Back to Question Center
0

Semalt: Nggunakake Bot kanggo nggawe Wiki Artikel

1 answers:

Michael Brown, sing Semalt Customer Success Manager, ngandhani yen Wikipedia utawa mung Wiki minangka salah sawijining situs web sing bisa ngombe supaya akeh artikel sing ditulis ing macem-macem topik. Svenker Johansson, pangurus universitas Swedia, wis mbela praktik nggawe artikel-artikel jagad piyambak, nyatakake dheweke nggunakake robot lan bot kanthi wicaksana lan disengkuyung dening panguwasa senior sadurunge digunakake ing Wikipedia.

Piranti lunak Johansson ngasilake jutaan artikel ing Wikipedia, lan dadi salah sawijining editor paling terkenal lan produktif situs web ensiklopedia iki. Saiki, guru fisika iki dikenal kanthi jeneng Lsj. Dheweke nyiptakake Lsjbot, editor Wikipedia otomatis sing wis mbantu Svenker kanggo nggawe akeh artikel Wikipedia kanggo versi Swedia. Supaya adoh, Lsjbot bisa nggawe telung artikel sajrone macem-macem versi Wikipedia lan diserbu liwat sepuluh yuta suntingan pribadi. Johansson nyathet yen tugas utamane yaiku nggawe artikel babagan spesies lan tetanduran sing beda-beda. Ana sawetara wektu nalika Wikipedia mung sawetara bots, nanging Johansson nyatakake yen dheweke luwih penting saiki lan kudu dadi bagian saka mesin Google lan Wikipedia.

Nanging, ana watesan apa sing bisa kita lakukake karo bot..Mesthine, bots penting amarga mbantu nindakake akeh karya, lan nulis macem-macem artikel ing Wikipedia. Versi Inggris nduweni mayuta-yuta artikel sing diterbitake, lan bot-bot kasebut digunakake kanggo ndandani vandalisme kanthi gedhe. Ngendi wae ing jagad iki, mbenerake lan ngupdate apa sing lawas, ngarsipake diskusi sing ana, ngganti kategori artikel Wikipedia lan nambah prangko tanggal sing akurat kanggo laporan masalah manual.

Bot-bot utawa robot-robot kasebut mlebu ing proses persetujuan khusus

Erik Moller, wakil direktur lan panyumbang Yayasan Wikimedia, sing tanggung jawab ngawasi situs web, nyedhiyakake sawetara conto babagan Cluebot. Panjenenganipun nyatakaken bilih kawicaksanan komprehensif ngatur panggunaan robot utawi bot ing Wikipedia. Dheweke kandha marang Guardian yen ora kabeh bots bisa digunakake ing ensiklopedia raksasa iki amarga sifat, fitur, lan opsi sing winates. Sebagian besar bot ngliwati prosedur persetujuan angel ing ngendi penentuan digawe dening manungsa manawa tugas sing dilakoni iku migunani utawa ora. Bot sing jarang nggawe sibuk sibuk ora langsung ditolak utawa mati kanggo umur.

Moller uga ngakoni menawa data terstruktur Wikipedia lan proyèké dikelola kanthi maneka warna cara, sing mbantu supaya samesthine dianyari. Praktek nggunakake robot lan bot kanggo nggawe artikel nduweni kekuwatan dhewe, nanging Johansson wis mbela praktik kanthi poin sing kuat. Panjenenganipun nyathet yen Wikipedia Swedia duweni luwih saka 150 karakter Lord of the Rings, nanging mung sawetara saka Perang Vietnam. Iku tegese, guru sekolah bakat iki pisanan nggawe bot-bot sing ngganti panulis lan editor. Banjur dheweke nemokaké Tolkien lan jaran kulit putih. Johansson wis nggunakake bots Wikipedia khusus kanggo nindakake tugas kanthi cara sing luwih apik.

November 29, 2017
Semalt: Nggunakake Bot kanggo nggawe Wiki Artikel
Reply