Back to Question Center
0

Semalt: WordPress Plugin Practice Practice

1 answers:

Plugin WordPress iku script PHP sing ngowahi situs sampeyan ing wayah wekdal. Owah-owahan ndelok sakabèhé blog, lan owah-owahan iki bisa dadi apa wae saka tweak sing prasaja ing header menyang makeovers drastis. Iku bener sing tema bisa ngowahi tampilan sakabèhé saka situs, nanging plugins bisa ngganti cara nindakake fungsi saben dina. Kanthi plugin WordPress, sampeyan bisa kanthi gampang nggawe kiriman khusus, nambah tabel anyar ing basis data, ngetutake artikel sing misuwur lan nggandheng isi sampeyan menyang situs web utawa blog liyane.

Yen sampeyan pengin nggawe plugin WordPress kanggo situs web sampeyan dhewe, sampeyan kudu ngelingi bab-bab sing kasebut dening Andrew Dyhan, ahli terkemuka Semalt .

1. Plugin lan modifikasi tema

Yen sampeyan wis tau nganggo WordPress, sampeyan kudu ngerti babagan tema sing ngowahi tata letak situs sakabèhé lan plugin bisa mbantu sampeyan ngowahi file functions.php, menehi sampeyan akeh kekuwatan lan nyediakake sampeyan kanggo nambah kinerja kaca web. Bukak file functions.php lan masang kode tartamtu ing kene. Fungsi plugin tetep dumadi saka jinis tema sing sampeyan gunakake. Owah-owahan sing sampeyan gaweyan ing plugin bakal diwiwiti saka file functions.php, nanging berkas iki ora ana hubungane karo tema sampeyan.

2. Nggawe folder plugin

Iku penting kanggo nggawe folder plugin lan file siji karo isi sing cocog. Kanggo iki, sampeyan kudu navigasi menyang wp-content / plugins area lan nggawe folder anyar sing dijenengi plugin sing apik tenan. Ing kene, sampeyan kudu nggawe file kanthi jeneng awesomeplugin.php. Sawise digawe, bukak file kasebut lan tempel kode kasebut ing:

/ *

Plugin: Awesomeness Creator

URL Plugin: https://www.abc.com

Versi: 1.2

Panganggité: My Website

Penulis URI: https://abc.com

Lisènsi: GPL2

* /

3. Ngrancang Panjenengan plugin

Nalika nerangake nggawe plugin sing rumit lan canggih, sampeyan kudu nggawe struktur kanthi bener lan dibagi dadi kategori sing beda adhedhasar fungsi lan kinerja. Yen plugin belongs kanggo kelas tartamtu, sampeyan bisa nambah dhaptar plugins sing wis ana lan misahake file kanggo ngindhari kebingungan. Priksa manawa sampeyan wis nggawe imbangan antarane tata letak, struktur, lan mekanisme plugin sampeyan. Kanggo iki, sampeyan bisa pamisah file kasebut menyang bagean sing beda-beda lan ngupaya bantuan para ahli ing Akismet lan WP-PageNavi.

4. Jeneng plugin

Saiki wektune menehi jeneng sing cocok kanggo plugin lan mriksa fungsi kasebut kanthi bener sadurunge ngirimna online. Yen plugin kasebut wis digawe karo kutipan sing apik banget, sampeyan bisa ngetik minangka plugin kutipan utawa soko sampeyan bisa ngelingi. Priksa manawa sampeyan ora nggunakake jeneng umum lan menehi nyoba kanggo awalan unik. Umpamane, sampeyan bisa nggunakake "abc_excerpt" kanggo plugin sing ana hubungane karo kutipan lan nduweni fitur sing padha.

5. Safety plugin sampeyan

Yen sampeyan duwe rencana kanggo ndhistribusekna plugin kasebut, safetye kudu dadi pilihan sampeyan amarga webmaster liyane bisa nyolong kode plugin lan nyebar online, nyebabake masalah kanggo sampeyan. Njupuk langkah-langkah keamanan sing sakcukupe lan priksa manawa plugin sampeyan ora nyebar data sing ora becik ing internet.

November 29, 2017
Semalt: WordPress Plugin Practice Practice
Reply