Back to Question Center
0

Semalt Islamabad Expert - Apa Sampeyan Kudu Ngerteni About A Web Crawler

1 answers:

A search engine crawler minangka aplikasi otomatis, skrip utawa program sing ngliwati World Wide Web kanthi cara sing diprogram kanggo nyedhiyakake informasi sing dianyari kanggo mesin telusur khusus. Apa sampeyan kepingin weruh apa sampeyan njaluk set asil sing beda-beda saben wektu sampeyan ngetik tembung kunci sing padha ing Bing utawa Google? Iku amarga kaca web diunggah saben menit. Lan nalika lagi diunggahaké crawler web sing mbukak ing kaca web anyar.

Michael Brown, ahli terkemuka saka Semalt , ngandhani yen crawler web, uga dikenal minangka indeks otomatis lan labah-labah web, nggarap algoritma beda kanggo mesin telusur sing beda. Proses web crawling diwiwiti kanthi identifikasi URL-e anyar sing kudu dibukak amarga padha diunggah utawa amarga sawetara kaca web duwe isi seger. URL kasebut dikenal minangka wiji ing istilah search engine.

URL-e kasebut dibukak lan dibukak maneh gumantung sepira kerepe isi anyar diunggah menyang lan kabijakan sing nuntun laba-laba. Sak riko, kabeh hyperlinks ing saben kaca web diidentifikasi lan ditambahake ing dhaptar. Ing wekdal punika, penting nyatakake kanthi jelas yen mesin telusur beda nggunakake algoritma lan kawicaksanan sing beda. Mulane bakal ana beda saka asil Google lan asil Bing kanggo kata kunci sing padha sanajan bakal ana akeh kesamaan.

Web crawler ngerjakake tugas sing apik nganti tetep nduweni mesin telusur. Malah, pekerjaane angel banget amarga telung alasan ing ngisor iki.

1. Volume kaca web ing internet ing saben wektu tartamtu. Sampeyan ngerti ana sawetara mayuta-yuta situs ing web lan liyane sing diluncurake saben dina. Luwih volume situs web ing jaring, sing luwih angel kanggo crawlers dadi paling anyar.

2..Jangkah ing situs web sing diluncurake. Apa sampeyan duwe gagasan sabaraha situs web anyar sing diluncurake saben dina?

3. Frekuensi ing ngendi isi diganti sanajan ing situs web sing ana lan tambahan kaca dinamis.

Iki minangka telung masalah sing mbebayani kanggo labah-labah web sing paling anyar. Tinimbang ngubengi situs web kanthi cara sing sepisanan diterusake, akèh web spider ngutahake kaca web lan hyperlinks. Prioritas didasarkan mung 4 kebijakan mesin pencari umum.

1. Kawicaksanan pilihan digunakake kanggo milih kaca-kaca sing diundhuh kanggo nggoleki dhisik.

2. Tipe bis pindhah-deui digunakake kanggo nemtokake kapan lan sepira kerep kaca web direvisi kanggo owah-owahan.

3. Kawicaksanan paralelisasi digunakake kanggo koordinasi carane crawler dibagekake kanggo liputan cepet kabeh wiji.

4. Kawicaksanan politisi dipigunakaké kanggo nemtokake cara URL ngubengi supaya ora nglebur situs web.

Kanggo jangkoan cepet lan akurat, crawler kudu duwe teknik crawling gedhe sing ngidini prioritization lan narrowing mudhun saka kaca web, lan padha uga kudu arsitektur Highly dioptimalake. Iki loro bakal luwih gampang kanggo nyusup lan ngunduh ratusan jutaan kaca ing sawetara minggu.

Ing kahanan sing becik, saben kaca web ditarik saka World Wide Web lan dijupuk liwat downloader multi-alian sing sabanjure, kaca web utawa URL ditundha sadurunge dilewati dening penjabat khusus kanggo prioritas. URL sing prioritized dijupuk liwat downloader multi-alur maneh supaya metadata lan teks disimpen kanggo bener crawling.

Saiki, ana sawetara laba-laba utawa crawler mesin pencari. Kang digunakake dening Google yaiku Google Crawler. Tanpa laba-laba web, kaca asil panelusur bakal ngasilake asil nol utawa isi liwati wiwit kaca web anyar ora bakal didaftar. Ing kasunyatan, ora ana apa-apa kaya riset online.

November 29, 2017
Semalt Islamabad Expert - Apa Sampeyan Kudu Ngerteni About A Web Crawler
Reply