Back to Question Center
0

Semalt: Wong sing nyunting telung jaba artikel

1 answers:

Sajrone artikel iki, Oliver King, Manager Sukses Semalt , arep menehi pitutur babagan perangkat lunak Svenker Johansson sing sukses nggawe jutaan artikel ing Wikipedia, lan kepiye carane dadi salah sijine editors paling terkenal lan produktif situs web ensiklopedia iki. Iki guru fisika Swedia dikenal kanthi sebutan Lsj. Dheweke nyiptakake Lsjbot, editor Wikipedia otomatis, sing mbantu Svenker nggawe akeh artikel Wikipedia kanggo versi Swedia.

Supaya adoh, Lsjbot wis bisa nggawe 3 yuta artikel antarane macem-macem versi Wikipedia lan nyithak luwih sepuluh yuta suntingan. Johansson nyathet yen tugas utamane yaiku nyiptakake artikel bab spesies kewan lan tetanduran sing beda-beda, lan sebagian besar suntingane mung ana hubungane karo tugas kasebut. Ana sawetara wektu nalika Wikipedia mung sawetara bots, nanging Johansson nyatakake yen dheweke luwih penting saiki lan kudu dadi bagian saka mesin Google lan Wikipedia.

Nanging, ana watesan apa sing bisa kita lakukake karo bot. Bot sing penting amarga padha mbantu njaga akehe karya lan nggawe macem-macem artikel ing Wikipedia. Versi Inggris nduweni mayuta-yuta artikel sing diterbitake, lan bot-bot digunakake kanggo ndandani vandalisme kanthi gedhe. Ngendi wae ing jagad, ditemokake ndandani lan nganyari barang sing lawas, ngarsipake diskusi sing ana, ngganti kategori artikel Wikipedia lan nambah prangko tanggal akurat menyang laporan masalah manual..

Apa robot nulis tulisan NASA?

Salah sawijining bebaya utama saka pendekatan iki yaiku artikel sing wis rampung karo sajarah NASA. Akeh wong sing yakin bots wis nggawe artikel kasebut lan akeh program otomatis sing uga diterbitake. Ing taun 2008, algoritma sing dikenal minangka ClueBot II sukses nulis 15.000 artikel Wikipedia ing asteroid. Iku mung nulis ulang data umum lan ngowahi informasi saka basis data NASA menyang artikel Wikipedia. Artikel-artikel iki wis diowahi dening bot-bot, sing ngowahi tag kasebut lan nggabungake siji-sijine kanggo backlink . Bot iki malah ngganti versi Inggris Wikipedia artikel menyang versi Cina. Ing taun 2012, karyané iki dibatalaké, lan manungsa nglakoni kabèh karya.

Bot utawa robot bisa liwat proses persetujuan khusus

Erik Moller, wakil direktur lan panyumbang Yayasan Wikimedia, sing tanggung jawab ngawasi situs web, nyedhiyakake sawetara conto babagan Cluebot. Panjenenganipun nyatakaken bilih kawicaksanan komprehensif ngatur panggunaan robot utawi bot ing Wikipedia. Dheweke kandha marang Guardian yen ora kabeh bots bisa digunakake ing ensiklopedia raksasa iki amarga sifat, fitur, lan opsi sing winates. Sebagian besar bot ngliwati prosedur persetujuan angel ing ngendi penentuan digawe dening manungsa manawa tugas sing dilakoni iku migunani utawa ora. Bot sing jarang nggawe sibuk sibuk ora langsung ditolak utawa mati kanggo umur.

Moller uga ngakoni yèn data terstruktur Wikipedia lan proyèk-proyèké dikelola kanthi manéka cara, sing mbantu supaya samesthine dianyari lan ngurangi potènsi kasalahan manungsa ing nganyari lan ngimpor angka kanthi manual.

Wikipedia minangka salah sawijining situs web sing nduweni akeh artikel. Johansson wis mbela praktik nggawe artikel-artikel jagad piyambak, nyatakake dheweke nggunakake robot lan bot kanthi wicaksana lan disengkuyung dening panguwasa senior sadurunge digunakake ing Wikipedia.

November 29, 2017
Semalt: Wong sing nyunting telung jaba artikel
Reply