Back to Question Center
0

Semat Tips Cara Nganggo lan Ngatur Kursus Wiki

1 answers:

Nalika dadi repository siji, Wiki wis nyumbang banget marang sektor pendidikan ing pirang-pirang negara. Wikis menehi guru lan siswa kesempatan kanggo nyunting, ngakses, lan nuduhake informasi kolaborasi babagan kursus pendidikan. Saben uwong darbe kurban kalebu wiki sing kanthi cepet disetel lan diowahi kanggo cocog karo macem-macem kursus sing kasedhiya ing sektor pendidikan.

Max Bell, pakar Semalt , ngandhakake yen pemrograman wiki mesthi peran integral kanggo ningkatake hubungan antarane siswa lan guru. Sarjana wis nyengkuyung kanggo nggunakake wiki mesthi ing sekolah amarga mbantu ing mlaku mlaku saka kurikulum. Punika aktivitas khas kaleksanan ing wiki:

  • Nuduhake lan menehi pituduh pitakonan sing kerep ditandhani (FAQs), lan koleksi anyar sing anyar
  • Nuduhake pedoman lan instruksi ing awal kursus
  • Nyediakake lan nganalisa pedoman instalasi kanggo piranti lunak sing relevan
  • Ngumpulake saran kanggo nambah rincian kursus

Praktik ngoleksi, nuduhake, lan nyunting artikel wiki utamane mbantu ngumpulake informasi ing gudang kasebut. Laporan sing diowahi minangka sumber kawruh manungsa kanggo anggota staf lan siswa liyane. Latihan sharing lan nganalisa FAQs nyedhiyakake kerja sama tim lan pengembangan proyek kursus masa depan.

Ngatur cara ngatur Wikipedia

Ngatur wiki sampeyan mesthine ngetokake prasetya lan dedikasi total. Punika tips babagan cara nangani wiki panjenengan kanthi irit:

  • Nyebut lan nemtokake peran sing beda kanggo dieksekusi dening wong sing beda. Umpamane, nalika nerangake ngilangi artikel wiki, mesthine dadi peran staf sing mesthi nanging ora dadi mahasiswa..
  • Ketikake bagian sing mbutuhake kolaborasi para siswa supaya ora kebingungan. Siswa kudu diwenehi peran nyunting lan nggawe artikel wiki.
  • Temtokake kanthi tepat babagan tujuan wiki sampeyan. Yen sawetara bagean wiki sing ditrapake kanggo informasi lan informasi sing disebarake, matesi siswa supaya ora ngakses unsur kasebut.

Staf kursus nglakokaké tugas lan peran sing beda ing wiki sing mesthine. Punika fungsi khas ingkang dipunlampahi dening staf kadaluwarsa kanggé ngatur wiki:

  • Mulihake lan nyimpen Wiki sing dibusak

Nalika njaga wiki sampeyan, aja ngelingi artikel sing bisa digunakake kanggo referensi mangsa. Sawise njabut materi, pranala sing katon tetep ing ngendi iku digawe. Kanggo mulihake artikel Wiki, klik tombol 'Restore' ing layar.

  • Mbusak Artikel Wiki

Anggota kursus mung bisa mbusak artikel wiki kanthi ijin kanggo nyunting artikel kasebut. Kanggo mbusak artikel saka Wiki sampeyan, navigasi artikel sing bakal dibusak lan klik tombol 'Edit'. Gulung mudhun lan klik 'Hapus artikel' banjur pilih 'Ya' kanggo ngonfirmasi pambusakan artikel.

  • Ngontrol akses menyang Wiki

Pangguna bisa ngontrol akses menyang wiki kanthi nulis ijin setelan artikel utawa ngunci artikel sing kasedhiya. Kanggo ngontrol akses, mbukak ing 'Setelan' lan klik 'Setelan Lanjutan.' Ngowahi akses wiki kanthi ngidini tim-tim umum ngakses wiki.

  • Seeding lan ngunci Artikel Wiki

Kanggo ngasilake asil sing absah saka Wikipedia sampeyan, nggawe sawetara artikel kanggo nggambarake mesthine sampeyan. Nyedhiyakake pranala menyang Piece tengah lan FAQs kanggo saben bagean bakal dijamin.

November 29, 2017
Semat Tips Cara Nganggo lan Ngatur Kursus Wiki
Reply