Back to Question Center
0

Semalt: Cara Nggawe Plugin Fungsi WordPress

1 answers:

Ana akeh kasus nalika wong kudu nggawe plugin fungsi. Nanging, sawetara artikel SEO metu ana njelasake carane nggawe plugin Wordpress.

Ing pedoman SEO iki sing diwenehake dening Andrew Dyhan, ahli terkemuka saka Semalt , sampeyan bakal mangerteni apa plugin WordPress, kok sampeyan kudu nggawe, nalika nggawe plugin fungsi lan cara nindakake. Kaping pisanan, penting, kanggo ngerteni luwih akeh babagan plugin fungsi.

Plugin fungsi

Plugin iku potongan kode PHP, sing biasane nambah tweak lan fungsi menyang situs web sampeyan. Padha mbiyantu akeh pamilik situs web sing entuk fungsi liyane ing situs web WordPress kanthi ngembangake plugin fungsi kanggo ngrampungake tugas. Contone, sampeyan bisa nggawe plugin sing bisa ngarah menyang kaca tartamtu nalika saben tugas tartamtu kedadeyan. Plugin yaiku file PHP, sing ngoperasikake file tema utawa aspek liya.

Plugin fungsi bisa nggawe sampeyan nambah aspèk tema WordPress sampeyan. Sampeyan bisa ngowahi kanggo ngowahi macem-macem aspèk subyek tanpa kudu ngowahi bagean kode sing luwih penting. Salah sijine kerugian WordPress babagan cara iki yaiku yen sampeyan bisa ngilangi owah-owahan kasebut nalika sampeyan nganyari, ngowahi utawa ngganti tema. Teknik iki bisa dadi solusi part-wektu kanggo efek sing ditindakake. Menapa malih, sampeyan uga bisa nyimpen script kasebut kanthi nggunakake plugin anyar.

Cara nggawe plugin WordPress

Nggawe plugin fungsi minangka salah sawijining proyek paling nyaman. Kaping pisanan, sampeyan kudu ati-ati nggawe lan nyunting file PHP. Sabanjure, sampeyan kudu nggawe plugin. Sampeyan bisa nggawe folder lan sijine file PHP kasebut. Nggunakake jeneng sing padha kanggo file lan folder iku penting. Sabanjure, sampeyan kudu editor IDE favorit kanggo ngrampungake sihir.

Plugin WordPress perlu header. A header minangka bagéan pisanan saka plugin. Iku kalebu kabeh informasi penting babagan plugin. Informasi header saka plugin sampeyan kalebu jeneng plugin, versi plugin lan deskripsi. Conto saka header bakal katon:

Penting kanggo nyakup file readme karo plugin sampeyan. Iki diarani file readme.txt. Saka kene, sampeyan bisa ngunggah lan ngaktifake plugin sampeyan.

November 29, 2017
Semalt: Cara Nggawe Plugin Fungsi WordPress
Reply