Back to Question Center
0

Wis Sampeyan Dilindungi Komputer Saka Botnet Attack? - Yen Ora, Tindakake Tips Semalt

1 answers:

Nik Chaykovskiy, Semalt Customer Success Manager, ngandhani yen botnet kalebu jaringan "komputer zombie," sing asring kena infeksi malware lan dikontrol dening host remot. Ing kasus kasebut, penipu online nglakokake perintah kaya ngirim spam utawa nyerang komputer liyane. Bot minangka piranti lunak angkoro sing bisa ngirim lan nampa informasi saka server Komando lan Kontrol (C & C) remot unik. Robot iki bisa digunakake dening wong kanthi niat jahat kanggo nyebabake kacilakan lan cilaka kanggo para korban. Sadurungé, bots wis digandhengake karo akeh kejahatan cyber kayata serangan DDoS. Wong sing duwe situs web komersial sing kenal karo sawetara bot topi putih. Kayata Google, Yahoo, lan Bing nggunakake bot minangka crawler web kanggo njupuk situs web lan njupuk informasi situs web penting.

Apa botnet iku

Bot tunggal mbentuk unit fungsional botnet. Bot minangka program prasaja sing kodhe ngidini supaya nglakokne perintah saka host remot. Bots kudu nemokake cara sing disamurake menyang komputer. Saka kene, bot kudu mangerteni server remot lan kontrol. Penyerang banjur bakal nggunakake program klien kanggo miwiti serangan ing jaringan botnet kasebut.

Sawise app dikodekan, sawetara digital kupluk ireng tegese nyebar menyang korban. Penipuan botnet utama nyerang luwih saka 20.000 komputer. Penyerang nggunakake trik kanggo nggawe wong nginstal malware ing komputer. Umpamane, wong bisa nemtokake ngirim email spam marang klien. Email iki bisa ngemot pranala mbebayani lan phishing. Wong liya bisa ngirim lampiran sing ngemot malware lan Trojans..Serangan iki target target pangguna komputer, sing dadi korban sing rentan.

Bot kudu tetep ing sistem kontrol sing disatukan Iki bot-bot nyambungi saben liyane miturut cara kaya:

  • Peer to peer Iki bots komunikasi lan ngirim printah kanggo saben liyane. Nanging, master bot isih bisa ngontrol komunikasi sakabèhé ing skema bot.
  • C & C menyang botnet. Iki minangka wangun instruksi vertikal. Penyerang ngirim perintah langsung menyang jaringan saka server C & C. Iki ngendi padha nindakake serangan akeh.
  • Mode hibrida Cara iki nggabungake teknik ing ndhuwur.

Wong bisa nglakokaké akèh serangan botnet kanthi bantuan bots jaringan. Contone, sawetara kedhaftar bisa miwiti ngirim email spam. Ing jaman sadurungé, kejahatan kayata nyolong data tansah ana akibat aktivitas botnet. Kayata, mesin sing diserang kompromi kahanan keamanan internet. Pangguna sing nyimpen data sensitif ing komputer sing bakal nemokake risiko kasebut kanggo peretas. Contone, nyolong kertu kredit, nyolong informasi financial, lan mundhut kredensial mlebu.

Kesimpulan

Penting kanggo mangerteni carane mblokir serangan botnet. Ing kasus paling akeh, botnet ngetokake program malware prasaja sing teka menyang komputer wong tanpa kawruh. Ing kabeh kasus kasebut, kesadaran bisa ningkatake keadaan cybersecurity. Pemerintah bisa nggawe warga tetep aman saka kriminal-kriminal.

November 29, 2017
Wis Sampeyan Dilindungi Komputer Saka Botnet Attack? - Yen Ora, Tindakake Tips Semalt
Reply