Back to Question Center
0

Semalt Islamabad Pakar: Top 10 Paling Crawlers Web Bots lan

1 answers:

Ana rong jinis bot ing internet, sing disebut minangka bot apik lan bot-bot sing ora becik. Sampeyan kudu njupuk langkah-langkah serius marang bots sing ala amarga bisa ngonsumsi bandwidth DDN ing wektu ora. Kejabi, bot negatif utawa ala nyolong isi web lan njupuk sumber server. Ing sisih liyane, bot-bot apik (uga disebut crawlers web) kudu ditangani kanthi ati-ati nalika mbantu indeks situs web sampeyan ing asil panelusuran kayata Bing, Google, lan Yahoo.

Michael Brown, ahli terkemuka saka Semalt , njamin yen ana ratusan nganti ewu bot lan crawler web nggolek internet, nanging sing paling populer yaiku

1. GoogleBot

Googlebot iku salah siji saka crawler web paling apik lan paling misuwur nganti saiki. Digunakake sacara luas kanggo ngindeks isi lan artikel web kanggo asil panelusuran Google. Fitur paling apik Googlebot yaiku menehi pangguna sing akeh alat lan opsi. Luwih khusus, Googlebot ngandhani Google supaya kaca kasebut diindeks lan sing kudu ditinggalake.

2. Bingbot

Kaya Googlebot, Bingbot minangka crawler web populer dening Microsoft. Wis watara taun lan wis dadi indeks situs web ing asil panelusuran Bing. Bingbot minangka panggantos becik kanggo bot MSN. Opsi sing paling penting kasebut dijupuk minangka Bingbot, sing saiki ana ing Bing Webmaster Tools. Opsi iki ngidini sampeyan nyuwun kaca sing diindeks lan dituduhake ing asil Bing.

3. Slurp Bot

Bot Slurp minangka crawler web Yahoo nanging didhukung dening Bing. Situs web ngirim supaya Yahoo Slurp ngakses kaca-kaca sing ditampilake ing asil Yahoo Mobile Search. Iki crawler web digunakake kanggo ngumpulake isi saka situs web partner kanggo kalebu ing Yahoo News, Yahoo Olahraga lan Yahoo Finance.

4. DuckDuckBot

DuckDuckBot iku crawler web sing misuwur lan paling apik saka DuckDuckGo. Iki search engine dikenal kanthi privasi lan ora nglacak pangguna tanpa ijin, kanthi rata-rata ngurus sepuluh yuta pitakon saben dina. luwih saka 400 sumber, kalebu sawetara sumber vertikal sing menehi jawaban sing gegandhengan karo Jawaban cepet, Wikipedia lan DuckDuckBot, lan uga nangani pitakonan sing teka saka sumber kaya Yandex, Bing, lan Yahoo.

5. Baiduspider

Baiduspider iku jeneng resmi mesin crawler utawa laba-laba web search engine Cina. Bisa indeksake akeh halaman web saben dina lan ngasilake pembaruan menyang indeks Baidu. Baidu minangka salah sawijining mesin telusur Cina utama. Nduweni luwih saka 80% saham saka pasar tuku sakabèhé ing China Daratan.

6. Yandex Bot

YandexBot minangka web crawler saka mesin telusur Rusia, Yandex. Toko media ngaku yen bot iki ngasilake luwih saka 57% kabeh lalu lintas mesin telusur ing Rusia sawisé 2015.

7. Sogou Spider

Sogou Spider iku web crawler saka Sogou.com. Mesin pencari Cina sing utama iki diluncurake ing taun 2004 lan nduweni peringkat 103 ing Alexa. Sampeyan kudu mbudidaya manawa spider web Sogou ora nggatekake standar internet robots.txt lan dilarang saka macem-macem situs amarga crawling sing gedhe banget.

8. Sinau

Crawler web iki dioperasèkaké déning Exalead, mesin telusur Prancis. Iki diadegaké sawetara taun kepungkur lan duwé luwih saka 16 milyar kaca web sing diindeks ing asil panelusuran.

9. Tombol njaba Facebook

Raksasa media sosial, Facebook, ngidini para pengguna bisa nuduhake pranala sing menarik karo pangguna Facebook liyane. Facebook External Hit nglakoni macem-macem fungsi, kalebu tampilan sawetara gambar, sawetara video sing menarik, lan sawetara kaca web. Salah siji saka bots crawling utama lan misuwur yaiku Facebot sing mbantu nambah kinerja iklan.

10. Alexa Crawler

Alexa Crawler dioperasèkaké déning Alexa Alexa lan digunakake kanggo indeks puluhan kaca web. Ngoleksi informasi babagan situs web lan ngelompokake kasebut miturut preferensi lokal lan internasional.

Final Cathetan

Ana macem-macem crawler web lan bot, supaya nalika sampeyan mblokir situs web curiga, priksa manawa sampeyan ora mblokir bot-bot apik sing ngindeks kaca web sampeyan ing asil mesin telusur.

November 29, 2017
Semalt Islamabad Pakar: Top 10 Paling Crawlers Web Bots lan
Reply