Back to Question Center
0

Semalt: Tips nggawe Plugin WordPress

1 answers:

WordPress Plugin minangka kumpulan fungsi sing mbantu para blogger lan pemilik situs web ngatur lan ngowahi situs web kanthi gampang. Plugin WordPress nambahake fitur anyar lan layanan sing komprehensif kanggo situs web, supaya gampang kanggo pangguna bisa ngatur situs kasebut. Plugin iki nduweni siji utawa luwih fungsi sing umum ditulis ing basa pemrograman PHP.

Frank Abagnale, pakar ndhuwur saka Semalt nyedhiyakake sawetara tips babagan nggawe Plugin WordPress.

Ngerteni carane Plugin WordPress dianggo minangka paling penting nalika nerangake marketing digital . Aplikasi Program Interface (API) nyedhiyakake cara kanggo nggabungake plugin luwih irit. Nggawe plugin mbutuhake upholding kanggo nyetel standar lan kawicaksanan.

Punika faktor kunci ingkang dipun anggap nalika ngrancang plugin kangge situs web panjenengan.

Readme Files

File Readme mbantu pengguna lan pangembang ngenali nalika wektu sing terakhir plugin kasebut diupdate. Ing sawetara kasus, file readme nyedhiyakake gambaran sing jelas babagan carane plugin bisa digawé lan dianjurake log.

Penentuan Nama Plugin

Nomer plugins sing akeh ngemot jeneng. Nanging, yen sampeyan ngupayakake plugin anyar, nimbang ing nentokake judhul kanggo mbukak. Gunakake gudang plugin kanggo nelusuri lan ngasilake jeneng paling apik.

Kaca Ngarep

Yen nuduhake plugin WordPress karo pangembang liyane wis dadi salah sijine rencana sampeyan, nganggep nduweni homepage sing khusus. Kaca ngarep mbantu ngabari pangembang saka panganyari sing kasedhiya lan panggonan ing ngendi kabeh download digawe.

Plugin Files

Ing file instalasi WordPress sampeyan, paling sethithik saka file pemrograman PHP jenenge sawise plugin sampeyan. Gunakake jeneng unik supaya ora ana kebingungan nalika rong plugin bakal rampung kanthi jeneng sing padha..

Persyaratan minimal file plugin

Deskripsi Meta minangka prasyarat sing perlu nalika nerangake ngoptimalake situs web sampeyan. Informasi Meta menehi ringkesan WordPress lan cara ngatur ing situs sampeyan. Gunakake header standar kanggo menehi tandha kehadiran plugin sampeyan.

Pemrograman Panjenengan WordPress Plugin

Kanggo wiwitan, nggawe plugin Tur lan nguji kinerja ing server dianjurake kanggo supaya njupuk mudhun situs web sampeyan.

Plugin Lingkup

Supaya plugin sampeyan wiwit nganggo file program PHP sing prasaja. Tujuan utama plugin iki yaiku nulis review, ing ngendi saben analisis kalebu kutipan, rating, lan gambar.

Miwiti

Gunakake salinan WordPress kanggo nelusuri folder wp-isi. Ing folder, pilih 'Plugins,' lan nggawe folder liyane. Jeneng folder custom-music-reviews. Nggawe berkas liya ing folder lan jenengake custom-music-reviews.php. Nambah paramèter anyar ing wangun komentar lan nyimpen file kasebut.

Nambahake Plugin Code

Kanthi plugin aktif lan siap kanggo pindhah, tambahake kode tipe kirim adat menyang plugin. Kode sampeyan ngarahake WordPress kanggo nggawe postingan anyar sing dadi tema. Ndaftar tax taksonomi anyar sing diarani genre lan diwenehake menyang jinis tulisan sampeyan.

Pengaturan Kode kanggo Output Ulasan

Gunakake plugin WordPress sampeyan kanggo nggawe kaca anyar. Jeneng kaca Music Reviews. Kaca bakal otomatis nampilake ulasan musik sing dikirim dening pengguna.

Nguji plugin sampeyan

Klik folder Music Review kanggo mriksa plugin sampeyan. Sawise posting diterbitake, gaya lan tema sampeyan bisa ditampilake ing layar.

Kanggo tujuan verifikasi, nimbang deactivating plugin sampeyan, lan ngaktifake maneh. Sawise plugin bakal diinstal, kaca 'Ulasan Musik' kudu digawe. Kanggo pangaturan dhewe situs web sing luwih gampang, sampeyan bisa nambah template, taksonomi, lan widget anyar. Sadurunge ngembangake plugin WordPress sampeyan, duwe rencana sing sah lan mangerteni standar lan laku sing kudu dilakoni.

November 29, 2017
Semalt: Tips nggawe Plugin WordPress
Reply