Back to Question Center
0

Semalt: Tips Pembangunan Plugin WordPress

1 answers:

Plugin yaiku kode sing bisa diinstal ing WordPress lan nduweni kemampuan kanggo ngluwihi lan nggedhekake fungsi situs. Ngidini kanggo fungsi iki tanpa kabutuhan nyithak kode inti. Ngidini fitur tambahan sing bisa nggabungake tag Facebook Open Graph lan Hotmail.

Frank Abagnale, pakar ndhuwur saka Semalt , fokus ing kene kanthi praktik sing kuwat.

Nggawe Plugin

Langkah kapisan yaiku nggawe folder anyar ing WordPress ing link iki "wp-content / plugins /" diikuti nggawe folder lan jenengake "my-facebook-tags". Jeneng folder plugin kasebut uga dikenal minangka slug plugin sing kudu unik lan bisa diduweni kanthi nggoleki Google.

Langkah sabanjure nggawe folder ing folder Facebook lan menehi jeneng "my-facebook-tags.p" p. "Kode ing ngisor iki kudu disisipaké ing file utama plugin.

Sawise nggawe plugin, perlu nggawe hook ing tema yaiku "wp_head ". Ana rong jinis pancingan yaiku tumindak lan saringan. Prabédan antarane tumindak lan saringan yaiku tumindak sing ditrapake nalika pancing wis dideteksi dening WordPress déné saringan ngowahi bit data. Kanggo ngrampungake plugin kasebut, perlu nambah tag meta facebook nggunakake hook wp_head nggunakake kode ing ngisor iki

Sampeyan kudu milih pancing tengen kanggo nggunakake ing plot.

Filter-filter

Kaya sing kasebut ing ndhuwur, saringan digunakake kanggo ngowahi bit. Mulane, mungkin kanggo ngganti pesen kesalahan sing ana nalika tembung sandhi sing salah wis dicithak. Umpamane, yen tembung sandhi sing salah wis digunakake kanggo www..example.com/wp-admin, pesen kesalahan bisa dibusak kanthi ngetik data sing disaring. Contone, ing ngisor iki,

Filter yaiku "login_errors". Pesen kesalahan bakal dibusak kanthi ngetik data sing disaring.

Skrip lan Gaya bisa ditambahake kanthi enqueueing. Conto yaiku tambahan saka font Google sing minangka wangun stylesheet. Iki digambarake ing ngisor iki;

Aset bisa dimuat lan disimpen ing plugin nggunakake enqueueing kaya sing kapacak ing ngisor iki.

Nggawe kaca kanggo setelan plugin

Ana sawetara cara nggawe kaca nanging paling disaranake yaiku pendekatan orientasi obyek. Langkah pisanan yaiku nggawe menu ing ngendi setelan antarmuka panganggo bisa diselehake. Ing "add_menu_page " paling cocok kanggo nggawe menu sing unggul amarga alasan ing ngisor iki: judhul kaca, judul menu, kemampuan, slug menu, fungsi, lambang, lan posisi. Setelan kasebut banjur didaftar. Contone, yen kita pengin ndaftar setelan kanggo akuntan, kita tindakake prosedur kasebut.

Langkah sabanjure yaiku nggawe formulir sing bakal tanggung jawab kanggo nampilake antarmuka panganggo. Kode ing ngisor iki kudu disisipake ing "my_plugin_settings_page " lapangan

Pancegahan ing ngisor iki kudu dijupuk

"settings_fields " kudu digunakake lan parameter pisanan ditambahake minangka grup pilihan. Lan jeneng sing digunakake ing paramèter kudu digunakake ing kolom jeneng pilihan. Fungsi "get_option " kudu digunakake kanggo njupuk nilai kolom lan disetel minangka parameter pisanan ing kolom jeneng pilihan. Wangun setelan sing digawe kudu katon kaya gambar ngisor iki.

Senajan ora perlu ngaktifake terjemahan, bisa uga migunani ing kaping. Terjemahan wis diaktifake nggunakake prosedur ing ngisor iki. Ing ngisor iki kudu digunakake kanggo mbungkus teks saben-saben ana conto outputting "fungsi __ " utawa "_e fungsi".

November 29, 2017
Semalt: Tips Pembangunan Plugin WordPress
Reply