wong mau ngubungi server domain sing dienggo printah lan instruksi. Wong sing nyerang serangan botnet nggunakake server command-and-control (C & C) kanggo ngumpulake informasi sing dibutuhake saka mesin kasebut.

Penyerang situs web sing ngoperasikake botnet duwe program klien sing ngemot set instruksi kanggo bot. Tugas kasebut bisa nglibatake kumpulan data, eksekusi browser (sandhi, kartu kredit, login, lan cache), ngontrol komputer utawa nggunakake piranti komputer korban. Salah siji aspek keluwesan botnet kalebu kemampuan ngontrol sawetara bot tunggal utawa kaping pirang-pirang.

Efek botnet

Botnets kompromi keamanan internet situs web akeh. Informasi lan keamanan data bakal kena akibat serangan botnet kasebut. Nalika botnet nginstal malware ing PC pangguna, informasi iki ora ana maneh ing kontrol panganggo. Wong sing nyimpen informasi sensitif kaya akun keuangan, informasi perbankan, kredensial mlebu, etc; ing risiko sistem sing wis ilang kanggo panyerang.

Penyerang uga bisa nyerang komputer kanthi maksimal kanggo alasane. Umpamane, serangan botnet wis ngetrapake serangan layanan ing jaringan. Serangan DDoS nglibatake ngirim akeh panjalukan web menyang server, kalem mudhun efisiensi amarga jadwal. Ing kasus sing banget, wong nggawa situs web kanthi teknik iki.

Kesimpulan

Lalu lintas Botnet umum ing panggunaan internet saben dina. Umpamane, wong bisa ngetokake serangan botnet kanggo nggawe lalu lintas palsu utawa spam ngubungake. Artikel SEO iki ngandhut informasi kayata lalu lintas botnet apa. Sampeyan bisa uga bisa njaga sistem sampeyan kanthi aman saka akibat saka rencana serangan botnet iki.

November 29, 2017
Semalt: Botnet Traffic Guideline - Cara Ngilangake
Reply