Back to Question Center
0

Semalt: Tips Plugin WordPress

1 answers:

Ing sawetara kasus, pamula WordPress bisa uga perlu nambah fungsi ekstra menyang situs web. Plugin teka karo file PHP sing nambah fitur menyang tema WordPress sampeyan tanpa ngganti kode situs web sakabèhé. Boten kados plugins umum, plugin WordPress Site-Specific badhe nyegah kode pinten panjenengan sakmenika nggantos tema sampeyan. Ing kasus iki, sampeyan kudu nggawe plugin khusus kanggo nggunakake ing situs web penet. Paling pedoman online ora nerangake cara nggawe plugin WordPress sing spesifik situs.

Ing artikel iki, disedhiyakake dening Andrew Dyhan, spesialis terkemuka saka Semalt , sampeyan bakal sinau cara nggawe plugin PHP sampeyan. Sampeyan uga bisa nggawe potongan sing bisa nambah kustomisasi utawa loro menyang situs web WordPress.

Apa plugin WordPress khusus situs

Plugin-Specific WordPress Situs mbentuk platform sing sampeyan nambah potongan non-tema sing gegandhengan. Ing sawetara kasus, sampeyan bisa kesandhung ing pirang-pirang cara "cara" kanggo situs web WordPress sampeyan. Kathah metode kasebut ndamel potongan khusus sing bisa utawa ora kudu plugins. Kanthi kawruh iki, sampeyan bisa nambah potongan kasebut menyang file functions.php kanggo njaluk efek kasebut. Potongan iki gumantung saka stabilitas tema saiki. Sampeyan bakal ilang kabeh owah-owahan nalika sampeyan ngowahi tema, ngganti tema utawa ngowahi sawetara fungsi. Nanging, plugin khusus situs nahan kabeh owah-owahan nalika sampeyan nggawe owahan.

Alasan kanggo nggunakake plugin WordPress khusus situs

Plugin WordPress khusus situs-nyimpen retribusi owah-owahan nalika sampeyan ngganti bagian substansial situs web sampeyan. Menapa malih, sampeyan saged nyakupaken aspek ingkang boten gumantung ing tema sampeyan, tuladhane nganggo Custom Post Types, Nambahi Thumbnail Dhukungan WordPress, Nambah kode pintas, utawa Ngalihake pengunjung menyang Random Post.

Saka kabutuhan ing ndhuwur, sampeyan butuh plugin utawa kode sing njaga setelan sanajan sampeyan ngganti tema. Mayoritas cara konvensional kanggo ngaktifake kode shortcut minangka sementara. kanggo nyimpen kabeh kode sampeyan ing situs sampeyan, nggawa nggunakake plugin WordPress Site-Khusus.

Ing sawetara kasus liyane, potongan bisa nyebabake gagal ing situs web WordPress. Umpamane, pemula bisa nempel potongan menyang WordPress nganggo format sing salah. Kesalahan iki bisa nyebabake layar pati putih, skenario sing bisa nyebabake mundhut kabeh situs utawa owahan sing ora disimpen. Ing kasus liyane, kedhaftar bisa ngedit coretan kasebut nganggo backend WordPress. Plugin WordPress khusus situs iku cara aman kanggo nyoba taktik anyar.

Nggawe plugin WordPress Site-spesifik

Iki minangka proses langsung. Sampeyan kudu nggawe folder anyar ing direktori plug-in situs web WP. Conto: / wp-content / plugins / yoursitename-plugin /

Ing lokasi iki, gawe folder lan nambah file PHP kasebut. Priksa manawa sampeyan nggunakake jeneng berkas sing padha kanggo jeneng folder kasebut. Contone, kanggo plugin prasaja, sampeyan bisa nggunakake kode:

Jeneng Plugin: Plugin Situs kanggo thiscontoh.com

Gambaran: owahan kode spesifik kanggo situs iki contone

/ * Mulai Nambah Fungsi Ngisor Jalur Iki * /

/ * Stop Nambah Fungsi Ngisor Jalur Iki * /

Sampeyan banjur bisa ngunggah lan nyimpen plugin iki menyang direktori sampeyan ing dashboard WordPress. Elinga ngaktifake plugin.

November 29, 2017
Semalt: Tips Plugin WordPress
Reply